Melnas kafijas piesātināšana ar dažādām piedevām var bagātināt kafijas garšu, bet citreiz sabojāt to. Kafijas eksperts, barista Drjū Ponds nosauc četrus produktus, kurus nekādā gadījumā nevajadzētu pievienot klāt melnai vai baltai kafijai, tie sabojās šī dzēriena garšu!
Lai arī ir kultūras, kurās kafijai pievieno klāt citrusaugļu sulu, barista neiesaka aizrauties ar skābu produktu pievienošanu kafijai. Ļoti skābu produktu, piemēram, dzērveņu, mežrozīšu augļu u.c., pievienošana klāt kafijai, kurai jau ir pievienots klāt piens, liks pienam sarecēt.
Lai arī dienas laikā ir svarīgi uzņemt olbaltumvielas, tomēr barista neiesaka kafiju pārvērst par proteīna dzērienu. Barista norāda, ja tomēr nolemsiet kafijai pievienot klāt proteīna pulveri, tā mainīs savu konsistenci un kļūs par biezu masu.
Barista norāda uz diviem trūkumiem, ja izvēlaties pievienot klāt kafijai mākslīgos saldinātājus. Viens no mīnusiem ir tāds, ka mākslīgie saldinātāji nav labi veselībai, otrs - to sintētiskā garša var nomākt kafijas pupiņu garšu.
Mūsdienās daudzi cilvēki veselības un uzskatu dēļ atsakās lietot uzturā govs pienu. Tieši tāpēc ir radītas daudz dažādas alternatīvas - augu dzērieni. Kafija labi garšo kopā ar auzu vai mandeļu pienu. Tikmēr barista norāda, ka nevajadzētu kafijai pievienot klāt rīsu pienu, tā kā tajā ir maz olbaltumvielu, tas slikti puto un nevarēsiet iegūt tik raksturīgās kapučīno vai lattes putiņas.
*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.