7 uzkodas, kas palīdz ilgāk saglabāt sāta sajūtu

© pexels.com

Šīs uzkodas ir bagātas olbaltumvielām, šķiedrvielām un labajiem taukiem, kas ilgāk palīdzēs izjust sāta sajūtu.

unsplash.com

1. Grieķu jogurts ar linsēklām un valriekstiem

Dabīgs, bez saldinātājiem grieķu jogurts apvienojumā ar šķiedrvielām bagātajām linsēklām un veselīgajiem taukiem no valriekstiem veicina sāta sajūtu un stabilu enerģijas līmeni.

Uzturvērtība (1 glāze):

  • Kalorijas: 230 - 250 kcal
  • Tauki: 9 - 11 g
  • Piesātinātie tauki: 1 g
  • Ogļhidrāti: 12 - 14 g
  • Šķiedrvielas: 4 - 5 g
  • Cukurs: 6 - 7 g
  • Olbaltumvielas: 20 - 23 g

pexels.com

2. Jūras zāļu uzkoda ar Edamame pupiņām

Par otro labāko uzkodu, kura liks izjust ilgu sāta sajūtu, tiek uzskatīta jūras zāļu kraukšķīgās sloksnītes kopā ar Edamame pupiņām. Edamame ir labs augu izcelsmes olbaltumvielu un šķiedrvielu avots, savukārt jūraszāles būs izcils omega-3 taukskābju avots.

Uzturvērtība (1 paciņa jūras zāļu uzkodas un 1/2 glāze Edamame pupiņas):

  • Kalorijas: 120 kcal
  • Tauki: 6 g
  • Piesātinātie tauki: <1 g
  • Ogļhidrāti: 9 g
  • Šķiedrvielas: 5 g
  • Cukurs: 2 g
  • Olbaltumvielas: 10 g

unsplash.com

3. Cieti vārītas olas un avokado

Olas ir labs olbaltumvielu, savukārt avokado veselīgo tauku un šķiedrvielu avots. Apvienojot šos abus produktus kopā, jūs ilgi izjutīsiet sāta sajūtu un roka nesniegsies pēc našķiem.

Uzturvērtība (1 ola un 1/2 avokado):

  • Kalorijas: 190 kcal
  • Tauki: 16 g
  • Piesātinātie tauki: <3 g
  • Ogļhidrāti: 6,5 g
  • Šķiedrvielas: 5 g
  • Cukurs: 2 g
  • Olbaltumvielas: 7,5 g

unsplash.com

4. Ķirbju sēklas

Ātrs un veselīgs veids, kā gūt enerģiju un remdēt izsalkumu ir ēdot ķirbju sēklas. Neliela saujiņa ķirbju sēklu būs labs olbaltumvielu, dzelzs, cinka, magnija un veselīgo tauku avots.

Uzturvērtība (28 grami):

  • Kalorijas: 150 kcal
  • Tauki: 13 g
  • Piesātinātie tauki: <2,5 g
  • Ogļhidrāti: 5 g
  • Šķiedrvielas: 2 g
  • Cukurs: 0 g
  • Olbaltumvielas: 7 g

unsplash.com

5. Čia sēklu pudiņš ar ogām

Šīs sēklas satur daudz šķiedrvielu, omega-3 un augu izcelsmes olbaltumvielas. Pievienojot klāt ogas, šis ēdiens kļūs vēl bagātāks šķiedrvielām un polifenoliem - augu savienojumiem, kas atbalsta zarnu veselību un baro labvēlīgos zarnu mikrobus.

Uzturvērtība (1 1/3 glāzes):

  • Kalorijas: 343 kcal
  • Tauki: 15 g
  • Piesātinātie tauki: 3 g
  • Ogļhidrāti: 39 g
  • Šķiedrvielas: 15 g
  • Cukurs: 18 g
  • Olbaltumvielas: 14 g

unsplash.com

6. Biezpiens ar mellenēm un kanēli

Šī uzkoda saturēs maz kaloriju, bet būs ļoti garda un veselīga! Biezpiens ir bagāts ar proteīnu, ko sauc par kazeīnu, kas lēni sagremojas. Mellenes ir labs šķiedrvielu un antioksidantu avots, bet kanēlis var palīdzēt stabilizēt cukura līmeni asinīs.

Uzturvērtība (1/2 glāze biezpiena, 1/4 glāze melleņu, 1/4 tējkarotes malta kanēļa):

  • Kalorijas: 110 kcal
  • Tauki: 2,5 g
  • Piesātinātie tauki: 1,5 g
  • Ogļhidrāti: 8 g
  • Šķiedrvielas: <1 g
  • Cukurs: 6,5 g
  • Olbaltumvielas: 11 g

unsplash.com

7. Cepti turku zirņi

Turku zirņi ir bagāti ar šķiedrvielām un olbaltumvielām.

Uzturvērtība (28 grami):

  • Kalorijas: 119 kcal
  • Tauki: 3,9 g
  • Piesātinātie tauki: 0,5 g
  • Ogļhidrāti: 18 g
  • Šķiedrvielas: 3,2 g
  • Cukurs: 2,8 g
  • Olbaltumvielas: 5,3 g

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Uzturs

Ēdot pārtikas produktus, kas satur kolagēnu, ķermenis uzņem vērtīgas aminoskābes, kuras var palīdzēt organismam pašam radīt vairāk kolagēna. Kāpēc mums ir nepieciešams kolagēns?  Kolagēns ir viena no svarīgākajām olbaltumvielām cilvēka ķermenī. Tā galvenā loma ir nodrošināt labu audu veselību, kolagēns ir svarīgs gan kā kauliem un locītavām, tā arī ādai, muskuļiem, asinsvadiem, iekšējiem orgāniem un pat matiem un nagiem.