Iesaka restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš un restorāna Vincents pavārs Aleksandrs Nasikailovs
Alus un Jāņu siera zupa
Sastāvdaļas - 3 ēdamkarotes olīveļļas, 1 smalki sagriezts sīpols, 2 seleriju kāti, svaigi malti melnie pipari, 2 lauru lapas, 2 ķiploka daiviņas, 2 ēdamkarotes miltu, 0,75 l vistas buljona, 0,75 l Užavas alus, 200 g Jāņu siera, timiāna zariņš,ķiploku grauzdiņi
Pagatavošana:
sacep sīpolus, seleriju un ķiploku, kamēr tie kļūst zeltaini brūni. Pievieno miltus, visu maisa apmēram divas minūtes. Pievieno karstu buljonu un alu, tad pievieno timiāna zariņu un pārējās garšvielas. Uz mazas uguns masu vāra aptuveni vienu stundu, tad to sablenderē, salej atpakaļ tīrā katlā un pievieno Jāņu sieru.
Pasniedz ar ķiploku grauzdiņiem.
Sīpolu gredzeni alus mīklā
Alus mīklai samaisa alu ar miltiem, lai izveidojas pabieza, krēmveidīga mīkla, pievieno tai sāli. Jāatceras, ka, gatavojot sīpolu gredzenus, mīklai jābūt labi atdzesētai – aukstai, bet eļļai, kurā sīpolu gredzenus ceps, – uzkarsētai līdz 180 grādiem.
Sīpolus sagriež gredzenos, iemērc mīklā un vāra eļļā aptuveni divas minūtes, kamēr gredzeni kļūst zeltaini brūni un kraukšķīgi. Kad tie gatavi, izņem no eļļas un liek uz sausas salvetes vai papīra dvieļa, lai notek liekās taukvielas.
Pasniedz karstus.
Līdzīgi var cept gredzenos sagrieztus ābolus, ananasus vai ko citu, pat desu var paslēpt alus mīklā.
Tauku mīklas pudiņš
Sastāvdaļas
Tauku mīklai - malti liellopu tauki, ūdens,milti ,cepamais pulveris,
Gaļas masai- liellopa šķiņķis, kaltētas baravikas, sīpoli, lauru lapas, sāls, pipari,alus
Pagatavošana:
taukus gaļasmašīnā samaļ, iemērc aukstā ūdenī, lai atbrīvotos no asinīm. Visas sastāvdaļas sajauc, apmēram uz pusstundu ieliek ledusskapī. Tad mīklu izrullē, liek ietaukotās formiņās. Sastrādā masu, pilda no mīklas veidotajā formā, ko pēc tam kā tūtu aiztaisa ciet un virspusē uzliek celofāna plēvi. Formiņas ar mīklas un gaļas masas pildījumu uz trim stundām liek tvaicēties. Pasniedzot pudiņu pārlej ar sarkanvīna mērci.
Fisch&Chips
Sastāvdaļas - zivs, sāls, pipari, milti, eļļa, alus,frī kartupeļi
Pagatavošana:
Pikšu, zandartu, mencu vai citu mencveidīgo zivi pārkaisa ar sāli, pipariem, viegli panē mīklā, kas gatavota no miltiem, etiķa un alus. Pirms panēšanas mīklai jābūt labi atdzisušai, aukstai! Zivs gabalus fritē 180 grādu karstā eļļā, kamēr mīklas garoziņa paliek kraukšķīga, iegūst zeltainu nokrāsu. No eļļas izņemot, nosusina.
Pasniedzot kā piedeva var būt frī kartupeļi.
Alus saldējums
Sastāvdaļas - olas, alus, saldais krējums,
Pagatavošana:
Atsevišķi saputo olas baltumu un olas dzeltenumu (dzeltenumu puto ar cukuru). Uzvāra alu. Atsevišķi saputo saldo krējumu. Kopā sajauc saputotu olbaltumu, saputotu dzeltenumu, saputotu krējumu un liek maisīties saldējamā aparātā, lēni klāt lejot uzvārīto alu. Pasniedzot ņem talkā fantāziju!