Zupas tradicionāli tiek uzskatītas par būtisku uztura sastāvdaļu. Daudzi joprojām uzskata, ka gremošanas sistēma nevar darboties bez "šķidras pārtikas". Patiesībā tas ir mīts bez zinātniska pamatojuma.
Dažu veidu zupas var pat negatīvi ietekmēt veselību un radīt papildu slodzi orgāniem. Tas jo īpaši attiecas uz ēdieniem ar augstu sāls, tauku saturu un dažādiem kūpinājumiem, vēsta "Prozoro".
Gastroenteroloģe Ludmila Suhorukova paskaidroja, ka soļanka bieži satur daudz sāls, kūpinātas gaļas un tauku, kas var radīt slodzi sirdij, nierēm un kuņģa-zarnu traktam.
Arī sēņu zupas var būt grūti sagremojamas, un dažreiz tās satur toksiskas vielas, kas izraisa vēdera uzpūšanos un diskomfortu.
Zirņu zupās ar kūpinātu gaļu tiek apvienoti gāzes veidojoši pākšaugi ar kancerogēnām sastāvdaļām un liekām kalorijām.
Tas viss padara šādus ēdienus ne tikai neveselīgus, bet arī potenciāli kaitīgus, ja tos bieži lieto uzturā.