Izmēģinām, kā ar virtuvē atrodamo iztīrīt šķietami neiztīrāmos emaljētos katliņus

Vecie labie emaljētie katliņi ir ideāli zupu vai ķīseļa pagatavošanai. Taču ir ēdieni, kas atstāj pēdas - aplikums no griķu vārīšanas vai dzeltenā nokrāsa pēc tam, kad katliņā gatavota vista ar kariju. Ne visi sadzīves ķīmijas līdzekļi noņem aplikumi, vai, iespējams, nemaz nevēlamies tos uz saviem traukiem. Tādēļ izmēģinājām vairākas "mātes Googles" idejas, kā ar virtuvē atrodamo var mēģināt emaljētos katliņus atkal dabūt baltus!

1.

Galda etiķis (9%)

Etiķi bieži piesauc kā dabīgu tīrīšanas līdzekli, taču tā efektivitāte ir apšaubāma...

PIRMS / LifeHacks

Kā ieteikts, sajaucu etiķi ar ūdeni attiecībā 2:1, taču nevarētu teikt, ka aplikums no katliņa viegli nāca nost, vien nedaudz. Nestrādā!

PĒC / LifeHacks

2.

Citrona sula

Lai arī citronu sulu daudzviet iesaka kā superlīdzekli trauku tīrīšanā, "LifeHacks" eksperimentā tā pieviļ jau otro reizi, lai cik cītīgi beržot ar sulu samitrinātu virtuves dvieli, katliņš baltāks nepaliek. Pirmo reizi citronu sula pievīla, kad mēģinājām ar to notīrīt sudrabu.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Eksperiments

Izdzirdot vārdus "biezpiena plācenīši" pirmais, kas noteikti nāk prātā ir saldi, mazi plācenīši, kurus notiesāt ar ievārījumu. Tomēr biezpiena plācenīši var būt ne tikai saldi, bet arī sāļi. Šoreiz izmēģinām pagatavot biezpienu plāceņu sāļo versiju. Vai tie būs tikpat gardi, kā saldie plācenīši?

Svarīgākais