Pareiza siera uzglabāšana var palīdzēt saglabāt to svaigu un bez pelējuma ilgāku laiku - eksperti dalās ar padomiem kopā ar “Express.co.uk”.
Daži vienkārši, taču būtiski siera uzglabāšanas triki var būtiski uzlabot tā kvalitāti un novērst nevēlamo baktēriju augšanu.
Lai gan tas var šķist pašsaprotami, taču nepareiza siera uzglabāšana var krasi samazināt tā glabāšanas laiku - viens no galvenajiem faktoriem, kas pagarina siera ilgmūžību, ir kontrolēt vidi, kurā tas tiek turēts.
Pēc “HighSpeed Training” pārtikas higiēnas ekspertes Sāras Teilores teiktā, lai siers būtu svaigs, ir svarīga vienmērīga temperatūra, tāpēc ir svarīgi ievietot to ledusskapī.
Uzsverot tā glabāšanas vietas nozīmi, Sāra skaidro: "Novietojiet sieru ledusskapja aizmugurē, kur temperatūra ir nemainīgāka, tādējādi novēršot baktēriju augšanu."
Turot sieru ledusskapja siltākajās vietās, piemēram, durvīs, var rasties temperatūras svārstības, kas veicina baktēriju attīstību un ātrāk sabojā sieru.
Arī iesaiņošanas metode atšķiras atkarībā no siera veida - piemēram, cietos sierus, kas ir izturīgāki, var ietīt pārtikas plēvē, lai tie ilgāk saglabātos svaigi. Tomēr mīkstajiem sieriem nepieciešama cita pieeja.
Sāra skaidro: "Siera uzglabāšana var būt sarežģīta, un labākā metode bieži ir atkarīga no siera veida. Cietos sierus var ietīt pārtikas plēvē, lai tie ilgāk saglabātos svaigi, savukārt, to darot ar mīkstajiem sieriem, tie "svīst".
Lai no tā izvairītos, mīkstos sierus vajadzētu ietīt cepampapīrā vai vaskotā drānā - tas ļauj tiem “elpot” un novērš lieko mitrumu, kas var izraisīt ātrāku bojāšanos.”
Lai gan pareiza siera uzglabāšana var palīdzēt saglabāt to svaigu, mīksto sieru mitruma saturs arī nozīmē, ka tie ātrāk bojājas.
Sāra ieteica: "Mīkstos sierus pēc atvēršanas vajadzētu patērēt ātrāk, jo to augstais mitruma saturs nozīmē, ka arī pelējums izplatās ātrāk."
Arī mīkstā siera turēšana hermētiskā traukā var palīdzēt samazināt gaisa iedarbību, kas veicina pelējuma augšanu.