10 šķiedrvielām bagāti un gardi produkti

© pexels.com

Lai justos labi, būtu veseli, enerģiski un skaisti, nepieciešams sekot līdzi tam, ko ēdam. Svarīgi ir ne tikai tas, ko mēs ēdam, bet arī kādas uzturvielas satur konkrētais ēdiens un produkti. Šoreiz pievērsīsim uzmanību šķiedrvielām!

Kas notiek, ja ikdienā par maz uzņemam šķiedrvielām bagātus produktus? Šeit apkopotas septiņas visizplatītākās šķiedrvielu deficīta pazīmes!

Šķiedrvielas ir svarīgas mūsu gremošanas sistēmas veselībai, tās arī palīdz regulēt cukura un holesterīna līmeni asinīs un veicina sāta sajūtu. Šķiedrvielas arī veicina labo zarnu baktēriju veidošanos.

Vieni no šķiedrvielām bagātākajiem produktiem ir augļi un dārzeņi!

unsplash.com

10 šķiedrvielām bagātākie augļi, ogas un dārzeņi

  1. Persiki;
  2. Zemenes;
  3. Kazenes;
  4. Āboli;
  5. Avenes;
  6. Banāni;
  7. Burkāni;
  8. Bietes;
  9. Brokoļi;
  10. Kale jeb lapu kāposts.



Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

“Brokastis kā ķēniņam” – šis teiciens ir dzirdēts daudzviet pasaulē, arī Austrumu tradicionālajā medicīnā jau gadsimtiem tiek uzsvērts, ka brokastīm jābūt siltām. Putras, zupas, tvaicēti dārzeņi vai silta tēja – tās tiek uzskatītas par īstu dienas enerģijas atslēgu. Mūsdienu zinātne šim uzskatam sliecas piekrist – silts ēdiens no rīta ne tikai sasilda vēderu, bet arī “pamodina” vielmaiņu un palīdz organismam darboties harmoniskāk, raksta “health.harvard.edu”.

Svarīgākais