Siers

13.aug 2023
Aromātisks un gards alus, kas baudīts kopā ar sieru, iederēsies gan svētku galdā, gan ikdienā – tiekoties ar draugiem, atpūšoties piknikā vai pavadot laisku vakaru pie TV. Mūsdienās pasaulē sastopamas vairāki simti dažādu alus šķirņu. Tās atšķir pēc krāsas, dzidruma, aromāta, garšas, stipruma un vēl vairākiem faktoriem. Vienlaikus pasaulē ir vairāki tūkstoši dažādu siera šķirņu ar atšķirīgu sastāvu, sensorajām īpašībām un tehnoloģiskā procesa īpatnībām. Kā šajā klāstā neapjukt un izvēlēties labāko alus un siera veidu saderību? Skaidro “Mežpils alus” vēstnesis Edgars Magons.
23.jun 2023
Mainoties laikiem, ir mainījušies arī vasaras saulgriežu svinēšanas tikumi, un, ja kādreiz varēja šķist, ka svinēšana bez alus un siera nav īsti iedomājama, tad tagad skatījums ir daudz demokrātiskāks. To nosaka ne tikai globalizācija, bet arī meteoroloģiskie faktori.
20.jun 2023
Pircējiem trūkst izpratnes par Jāņu sieru kā Eiropas Savienības (ES) aizsargājamo produktu, pauž biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.
29.mar 2023
Visa burvība slēpjas vienkāršumā! Ar šo triku Jūs burtiski pāris sekundēs spēsiet "sagriezt" vairākus siera veidus vienādos gabaliņos.
5.mar 2023
Veikalos lielāko daļu no siera un biezpiena sortimenta veido Latvijā ražotā produkcija, aģentūrai LETA atklāja aptaujāto tirdzniecības tīklu pārstāvji.
28.jan 2023
Gultas matraču apskatnieki savā mājaslapā izteikuši pavisam neparastu piedāvājumu. Viņi aicina cilvēkus pieteikties unikālam pētījumam, kā rezultātā var pavisam viegli nopelnīt 1000 ASV dolārus.
24.jan 2023
Ārsti un dietalogi izceļ sešas nelāgas blakusparādības, kas notiek ar mūsu ķermeni, ja ikdienā regulāri mielojamies ar sieru un, kas notiks, ja no tā atteiksimies.
24.dec 2022
Siera gabalu, kas ir teju katrā ledusskapī, var saglabāt ilgāku laiku un to izdarīt ir pavisam vienkārši, raksta Glavred.
24.dec 2022
Siera gabalu, kas ir teju katrā ledusskapī, var saglabāt ilgāku laiku un to izdarīt ir pavisam vienkārši, raksta Glavred.
16.jūl 2022
Veikalos pieejams ļoti plašs klāsts ar dažāda veida sieriem. Vieni sieri ir cietāki, citi mīkstāti, vēl citi sāļāki, savukārt atsevišķi siera veidi ir pavisam maigi. Uztura speciālists Tobijs Amidors atklāj, kurš ir pats neveselīgākais siers, vēsta portāls "Eat This, Not That".
10.jūl 2022
Uz Itāliju piemeklējušā sausuma fona tiek prognozēts parmezāna siera deficīts. Po upe, kas baro 30 procentus valsts saimniecību, ir kļuvusi ļoti sekla, apdraudot populāras siera šķirnes ražošanu, vēsta CNN.
25.jun 2022
Svinot Jāņus lielākā vai mazākā pulkā, bieži vien katrs uz svinībām ierodas ar savu siera rituli. Tāpēc nav brīnums, ka siers pēc svētkiem paliek pāri. Izmēģiniet šo recepti un pagatavojiet gardu siera uzkodu!
22.jun 2022
"Healthline" atklāj, kādi pasaules sieru veidi ir veselīgākie.
18.jun 2022
Arī Jāņu siers šogad ir palicis dārgāks. Par nelielu ritulīti šī tradicionālā Jāņu ēdiena jau ir jāmaksā 10 eiro. Jāņu sieru iespējams pagatavot arī pašiem, turklāt izmantojot veikalā nopērkamos produktus. Man neliels siera ritulītis izmaksāja aptuveni 3 eiro.
15.mai 2022
Ir gadījumi, kad sieru vajadzētu ēst pavisam nelielos daudzumos, vai arī no šī produkta vajadzētu pilnībā atteikties, vēsta Medikforum.
17.okt 2021
Lai gan biezpienam piemīt daudz veselīgu īpašību, dažiem cilvēkiem, tomēr vajadzētu atteikties no šī piena produkta, raksta "hronika.info".
13.okt 2021
Kas var būt gardāks par karstu, ceptu sieru? Tikai cepts siers ar biezu ogu mērci un kraukšķīgiem riekstiem!
24.jun 2021
Jāņu laiks ir brīdis, kad neatņemama svētku galda sastāvdaļa ir siers. Latvju nacionālais šašliks var būt, bet var arī nebūt, bet siers ir obligāta un neatņemama svētku galda sastāvdaļa. Ne vienmēr galdā ir jābūt tieši autentiskam ķimeņu sieram. Ir ļaudis, kuriem ķimenes nepatīk, tāpēc Latvijas ražotāji piedāvā sierus visādām gaumēm.
21.jun 2021
Vasaras saulgrieži ir laiks, kad svētku galdā tiek celti tradicionālie Līgo svētku gardumi - dažādi sieri un alus. Līdztekus jau gadu laikā iemīļotiem produktiem, jaunākie "Maxima" dati rāda pieaugošu tendenci jaunu garšu izzināšanā - arvien populārāks kļūst craft alus, alus ar dažādām garšām, kā arī bezalkoholiskais alus, savukārt sieru vidū ir vērojama lielāka interese pēc dažādām pasaules sieru garšām - ricotta, mascarpone, feta, mozzarella, pūdētā un baltā pelējuma u.c. siera garšas.
16.jun 2021
Pagatavo gardu Jāņu sieru. Vīnkalnu saimniece Zanda Žentiņa dalās ar pavisam vienkāršu Jāņu siera pagatavošanas recepti. Lai pagatavotu sieru, būs nepieciešamas vien 30 minūtes.