Ko iesākt ar pāri palikušo Jāņu sieru? 5 gardi un vienkārši veidi, kā to izmantot

© Pixabay.com

Kad Jāņi ir aiz muguras, bet ledusskapī vēl smaida liels ritulis Jāņu siera, rodas jautājums - ko ar to iesākt? Tradicionālais siers ar ķimenēm ir garšīgs arī pēc svētkiem, bet tas ātri var apnikt. Par laimi, šim sieram piemīt neticami plašas iespējas – to var izmantot gan brokastīs, gan vakariņās, gan pat desertos (jā, nopietni!). Turklāt tas palīdz samazināt pārtikas izšķērdēšanu, vienlaikus ļaujot izbaudīt vēl vienu šķipsniņu svētku noskaņas, kopā ar “AllRecipes.com”.

Brokastu omlete ar Jāņu sieru un zaļumiem

Sagriez sieru kubiņos un pievieno omletes masai kopā ar dillēm, lociņiem vai spinātiem. Jāņu siers ir maigs, un izkūstot piešķir patīkamu krēmīgumu, turklāt ķimenes piešķir īpašu garšu.

Pixabay.com

Ceptas maizītes ar tomātiem un Jāņu sieru

Uz grauzdētas maizes liec tomātu šķēles, šķipsniņu sāls, pāri - Jāņu siera šķēles. Pārslaki ar olīveļļu un ieliec cepeškrāsnī uz dažām minūtēm. Lieliski garšo silts, bet tikpat labi - arī auksts.

Siera plācenīši ar krējuma mērci

Samal sieru kopā ar olu, nedaudz miltu un sacep plācenīšus uz pannas. Pasniedz ar skābu krējumu un lociņiem. Ja vēlies - pievieno rīvētu kartupeli vai kabaci, lai iegūtu “mīkstāku” rezultātu.

Pexels.com

Makaroni ar Jāņu siera mērci

Pagatavo vieglu baltās mērces bāzi (nedaudz sviesta, milti, piens) un izkausē tajā Jāņu sieru. Garšas ziņā šī būs maigāka versija par klasisko Čedaras mērci, taču ķimenes piedod unikālu niansi.

“Siers desertā” - jā, tiešām!

Sajauc sablenderētu Jāņu sieru ar medu un krējumu vai maskarponi, pievieno šķipsnu vaniļas, un pasniedz kā krēmīgu desertu ar ogām. Ideāli piemērots brokastu bļodiņai vai kā interesants svētku noslēgums.

Pexels.com

Jāņu siers ir ne tikai svētku simbols, bet arī labs pamats radošiem, mājīgiem ēdieniem. Tā maigā tekstūra un raksturīgās ķimenes ļauj to izmantot plašāk, nekā varētu šķist. Un galvenais - pārpalikušais siers vairs nekļūs par aizmirstu šķēlīti ledusskapī, bet gan par iedvesmas avotu nākamajiem gardajiem brīžiem!

Sākums

Kad Jāņi ir aiz muguras, bet ledusskapī vēl smaida liels ritulis Jāņu siera, rodas jautājums - ko ar to iesākt? Tradicionālais siers ar ķimenēm ir garšīgs arī pēc svētkiem, bet tas ātri var apnikt. Par laimi, šim sieram piemīt neticami plašas iespējas – to var izmantot gan brokastīs, gan vakariņās, gan pat desertos (jā, nopietni!). Turklāt tas palīdz samazināt pārtikas izšķērdēšanu, vienlaikus ļaujot izbaudīt vēl vienu šķipsniņu svētku noskaņas, kopā ar “AllRecipes.com”.