Siers

10.jun 2024
Daudzi cilvēki nevar iedomāties savu ēdienkarti bez siera un pievieno to gandrīz visiem ēdieniem. Katram siera cienītājam ir sava iecienītākā šķirne. Šie ēšanas paradumi veido personību un norāda uz personības iezīmēm.
11.apr 2024
Bieži dēvēts par zilo sieru gorgonzola ir izgatavots tikai no govs piena un bieži vien ar maigāku garšu nekā citiem zilajiem sieriem. Tas, kas to patiesi atšķir no citiem zilajiem sieriem, ir tā dziļās saknes itāļu amatniecībā, kas joprojām ietekmē ražošanu.
25.mar 2024
Siermaizīte ir iecienīta un viegli pagatavojama uzkoda izsalkuma remdēšanai, tomēr to nevajadzētu savietot vienā kategorijā ar fast food. Šefpavārs Juris Dukaļskis norāda, ka siermaizītes var pagatavot īpaši gardas un vienlīdz smalkas.
9.mar 2024
Burrata ir itāļu govs piena siers, kas izgatavots no mocarellas un krējuma. Ārējais apvalks ir ciets siers, savukārt iekšpusē ir stracciatella un sarecēts krēms, piešķirot tam neparastu, mīkstu tekstūru. Tas ir raksturīgs Apūlijai.
7.mar 2024
Kad Napoleons pirmo reizi nogaršoja kamambēru, kā stāsta leģenda, viņš bija tik ļoti sajūsmināts, ka noskūpstīja viesmīli. Šis siers Francijas ziemeļrietumu reģionā Normandijā dažādos veidos ražots vismaz kopš 18. gadsimta. Krēmīgs, ass un lipīgs - tas tiek uzskatīts par Francijas iecienītāko siera veidu. Tomēr nu tam draud briesmas, raksta "cnn.com".
13.aug 2023
Aromātisks un gards alus, kas baudīts kopā ar sieru, iederēsies gan svētku galdā, gan ikdienā – tiekoties ar draugiem, atpūšoties piknikā vai pavadot laisku vakaru pie TV. Mūsdienās pasaulē sastopamas vairāki simti dažādu alus šķirņu. Tās atšķir pēc krāsas, dzidruma, aromāta, garšas, stipruma un vēl vairākiem faktoriem. Vienlaikus pasaulē ir vairāki tūkstoši dažādu siera šķirņu ar atšķirīgu sastāvu, sensorajām īpašībām un tehnoloģiskā procesa īpatnībām. Kā šajā klāstā neapjukt un izvēlēties labāko alus un siera veidu saderību? Skaidro “Mežpils alus” vēstnesis Edgars Magons.
23.jun 2023
Mainoties laikiem, ir mainījušies arī vasaras saulgriežu svinēšanas tikumi, un, ja kādreiz varēja šķist, ka svinēšana bez alus un siera nav īsti iedomājama, tad tagad skatījums ir daudz demokrātiskāks. To nosaka ne tikai globalizācija, bet arī meteoroloģiskie faktori.
20.jun 2023
Pircējiem trūkst izpratnes par Jāņu sieru kā Eiropas Savienības (ES) aizsargājamo produktu, pauž biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.
29.mar 2023
Visa burvība slēpjas vienkāršumā! Ar šo triku Jūs burtiski pāris sekundēs spēsiet "sagriezt" vairākus siera veidus vienādos gabaliņos.
5.mar 2023
Veikalos lielāko daļu no siera un biezpiena sortimenta veido Latvijā ražotā produkcija, aģentūrai LETA atklāja aptaujāto tirdzniecības tīklu pārstāvji.
28.jan 2023
Gultas matraču apskatnieki savā mājaslapā izteikuši pavisam neparastu piedāvājumu. Viņi aicina cilvēkus pieteikties unikālam pētījumam, kā rezultātā var pavisam viegli nopelnīt 1000 ASV dolārus.
24.jan 2023
Ārsti un dietalogi izceļ sešas nelāgas blakusparādības, kas notiek ar mūsu ķermeni, ja ikdienā regulāri mielojamies ar sieru un, kas notiks, ja no tā atteiksimies.
24.dec 2022
Siera gabalu, kas ir teju katrā ledusskapī, var saglabāt ilgāku laiku un to izdarīt ir pavisam vienkārši, raksta Glavred.
24.dec 2022
Siera gabalu, kas ir teju katrā ledusskapī, var saglabāt ilgāku laiku un to izdarīt ir pavisam vienkārši, raksta Glavred.
16.jūl 2022
Veikalos pieejams ļoti plašs klāsts ar dažāda veida sieriem. Vieni sieri ir cietāki, citi mīkstāti, vēl citi sāļāki, savukārt atsevišķi siera veidi ir pavisam maigi. Uztura speciālists Tobijs Amidors atklāj, kurš ir pats neveselīgākais siers, vēsta portāls "Eat This, Not That".
10.jūl 2022
Uz Itāliju piemeklējušā sausuma fona tiek prognozēts parmezāna siera deficīts. Po upe, kas baro 30 procentus valsts saimniecību, ir kļuvusi ļoti sekla, apdraudot populāras siera šķirnes ražošanu, vēsta CNN.
25.jun 2022
Svinot Jāņus lielākā vai mazākā pulkā, bieži vien katrs uz svinībām ierodas ar savu siera rituli. Tāpēc nav brīnums, ka siers pēc svētkiem paliek pāri. Izmēģiniet šo recepti un pagatavojiet gardu siera uzkodu!
22.jun 2022
"Healthline" atklāj, kādi pasaules sieru veidi ir veselīgākie.
18.jun 2022
Arī Jāņu siers šogad ir palicis dārgāks. Par nelielu ritulīti šī tradicionālā Jāņu ēdiena jau ir jāmaksā 10 eiro. Jāņu sieru iespējams pagatavot arī pašiem, turklāt izmantojot veikalā nopērkamos produktus. Man neliels siera ritulītis izmaksāja aptuveni 3 eiro.
15.mai 2022
Ir gadījumi, kad sieru vajadzētu ēst pavisam nelielos daudzumos, vai arī no šī produkta vajadzētu pilnībā atteikties, vēsta Medikforum.