Uztura padomi

11.jan
Starp ēdienreizēm bieži vien mēs vēlamies ar kaut ko panašķēties. Šādos brīžos roka mēdz sniegties pēc neveselīgām uzkodām, kuras var veicināt svara pieaugumu. Šoreiz dalāmies ar veselīgu uzkodu idejām, kuras nesaturēs vairāk par 150 kalorijām!
6.jan
Lai gan par ēdienu bērnu ballītēs nereti domājam sekundāri, arvien vairāk vecāku sāk apzināties veselīga uztura nozīmi un rūpīgi plāno bērnu svētku galdu, izvēloties uzturvielām bagātus un radošus risinājumus. Rimi Bērniem eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina dalās praktiskos ieteikumos, kā veidot veselīgu un interesantu svētku ēdienkarti, kas sniegs prieku gan mazajiem gaviļniekiem, gan viņu viesiem.
12.dec 2024
Veikalos pieejami dažādi produkti, kuri vēsta, ka tie ir diētiski un labi figūrai, ja vēlaties zaudēt svaru. Dietologi norāda ar kuriem it kā diētiskiem produktiem nevajadzētu pārlieku aizrauties, ja jūsu mērķis ir zaudēt svaru, jo tie var apgrūtināt šo procesu.
7.dec 2024
Ikdienas steiga, laika trūkums, stress, emocionālā ēšana, ieradums, nezināšana – tie ir vien daži no faktoriem, kuru rezultātā ikdienas maltītes apēdam pārlieku ātrā tempā, tādējādi nodarot kaitējumu savai veselībai un labsajūtai.
5.dec 2024
Rieksti ir gardi un veselīgi. Tie organismam var sniegt daudz laba. Svarīgi, kā jau ar visu, ir ievērot mērenību un neēst katru dienu saujām riekstu, jo tā varat arī iedzīvoties liekajos kilogramos. Daudzi rieksti ir kalorijām bagāti. Noskaidrojiet, kuri rieksti satur visvairāk kaloriju!
29.nov 2024
Daudzi cilvēki ikdienā sadzīvo ar D vitamīna deficītu. Tā kā Latvijā saule nespīd tik bieži, kā siltajās zemēs, tad, lai uzņemtu nepieciešamo D vitamīna daudzumu, nepietiks vien ar iziešanu laukā.
27.nov 2024
Aromātiskā un siltā tēja ir viens no iecienītākajiem dzērieniem pasaulē, un ne velti - tā lieti noder kā mundrumam, tā siltumam, turklāt, pateicoties tējas sastāvā atrodamajām vērtīgajām vielām, tā ir arī neatņemams palīgs vīrusu un saaukstēšanās sezonā, palīdzot aizsargāt organismu pret saslimšanām.
26.nov 2024
Noskaidrojiet, kuri pārtikas produkti ir labākie olbaltumvielu jeb proteīna avoti.
23.nov 2024
Olbaltumvielas ir svarīgas organismam dažādu iemeslu dēļ. Ēdot olbaltumvielām bagātus ēdienus, mēs palīdzam uzturēt labu imūnsistēmu, veicinām muskuļu augšanu, labāk strādā vielmaiņa u.c. Tomēr, ikdienā uzņemot pārlieku daudz olbaltumvielas, varam nodarīt sev pāri. Kas par daudz, tas par skādi! Noskaidrojiet trīs būtiskākās blakusparādības ar kurām var nākties saskarties, ja olbaltumvielas tiek uzņemtas pārlieku lielā daudzmā.
21.nov 2024
Olbaltumvielas ir viens no četriem makroelementiem, ko nepieciešams uzņemt katru dienu, lai saglabātu sāta sajūtu, veicinātu muskuļu augšanu un uzturētu vispārējo veselību. Tas, cik daudz olbaltumvielu dienā nepieciešams uzņemt, ir atkarīgs no dažādiem faktoriem - vecuma, aktivitāšu daudzuma u.c.
3.nov 2024
Sāls nav veselīgs, taču tas spēj ēdienus padarīt gardākus! Lietojot pārlieku daudz sāls, jums var rasties tādas veselības problēmas kā paaugstināts asinsspiediens, palielinās sirds un asinsvadu slimību risks, aptaukošanās, osteoporoze, palielinās risks iegūt nieru slimības un pat kuņģa vēzi. Tieši tāpēc ir svarīgi limitēt uzņemtā sāls daudzumu, bet kā to paveikt?
1.nov 2024
Kā zināms, tad sāls nav veselīgs un ieteicams ierobežot tā patēriņu. Tas nemaz nav tik viegli, kā sākotnēji varētu šķist, jo daudzi produkti paši par sevi satur sāli vai arī tas tiek tiem pievienots klāt. Bet cik daudz sāls uzņemt ir veselīgi?
22.okt 2024
Ir dzirdēti dažādi pieņēmumi par to, cikos ir tas pēdējais brīdis, kad ēst vakariņas. Ilgi pastāvēja uzskats, ka vakariņas būtu jāēd līdz plkst. 18:00 vai 19:00. Eksperti norāda, ka šis ir mīts. Ir pavisam cits veids pēc kā vadīties, lai noteiktu, kurš ir tas pēdējais ieteicamais brīdis, kad vakariņot.
18.okt 2024
Zivis ir veselīgas un tās ir jāēd. Tas nav nekāds pārsteigums. Bet vai zināt, cik daudz un bieži ieteicams nedēļas laikā ēst zivis?
17.okt 2024
Rīsi tiek uzskatīti par vienu no galvenajiem graudaugiem pasaulē. Pateicoties to daudzpusīgajām pagatavošanas iespējamām, maigajai garšai, cilvēki daudzviet pasaulē iecienījuši rīsus. Gan baltie, gan brūnie rīsi var būt daļa no veselīga uztura. Bet kuri rīsi ir labāki?
16.okt 2024
Dietoloģe Šajna Komara norāda, ka pēc treniņa svarīgi atjaunot savas enerģijas rezerves, tāpēc svarīgi ir paēst, nevis staigāt tukšu vēderu! Ja nav laika uzreiz ieturēt maltīti, tad var izlīdzēties ar uzkodām.
16.okt 2024
Kā zināms, tad sāls tiek uzskatīts par "balto nāvi". Un tam ir savs iemesls! Ikdienā patērējot uzturu ar lielu sāls daudzumu, var rasties dažādas veselības problēmas, tai skaitā augsts asinsspiediens, palielinās sirdslēkmes un insulta risks, tiek noslogotas nieres u.c. 
15.okt 2024
Vai zināt atšķirību starp garšaugiem un garšvielām? Gan garšaugi, gan garšvielas piedod ēdieniem patīkamu garšu un aromātu. Lielākā atšķirība ir tāda, ka garšaugi ir svaigi, bet garšvielas ir, piemēram, tā paša svaigā auga kaltētā, žāvētā versija. Abi divi, garšaugi un garšvielas, spēj ēdienu padarīt apetelīgāku un gardāku. Tomēr tas nav viss, tie var būt arī veselīgi. Noskaidrojiet, kuri 11 garšaugi un garšvielas veicina labu veselību!