Siers

25.jun
Arī pēc svētkiem pastāv iespējas, ka paliek pāri ēdiens, viens no tiem ir Jāņu siers. Virtuves huligāns Pipars secina, ja pēc svētkiem palicis pāri Jāņu siers, no tā var droši taisīt salātus, jo būšot garšīgi arī pēc tam.
23.jun
Ģenētiskās analīzes atklājušas, ka cilvēki ar labāku garīgo labklājību mēdz dzīvot ilgāk un veselīgāk - un to var veicināt siera ēšana, raksta sciencealert.com, atsaucoties uz pētījumu, kas publicēts žurnālā “Nature Human Behavior”.
23.jun
Līgo vakars nav iedomājams bez dziesmām, dejām, ugunskura, vainagiem, kā arī bez svētku mielasta.
22.jun
Ja vēl nezini, ko sarūpēt uz Jāņu galdam visai saimei, tad ņem padomu no virtuves huligāna Roja Puķes, kurš iesaka šogad galdā likt siera pīrāgu.
18.jun
Jau pavisam drīz būs klā Līgo svētki, kad galdā celsim dažādus gardumus. Viens no šo svētku galvenajiem ēdieniem ir Jāņu siers. Tam par godu aicinām uzzināt interesantus faktus par sieru!
10.jun
Daudzi cilvēki nevar iedomāties savu ēdienkarti bez siera un pievieno to gandrīz visiem ēdieniem. Katram siera cienītājam ir sava iecienītākā šķirne. Šie ēšanas paradumi veido personību un norāda uz personības iezīmēm.
11.apr
Bieži dēvēts par zilo sieru gorgonzola ir izgatavots tikai no govs piena un bieži vien ar maigāku garšu nekā citiem zilajiem sieriem. Tas, kas to patiesi atšķir no citiem zilajiem sieriem, ir tā dziļās saknes itāļu amatniecībā, kas joprojām ietekmē ražošanu.
25.mar
Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu savietot vienā kategorijā ar fast food. Šefpavārs Juris Dukaļskis norāda, ka siermaizītes var pagatavot īpaši gardas un vienlīdz smalkas.
9.mar
Burrata ir itāļu govs piena siers, kas izgatavots no mocarellas un krējuma. Ārējais apvalks ir ciets siers, savukārt iekšpusē ir stracciatella un sarecēts krēms, piešķirot tam neparastu, mīkstu tekstūru. Tas ir raksturīgs Apūlijai.
7.mar
Kad Napoleons pirmo reizi nogaršoja kamambēru, kā stāsta leģenda, viņš bija tik ļoti sajūsmināts, ka noskūpstīja viesmīli. Šis siers Francijas ziemeļrietumu reģionā Normandijā dažādos veidos ražots vismaz kopš 18. gadsimta. Krēmīgs, ass un lipīgs - tas tiek uzskatīts par Francijas iecienītāko siera veidu. Tomēr nu tam draud briesmas, raksta "cnn.com".
13.aug 2023
Aromātisks un gards alus, kas baudīts kopā ar sieru, iederēsies gan svētku galdā, gan ikdienā – tiekoties ar draugiem, atpūšoties piknikā vai pavadot laisku vakaru pie TV. Mūsdienās pasaulē sastopamas vairāki simti dažādu alus šķirņu. Tās atšķir pēc krāsas, dzidruma, aromāta, garšas, stipruma un vēl vairākiem faktoriem. Vienlaikus pasaulē ir vairāki tūkstoši dažādu siera šķirņu ar atšķirīgu sastāvu, sensorajām īpašībām un tehnoloģiskā procesa īpatnībām. Kā šajā klāstā neapjukt un izvēlēties labāko alus un siera veidu saderību? Skaidro “Mežpils alus” vēstnesis Edgars Magons.
23.jun 2023
Mainoties laikiem, ir mainījušies arī vasaras saulgriežu svinēšanas tikumi, un, ja kādreiz varēja šķist, ka svinēšana bez alus un siera nav īsti iedomājama, tad tagad skatījums ir daudz demokrātiskāks. To nosaka ne tikai globalizācija, bet arī meteoroloģiskie faktori.
20.jun 2023
Pircējiem trūkst izpratnes par Jāņu sieru kā Eiropas Savienības (ES) aizsargājamo produktu, pauž biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.
29.mar 2023
Visa burvība slēpjas vienkāršumā! Ar šo triku Jūs burtiski pāris sekundēs spēsiet "sagriezt" vairākus siera veidus vienādos gabaliņos.
5.mar 2023
Veikalos lielāko daļu no siera un biezpiena sortimenta veido Latvijā ražotā produkcija, aģentūrai LETA atklāja aptaujāto tirdzniecības tīklu pārstāvji.
28.jan 2023
Gultas matraču apskatnieki savā mājaslapā izteikuši pavisam neparastu piedāvājumu. Viņi aicina cilvēkus pieteikties unikālam pētījumam, kā rezultātā var pavisam viegli nopelnīt 1000 ASV dolārus.
24.jan 2023
Ārsti un dietalogi izceļ sešas nelāgas blakusparādības, kas notiek ar mūsu ķermeni, ja ikdienā regulāri mielojamies ar sieru un, kas notiks, ja no tā atteiksimies.
24.dec 2022
Siera gabalu, kas ir teju katrā ledusskapī, var saglabāt ilgāku laiku un to izdarīt ir pavisam vienkārši, raksta Glavred.
24.dec 2022
Siera gabalu, kas ir teju katrā ledusskapī, var saglabāt ilgāku laiku un to izdarīt ir pavisam vienkārši, raksta Glavred.
16.jūl 2022
Veikalos pieejams ļoti plašs klāsts ar dažāda veida sieriem. Vieni sieri ir cietāki, citi mīkstāti, vēl citi sāļāki, savukārt atsevišķi siera veidi ir pavisam maigi. Uztura speciālists Tobijs Amidors atklāj, kurš ir pats neveselīgākais siers, vēsta portāls "Eat This, Not That".