Veselīgs uzturs

Vakar, 10:03
Šāda diēta var sniegt gan ieguvumus, gan nopietnus riskus. Uztura speciālisti skaidro, kā nedēļa, kurā ēdīsiet tikai augļus un dārzeņus, ietekmēs veselību.
29.jūl
Vasara ir laiks, kad organisms prasa vieglāku ēdienu, un āda — vairāk mitruma un aizsardzības. Šie krāsainie salāti ir ne tikai vizuāli pievilcīgi un atsvaidzinoši, bet arī bagāti ar uzturvielām, kas veicina veselīgu, starojošu ādu. Lasis, avokado, ogas un zaļumi apvieno Omega-3 taukskābes, antioksidantus, C un E vitamīnus - tas ir īsts skaistuma eliksīrs uz šķīvja! Ar recepti dalās “EatingWell.com”.
28.jūl
Ādas kopšanā lielu uzmanību veltām krēmiem, maskām un serumiem, taču bieži vien aizmirstam svarīgāko – to, kas notiek iekšpusē. Āda ir lielākais orgāns cilvēka ķermenī, un tās stāvoklis ļoti cieši saistīts ar uzturu, ko ikdienā uzņemam. Zinātniskie pētījumi rāda, ka konkrēti pārtikas produkti spēj uzlabot ādas izskatu, elastību un pat mazināt iekaisumu. Šeit – pieci produkti, kuriem vajadzētu būt tavā ēdienkartē, ja vēlies veselīgu un starojošu ādu, kopā ar “Healthline.com”.
21.jūl
Silta ūdens dzeršana no rīta ir bieži dzirdēts padoms - tas ir it kā vienkāršs solis ceļā uz labāku pašsajūtu. Taču vai šim ieradumam tiešām ir zinātnisks pamats, vai tas ir tikai vēl viens interneta mīts? Skaidro “Cleveland Clinic”.
20.jūl
Brokastu izlaišana ne tikai kaitē fiziskajai veselībai, bet tas var kļūt arī garīgi nogurdinoši, pat neapzinoties to, skaidro psihologs Marks Treverss kopā ar “Forbes”.
19.jūl
Ir garšvielas, kas satur vairāk antioksidantu nekā populārā kurkuma. Lai gan kurkuma ir pazīstama ar savām labvēlīgajām īpašībām, tās aktīvā sastāvdaļa kurkumīns organismā uzsūcas slikti.
14.jūl
Vakariņas bieži kļūst par dienas gaidītāko, bet arī smagāko maltīti – viss ir pa rokai, nav kur steigties, un bieži ēdam nevis tāpēc, ka esam izsalkuši, bet tāpēc, ka beidzot varam atslābt. Rezultāts? Smaguma sajūta, slikts miegs, vainas apziņa. Bet tas nenozīmē, ka vakariņas jāizlaiž. Tieši pretēji – vajag tikai pārdomāt, ko un kā ēdam. Šeit – vienkārši padomi un reāli piemēri, kā paēst vakariņās viegli, bet pietiekami sātīgi, kopā ar “Healthline”.
14.jūl
5 labākās diētas sievietēm pēc 50 gadiem. Sievietes, kas vecākas par 50 gadiem, var gūt labumu no dažādām diētām, piemēram, Vidusjūras, flexitarian, DASH un MIND. Vislabākā diēta ir tāda, kuru varat ievērot ilgstoši un kas liek jums justies vislabāk.
12.jūl
Pārtikas produkti ar negatīvu vai nulles kaloriju daudzumu ir pretrunīgi, neskatoties uz to popularitāti diētu vietnēs. Vai tādi pastāv? Ideja ir tāda, ka ķermenis patērē tikpat daudz (vai vairāk) enerģijas, lai sagremotu izvēlētos augļus vai dārzeņus, nekā tas nodrošina.
8.jūl
Galvenais faktors sirds slimību riska samazināšanā nav tauku vai ogļhidrātu ierobežošana, bet gan veselīgas pārtikas izvēle - pilngraudu produkti, dārzeņi, augļi, rieksti un pākšaugi.
6.jūl
Olbaltumvielas ir mūsu veselības, slaidas figūras un labsajūtas pamats. Tās palīdz uzturēt muskuļu masu, veicina organisma atjaunošanos pēc fiziskas slodzes, piedalās hormonālās un imūnsistēmas darbā, raksta “TCH”, tieši tāpēc ir tik svarīgi tās iekļaut savā ikdienas ēdienkartē. Kā to izdarīt? Ar padomiem dalās fitnesa treneris.
4.jūl
Tikai viena veselīga uztura diena var ievērojami uzlabot miega kvalitāti. Saskaņā ar jaunu pētījumu, cilvēki, kas dienā apēd vismaz piecas porcijas augļu un dārzeņu, aizmieg ātrāk un naktī pamostas retāk, atklājuši amerikāņu pētnieki.
27.jun
Šim šķietami parastajam produktam ir pilnīgi atšķirīgs sastāvs. Taču to kombinācija palīdzēs uzlabot viens otra labvēlīgās īpašības.
21.jun
Veselīga uztura pasaulē nepārtraukti parādās jaunas tendences, taču dažreiz mēs aizmirstam par produktiem, ko mūsu vecmāmiņas un vecvecmāmiņas iekļāva savā uzturā veselības uzlabošanai.
13.jun
Daudzi cilvēki varētu brīnīties, kāds ir Eteles Katerhemas noslēpums. Lai gan parasti nav ieteicams uzklausīt supersimtgadnieku ieteikumus par veselību un ilgmūžību (jo viņi bieži vien ir izņēmums, nevis likums), ir daži dzīvesveida ieteikumi, ko var iegūt no pētījumiem par ilgmūžīgu cilvēku grupām.
2.jun
Jogurts ir viena no veselīgākajām uzkodām - tas ir bagāts ar olbaltumvielām, probiotikām, kalciju, B12 vitamīnu. Taču, ja pievienojat aromatizētāju vai cukuru, šis vērtīgais produkts var pārvērsties par parastu un ne visai veselīgu desertu. Kurš jogurts ir patiesi veselīgs un kā izvēlēties labāko produktu veikalā, skaidro izdevums “Health”.
1.jun
To var atrast smoothie bļodās, veselības entuziastu sarunās vai uz ekoveikalu plauktiem - spirulīna. Bet kas patiesībā slēpjas aiz šī dīvainā vārda un vēl dīvainākās krāsas? Stāsta “Healthline”.
31.mai
Runa nav par hormoniem vai ģenētiku, bet gan par to, ko tu ēd. Kā beidzot zaudēt svaru? Ir pamatnoteikums, kas der ikvienam.
29.mai
Paprika ir dārzenis, kas jebkuram ēdienam piešķir dzīvīgumu, garšu un vieglu saldumu. Kā bonuss tas ir lielisks veids, kā uzņemt tādas uzturvielas kā A vitamīnu, C vitamīnu un šķiedrvielas.
26.mai
Jau kopš 16. gadsimta, kad kartupeļi pirmo reizi tika ievesti Eiropā no Dienvidamerikas, tie ir kļuvuši par iecienītu ēdienu. Kādreiz neapstrīdamais ogļhidrātu karalis, tas zaudē savu vietu uz šķīvjiem pret rīsiem un nūdelēm, jo ​​tiek vainots visā - sākot no svara pieauguma līdz cukura līmeņa paaugstināšanās asinīs. Vai tas tiešām tā ir, skaidro “The Telegpraph”.