Ogu groziņi

© Gusevs

Vasarā ogām jābūt ikvienā ēdienkartē! Vislabāk tās ēst pilnām saujām, daudz un bieži, taču šāda mielošanās beigu galā var arī apnikt.

Tad ogām jākļūst par desertu neatņemamu sastāvdaļu, piešķirot tiem spirdzinošu un veselīgu skanējumu. Viens no variantiem – ogu groziņi.

Sastāvdaļas:

Smilšu mīklai:  150 g miltu, 100 g sviesta, 2 ēdamkarotes cukura, 1 ola,

Pildījumam: 1 glāze ogu sulas, 2 tējkarotes želatīna, putukrējums, dažādas vasaras ogas pēc izvēles

Pagatavošana:

Uz galda izsijā miltus, pievieno gabaliņos sagrieztu aukstu sviestu un cukuru. Ar nazi mīklu sastrādā drumstalās, ātri samīca viendabīgā mīklā, ietin pārtikas plēvē un apmēram uz pusstundu liek ledusskapī.

Mīklu sadala gabaliņos un izveltnē aplīšos, kas nedaudz lielāki par groziņu veidnītēm (1.).

Mīklas aplīšus viegli iespiež ietaukotās veidnītēs (2.). Aplīdzina maliņas. Lai groziņš izskatītos glītāks, mīklā iespiež otru veidnīti (3.).

Smilšu mīklas groziņus liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un 200 grādos cep apmēram 15 minūšu (4.).

Groziņus no veidnītēm izgāž, atdzesē. Pildīšanas process ļauj pilnīgu vaļu neierobežotai fantāzijai. Groziņus var pildīt ar ogu sulu, kurā izšķīdināts uzbriedināts želatīns – nedaudz recēt sākušo želeju lej groziņos (tajos iepriekš, ja vēlas, var ielikt nedaudz ogu). Kad želeja sarecējusi, tai uzliek saputota putukrējuma cepuri (5.).

Groziņus grezno ar dažādām meža un dārza ogām pēc izvēles (6.).

PADOMS

• Ogu groziņu pildījumam var izmantot vaniļas pudiņu, ko pēc receptes uz iepakojuma pagatavo no veikalos nopērkamā vaniļas pudiņa pulvera.

• Ļoti savdabīgu un neparastu garšu kombinācijā ar putukrējumu groziņiem piešķir karameļu krēms (alternatīva – iebiezinātā piena krēms).

• Atkarībā no sezonalitātes groziņos var pildīt visas ogas, kādas vien katrā konkrētā brīdī ir atrodamas dārzā vai mežā.

Svarīgākais