Jau kopš 16. gadsimta, kad kartupeļi pirmo reizi tika ievesti Eiropā no Dienvidamerikas, tie ir kļuvuši par iecienītu ēdienu. Kādreiz neapstrīdamais ogļhidrātu karalis, tas zaudē savu vietu uz šķīvjiem pret rīsiem un nūdelēm, jo tiek vainots visā - sākot no svara pieauguma līdz cukura līmeņa paaugstināšanās asinīs. Vai tas tiešām tā ir, skaidro “The Telegpraph”.
Zemenes ir vairāk nekā tikai saldas un sulīgas — tās ir pildītas ar C vitamīnu, folātiem un šķiedrvielām. Šīs uzturvielas var uzlabot imunitāti, atbalstīt cukura līmeņa asinīs kontroli, veicināt dziedināšanu un palīdzēt aizsargāties pret tādām slimībām kā diabēts un sirds slimības.
Pistāciju iekļaušana ikdienas uzturā var nodrošināt daudzus ieguvumus veselībai, sākot no uzlabotas acu veselības līdz labākai svara kontrolei un paaugstinātam asinsspiedienam un cukura līmenim asinīs.
Rudzu vai baltmaize, grilēta vai ar aromātiskiem garšaugiem – sausiņi tiek uzskatīti par lielisku uzkodu, arī svara zaudēšanas laikā. Bet vai tā ir taisnība, ka tie ir nekaitīgi? Galu galā, tie ir ogļhidrāti.
Ko darīt, ja pirms gulētiešanas jūtat diskomfortu vēderā? Tāpat kā ar citām veselības tēmām, atbildes par uzturu un miegu nav universālas - arī uz jautājumu, vai pirms miega ēst vai nē, nav viennozīmīgas atbildes. Lai noskaidrotu, kā rīkoties pareizi, ir jāiedziļinās daudz vairāk, ņemot vērā sava ķermeņa individuālās vajadzības, raksta “TSN”.
Pētersīļi un dilles ir neatņemama Ukrainas virtuves sastāvdaļa, kas ēdieniem piešķir aromātu un ieguvumus veselībai. Bet kurš no šiem populārajiem garšaugiem ir labāks jūsu veselībai?
Ja pēc ēšanas jūtaties smagi un vēders ir piepūties, iespējams, esat izvēlējies nepareizu ēdienu kombināciju. Diētas speciāliste Ugne Radzevičiene ir atlasījusi visbiežāk sastopamās pārtikas produktu kombinācijas, kas ir kaitīgas mūsu gremošanai - starp tiem ir gaļa ar kartupeļiem un pat jogurts ar ananāsiem, raksta “lrt.lt”.
Brokastis uzmundrina, dod enerģiju, stiprina imūnsistēmu un palīdz iedarbināt zarnu darbību no rīta - tiesa gan, tikai tad, ja tās ir pareizi sabalansētas, tāpēc ir ļoti svarīgi izvēlēties pareizos produktus, lai pirmā maltīte būtu sabalansēta un barojoša, raksta “TSN”.
Mūsdienu pasaulē ēšana ceļā ir kļuvusi par ļoti izplatītu parādību - stress, steiga un daudzie pienākumi veselīgu uzturu atstāj otrajā plānā. Tomēr tikai viens vienkāršs ieradums palīdzēs jums ēst mazāk, justies labāk un dzīvot apzinīgāk, raksta “limon.postimees.ee”.
Veselīga uztura pasaulē parādījusies jauna tendence - kolagēna pievienošana rīta kafijai. Atšķirībā no iepriekšējām modes tendencēm, piemēram, kafija ar kurkumu vai biešu pulveri, šī metode, pēc ekspertu domām, patiešām sniedz reālu labumu organismam, raksta “TSN”.
Izrādās, ka cilvēkiem, kuri pastāvīgi izjūt tieksmi pēc uzkodām, problēma nav tikai vājš gribasspēks - tā ķermenis sūta signālu. Nelielas, bet apzinātas izmaiņas uzturā un dzīvesveidā var novest pie pamanāmiem rezultātiem, dalās “limon.postimees.ee”.
Izvēloties graudaugus maltītes pagatavošanai, lielākā daļa cilvēku izvēlas rīsus vai griķus.
Bez šaubām, šie produkti ir vērtīgi, taču nevajadzētu aizmirst par vēl viena superprodukta esamību, kam arī regulāri jābūt cilvēka uzturā.
Spināti tiek uzskatīti par superēdienu, jo tajos ir daudz vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu. Tomēr pārmērīgam spinātu patēriņam var būt blakusparādības.
Veselīgas zupas var būt noderīga sabalansēta uztura sastāvdaļa, veicinot svara zudumu un uzlabojot veselību. Tomēr ir svarīgi atcerēties, ka tā nav panaceja un tai nevajadzētu būt uztura pamatā, neņemot vērā individuālās vajadzības.
Kad vēders rūc un jūties ļoti izsalcis, nereti gribas apēst kaut ko neveselīgu - taču izrādās, ka pat dažus veselīgus ēdienus nevajadzētu ēst tukšā dūšā, ziņo “Buzznoble”.
Daudzi vecāki labi zina, cik izaicinoši var būt pierunāt bērnu nogaršot jaunu ēdienu un ieturēt pilnvērtīgu, uzturvielām bagātu maltīti. Bērni biežāk izvēlas makaronus un cīsiņus, iepretī daudz vērtīgākajiem dārzeņiem vai jūras produktiem.
Dietoloģe no Toronto vārdā Ebija Langere apgāž mītu - sportošana tukšā dūšā neuzlabo veiktspēju un nesadedzina vairāk kaloriju. Ekspertes skaidro, ko un kāpēc būtu ieteicams ēst pirms un pēc sportošana, raksta "Associated Press".