Par godu Rūdolfam Blaumanim izveido alus pudeļu dizainu

© publicitātes

Latvijas uzņēmums "Valmiermuižas alus" izveidojis īpašu alus pudeļu dizainu Rūdolfa Blaumaņa 150 gadu jubilejai un rakstniekam veltītajam teātra festivālam Valmieras drāmas teātrī.

Šāds dizains izveidots speciāli piektajam Rūdolfa Blaumaņa teātra festivālam, kas no tiks no 21.marta Valmieras drāmas teātrī. Jau ziņots, ka  šogad festivāls norisināsies rakstnieka 150 gadu jubilejas noskaņās, un tas skatītājus priecēs ar deviņām Blaumaņa darbu interpretācijām Latvijas teātru izpildījumā.

Savu interpretāciju par Blaumaņa daiļradi un īpašu festivāla suvenīru piedāvā arī "Valmiermuižas alus" darītava, radot oriģinālu gaišā un tumšā alus pudeļu etiķešu dizainu, kuru rotā ikoniskās "Blaumaņa ūsas". Rakstnieka darbos sava loma ir bijusi atvēlēta arī alum, atklājot gan tā gaišo un komisko, gan arī tumšo un traģisko pusi, tādēļ īpašajās festivāla etiķetēs ir ietērpts kā gaišais, tā tumšais "Valmiermuižas alus", un uz katra no alus veidiem ir atspoguļots savs stāsts.

Nopērkamas būs vien 6000 pudeles. 

"Man ir gods atbalstīt latviešu teātri, darot to, kas mums izdodas vislabāk - brūvējot alu", norāda Aigars Ruņģis, "Valmiermuižas alus" darītavas saimnieks. No katras pārdotās oriģinālā dizaina pudeles "Valmiermuižas alus" veltīs 20 santīmus latviešu lugu jauniestudējumiem Valmieras drāmas teātrī.

"Teātris ar "Valmiermuižas alus" darītavu sadarbojas kopš tās darbības sākuma, un pērn "Valmiermuižas alus" darītava radīja "Silmaču alu", kas bija veltījums Valmieras teātra izrādei "Advents Silmačos". Pārliecinājāmies, ka teātra mīļotāji ir arī alus baudītāji, jo īpašais alus tika uzņemts ar lielu sajūsmu un atsaucību. 

Izklaide

Lai nu ko varētu teikt par latvju hiphopa pārstāvjiem, taču izdomas gan viņiem netrūkst: pavasarī pārsteidza Gustavo, kurš izdeva muzikālu īsfilmu, tajā apvienojot savu četru jauno dziesmu ekranizācijas, bet viņa kolēģis Edavārdi nupat gājis vēl tālāk – šis reperis publicējis videoklipu uzreiz visam albumam!