Siers

8.dec 2024
Izrādās, ka siera ēšana var palīdzēt samazināt krākšanu, liecina pētījums, raksta izdevums “The Sun”.
30.nov 2024
Brīvdienas ir klāt. Tas nozīmē, ka klāt ir arī receptes, kam, iespējams, darba dienu skrējienā nemaz neatliek laiks, jo pienākumi sauc un tuvojas Ziemassvētki. Virtuves huligāns Pipars piedāvā recepti, kas būs tieši laikā.
28.nov 2024
Vienkārša recepte svētku galdam. Šīs mīkstās siera bumbiņas ar spilgti zaļumiem ir ideāla uzkoda. Tās var ātri pagatavot un izskatās svinīgi. Lielisks variants zviedru vai ģimenes svētku galdam.
2.nov 2024
Lielbritānijā nozagts ļoti dārgs un vērtīgs siers. Medijs "Daily Star" informē, ka nozagtais siers tagad varētu būt ceļā uz Krieviju. 
28.sep 2024
Zinātnieki pirmo reizi ir veiksmīgi ekstrahējuši DNS no 3600 gadus sena siera, atklājot probiotisko baktēriju evolūciju tūkstošiem gadu garumā, vēsta “The Independent”.
11.aug 2024
Noteikti, ka ne vienam vien ir gadījies ledusskapī atrast sapelējušu sieru. Tālākā cilvēku rīcība iedalās divās daļās. Vieni sabojāto sieru izmetīs, bet citi nogriezīs sapelējušās vietas un sieru tāpat apēdīs. Bet vai tas ir veselīgi? Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta ķirurgs Karans Rajans nolēmis sniegt atbildi uz šo jautājumu, raksta "Daily Star".
25.jun 2024
Arī pēc svētkiem pastāv iespējas, ka paliek pāri ēdiens, viens no tiem ir Jāņu siers. Virtuves huligāns Pipars secina, ja pēc svētkiem palicis pāri Jāņu siers, no tā var droši taisīt salātus, jo būšot garšīgi arī pēc tam.
23.jun 2024
Ģenētiskās analīzes atklājušas, ka cilvēki ar labāku garīgo labklājību mēdz dzīvot ilgāk un veselīgāk - un to var veicināt siera ēšana, raksta sciencealert.com, atsaucoties uz pētījumu, kas publicēts žurnālā “Nature Human Behavior”.
23.jun 2024
Līgo vakars nav iedomājams bez dziesmām, dejām, ugunskura, vainagiem, kā arī bez svētku mielasta.
22.jun 2024
Ja vēl nezini, ko sarūpēt uz Jāņu galdam visai saimei, tad ņem padomu no virtuves huligāna Roja Puķes, kurš iesaka šogad galdā likt siera pīrāgu.
18.jun 2024
Jau pavisam drīz būs klā Līgo svētki, kad galdā celsim dažādus gardumus. Viens no šo svētku galvenajiem ēdieniem ir Jāņu siers. Tam par godu aicinām uzzināt interesantus faktus par sieru!
10.jun 2024
Daudzi cilvēki nevar iedomāties savu ēdienkarti bez siera un pievieno to gandrīz visiem ēdieniem. Katram siera cienītājam ir sava iecienītākā šķirne. Šie ēšanas paradumi veido personību un norāda uz personības iezīmēm.
11.apr 2024
Bieži dēvēts par zilo sieru gorgonzola ir izgatavots tikai no govs piena un bieži vien ar maigāku garšu nekā citiem zilajiem sieriem. Tas, kas to patiesi atšķir no citiem zilajiem sieriem, ir tā dziļās saknes itāļu amatniecībā, kas joprojām ietekmē ražošanu.
25.mar 2024
Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu savietot vienā kategorijā ar fast food. Šefpavārs Juris Dukaļskis norāda, ka siermaizītes var pagatavot īpaši gardas un vienlīdz smalkas.
9.mar 2024
Burrata ir itāļu govs piena siers, kas izgatavots no mocarellas un krējuma. Ārējais apvalks ir ciets siers, savukārt iekšpusē ir stracciatella un sarecēts krēms, piešķirot tam neparastu, mīkstu tekstūru. Tas ir raksturīgs Apūlijai.
7.mar 2024
Kad Napoleons pirmo reizi nogaršoja kamambēru, kā stāsta leģenda, viņš bija tik ļoti sajūsmināts, ka noskūpstīja viesmīli. Šis siers Francijas ziemeļrietumu reģionā Normandijā dažādos veidos ražots vismaz kopš 18. gadsimta. Krēmīgs, ass un lipīgs - tas tiek uzskatīts par Francijas iecienītāko siera veidu. Tomēr nu tam draud briesmas, raksta "cnn.com".
13.aug 2023
Aromātisks un gards alus, kas baudīts kopā ar sieru, iederēsies gan svētku galdā, gan ikdienā – tiekoties ar draugiem, atpūšoties piknikā vai pavadot laisku vakaru pie TV. Mūsdienās pasaulē sastopamas vairāki simti dažādu alus šķirņu. Tās atšķir pēc krāsas, dzidruma, aromāta, garšas, stipruma un vēl vairākiem faktoriem. Vienlaikus pasaulē ir vairāki tūkstoši dažādu siera šķirņu ar atšķirīgu sastāvu, sensorajām īpašībām un tehnoloģiskā procesa īpatnībām. Kā šajā klāstā neapjukt un izvēlēties labāko alus un siera veidu saderību? Skaidro “Mežpils alus” vēstnesis Edgars Magons.
23.jun 2023
Mainoties laikiem, ir mainījušies arī vasaras saulgriežu svinēšanas tikumi, un, ja kādreiz varēja šķist, ka svinēšana bez alus un siera nav īsti iedomājama, tad tagad skatījums ir daudz demokrātiskāks. To nosaka ne tikai globalizācija, bet arī meteoroloģiskie faktori.
20.jun 2023
Pircējiem trūkst izpratnes par Jāņu sieru kā Eiropas Savienības (ES) aizsargājamo produktu, pauž biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.
29.mar 2023
Visa burvība slēpjas vienkāršumā! Ar šo triku Jūs burtiski pāris sekundēs spēsiet "sagriezt" vairākus siera veidus vienādos gabaliņos.