Siers

10.jūl 2022
Uz Itāliju piemeklējušā sausuma fona tiek prognozēts parmezāna siera deficīts. Po upe, kas baro 30 procentus valsts saimniecību, ir kļuvusi ļoti sekla, apdraudot populāras siera šķirnes ražošanu, vēsta CNN.
25.jun 2022
Svinot Jāņus lielākā vai mazākā pulkā, bieži vien katrs uz svinībām ierodas ar savu siera rituli. Tāpēc nav brīnums, ka siers pēc svētkiem paliek pāri. Izmēģiniet šo recepti un pagatavojiet gardu siera uzkodu!
22.jun 2022
"Healthline" atklāj, kādi pasaules sieru veidi ir veselīgākie.
18.jun 2022
Arī Jāņu siers šogad ir palicis dārgāks. Par nelielu ritulīti šī tradicionālā Jāņu ēdiena jau ir jāmaksā 10 eiro. Jāņu sieru iespējams pagatavot arī pašiem, turklāt izmantojot veikalā nopērkamos produktus. Man neliels siera ritulītis izmaksāja aptuveni 3 eiro.
15.mai 2022
Ir gadījumi, kad sieru vajadzētu ēst pavisam nelielos daudzumos, vai arī no šī produkta vajadzētu pilnībā atteikties, vēsta Medikforum.
17.okt 2021
Lai gan biezpienam piemīt daudz veselīgu īpašību, dažiem cilvēkiem, tomēr vajadzētu atteikties no šī piena produkta, raksta "hronika.info".
13.okt 2021
Kas var būt gardāks par karstu, ceptu sieru? Tikai cepts siers ar biezu ogu mērci un kraukšķīgiem riekstiem!
24.jun 2021
Jāņu laiks ir brīdis, kad neatņemama svētku galda sastāvdaļa ir siers. Latvju nacionālais šašliks var būt, bet var arī nebūt, bet siers ir obligāta un neatņemama svētku galda sastāvdaļa. Ne vienmēr galdā ir jābūt tieši autentiskam ķimeņu sieram. Ir ļaudis, kuriem ķimenes nepatīk, tāpēc Latvijas ražotāji piedāvā sierus visādām gaumēm.
21.jun 2021
Vasaras saulgrieži ir laiks, kad svētku galdā tiek celti tradicionālie Līgo svētku gardumi - dažādi sieri un alus. Līdztekus jau gadu laikā iemīļotiem produktiem, jaunākie "Maxima" dati rāda pieaugošu tendenci jaunu garšu izzināšanā - arvien populārāks kļūst craft alus, alus ar dažādām garšām, kā arī bezalkoholiskais alus, savukārt sieru vidū ir vērojama lielāka interese pēc dažādām pasaules sieru garšām - ricotta, mascarpone, feta, mozzarella, pūdētā un baltā pelējuma u.c. siera garšas.
16.jun 2021
Pagatavo gardu Jāņu sieru. Vīnkalnu saimniece Zanda Žentiņa dalās ar pavisam vienkāršu Jāņu siera pagatavošanas recepti. Lai pagatavotu sieru, būs nepieciešamas vien 30 minūtes.
14.jun 2021
Jāņu siera ražotāji svētkos ievērojamu pieprasījuma pieaugumu nesagaida, atzina aptaujātie tradicionālā Jāņu siera ražotāji.
28.apr 2021
Patlaban siera ražotāji slēdz līgumus ar lielveikaliem par Jāņu siera piegādi, taču to apjomi ir vēl mazāki nekā pērn, atzina biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.
21.feb 2021
Siers netikai ir produkts, kas satur daudz kaloriju, tas satur arī daudzas kaitīgas vielas. Dietologi mudina ierobežot tā lietošanu uzturā, ziņo "newsyou.info".
29.aug 2020
Jelgavā šodien notiks Latvijas novadu Siera diena, informēja biedrības "Siera klubs" valdes priekšsēdētāja Vanda Davidanova.
22.jun 2020
Jāņu svētku galds nav iedomājams bez siera, kas jau kopš sendienām ir teju neatņemama vasaras saulgriežu sastāvdaļa. Sazinājāmies ar sabiedrībā atpazīstamām personībām, lai uzzinātu, kādam sieram viņi dod priekšroku un cik naski ir uz tā gatavošanu.
20.jun 2020
Jāņu svinības nav iedomājamas bez siera, taču mūsdienīgi svinētāji līdzās zeltainajam ķimeņu siera ritulim galdā vēlas celt arī stilīgas uzkodas gan klasikas cienītājiem, gan netradicionālākiem līgotājiem, tāpēc nacionālais pārtikas mazumtirdzniecības tīkls ELVI kopā ar uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā divas receptes marinētām siera uzkodām, kas gan klasisku sieru izlasi, gan tofu sieru padarīs par modernu gardumu gada īsākajai naktij!
14.jun 2020
Tuvojas Līgo svētki, kas nav iedomājami bez siera. Kamēr vieni šajā laikā izvēlas sietu siet paši, bet citi pieturas tikai pašmāju sieram, "Healthline" atklāj, kādi pasaules sieru veidi ir veselīgākie. Nav jau noslēpums, ka nereti tieši pašmāju sieri ir tie, kas pēc svinībām paliek pāri neaiztikti, kamēr taču ir daudz gardu sieru ko var novietot tiem blakus.
22.mai 2020
Mūsdienās Francijā vien tiek ražoti vairāk nekā 400 dažādu veidu sieri: no mīksta un svaiga līdz vairākus gadus izturētiem. Visā pasaulē to ir vēl daudz, daudz vairāk. Šajā hierarhijā vienkāršākie un maigākie ir svaigie sieri, kas ir visu citu siera veidu pamats. Tos lielākoties var ēst vai nu uzreiz pēc pagatavošanas vai dažu stundu laikā. Viens no slavenākajiem svaigajiem sieriem ir mocarella. Rimi Gardēde Signe Meirāne piedāvā divas interesantas receptes, kurās izmantots mocarellas siers.
17.aug 2019
Portāls "Mashable" veicis nelielu eksperimentu, lai noskaidrotu, vai cilvēki patiesībā spēj atšķirt no piena gatavotu sieru un ļoti līdzīga vegānu produktu. Pārsteidzoši, bet tikai viena no gadījumiem testa dalībniece kļūdījās.
9.jun 2019
Gada lustīgākie svētki vairs nav aiz kalniem! Līgo un Jāņu dienā vienosimies pie ugunskura dziesmās un dejās, taču neizpaliks arī gardu ēdienu baudīšana. Lai uz tava svētku galda nekā netrūktu, ieskaties bloga "Lindas virtuve" izveidotājas Lindas Tellgrenas padomos un smelies iedvesmu ēdienu izvēlē.