Recepte

23.jūl 2021
Aprikožu laikā noteikti jāpalutina ģimene ar kādu desertu, kas gatavots no šiem saldajiem, aromātiskajiem augļiem.
21.jūl 2021
Aromātisks kvass, sīpoli un garšvielas padarīs gaļu ļoti garšīgu. Recepte paredzēta 1 kg cūkgaļas. Marinēšanas laiks – divas trīs stundas.
18.jūl 2021
Korejā populārais ielu ēdiens - Dalgona karamele - pēc būtības ir padomju laikos populārā cukurgailīša korejiešu versija.
17.jūl 2021
Šefpavārs Mārtiņš Sirmais iesaka izmēģināt gardu un veselīgu dzēriena recepti! Tā pagatavošana ir pavisam vienkārša.
17.jūl 2021
Tāpat kā gurķus arī tomātus var ātri iesālīt tā, lai būtu ēdami jau nākamajā dienā.
16.jūl 2021
Šādu dārzeņu maisījumu zupai gatavoju katru vasaru, stāsta saimniece Velta. Šī ir pārbaudīta recepte, bet vari arī ļauties eksperimentiem un izvēlēties savu kombināciju.
13.jūl 2021
Viegla un diētiska siera kūka, kuru turklāt ļoti viegli pagatavot. Simt gramos tikai 106 kalorijas!
11.jūl 2021
Auksto zupu var lieliski pagatavot arī bez tradicionālajām sastāvdaļām – bietēm un olas, arī pievienot gaļu nav obligāti. Piedāvājam divas ļoti vieglas un atsvaidzinošas aukstās zupas receptes.
10.jūl 2021
Izmēģini pagatavot “Ķeizara ievārījumu” no stingrām ērkšķogām un ķiršu lapu sīrupa un ērkšķogu kompotu kopā ar citām ogām.
8.jūl 2021
Dalgona kafija (Dalgona coffee) ir radusies Dienvidkorejā, karantīnas laikā, kad šo dzērienu fotogrāfijas pārņēma sociālos tīklus ar tādu pašu ātrumu kā Covid-19 pasauli.Tieši šī iemesla dēļ Dienvidkorejā to mēdz dēvēt arī par karantīnas dzērienu. Dalgona vārdu šim dzērienam piešķīris Dienvidkorejas aktieris Jungs Il-Woo, kurš šī dzēriena garšu salīdzinājis ar korejiešu salduma - dalgona - garšu. Dalgona ir konfektes ar karameļu garšu, ko Korejā pārdod uz ielas.
7.jūl 2021
Tradicionālos grieķu salātus ir ļoti viegli pagatavot. Galvenais noteikums – izmantot tikai kvalitatīvus un svaigus produktus.
4.jūl 2021
Šī marinādes recepte noderēs visdažādāko dārzeņu marinēšanai.
3.jūl 2021
Eklērus var pildīt ar visdažādākajiem krēmiem. Šoreiz piedāvājam šādu - vieglu un vasarīgu - varinatu.
22.jun 2021
Jāņu laikā augiem tiek piedēvēts teju maģisks spēks, solot, ka tie glabās mūžīgās jaunības, auglības un veselības noslēpumus, tāpēc Jāņu laikā augus izmanto gandrīz visur!
20.jun 2021
Tas ir mīts, ka Jāņu siera siešanai neder veikala piens.
16.jun 2021
Pagatavo gardu Jāņu sieru. Vīnkalnu saimniece Zanda Žentiņa dalās ar pavisam vienkāršu Jāņu siera pagatavošanas recepti. Lai pagatavotu sieru, būs nepieciešamas vien 30 minūtes.
11.jun 2021
Ātri un vienkārši pagatvojams deserts, pēc kura baudīšanas nebūs jāmocās sirdsapziņas pārmetumos par daudzajām uzņemtajām kalorijām.
9.jun 2021
Makaronu (jeb pastas, kā to sauc itāļi) izvārīšana šķiet pati vienkāršākā ēdiena pagatavošana. Tie nav jāmazgā, jāmizo un jāsagriež kā dārzeņi. Makaronus atliek vien izkratīt no pakas un izvārīt. Tas, kas pieredzējušiem ēstgatavotājiem ir pats par sevi saprotams, iesācējiem ir neziņas pilns pasākums – cik lielā ūdens daudzumā vārīt, kad likt sāli un kā galu galā zināt, kad tie ir gatavi.
5.jun 2021
Kēksiņi jeb mafini viennozīmīgi ir viens no bērnu vismīļākajiem ēdieniem, kas patīk arī vecākiem, jo tos ir ne tikai ātri un viegli pagatavot, bet arī gatavošanas procesā labprāt iesaistās mazie palīgi. Turklāt kēksiņos varam pievienot dažādas vērtīgas sastāvdaļas, kas ne tikai apmierinās kāri pēc kaut kā “garšīga”, bet arī sniegs vērtīgas uzturvielas un vitamīnus. Taču, kā pagatavot garšīgus un vērtīgus kēksiņus tad, ja pienu, olas vai glutēna produktus uzturā lietot nevaram?
29.mai 2021
Baudot vasaras vakarus ģimenes vai draugu kompānija, bieži galdā tiek celti dažādi gaļas ēdieni, taču sātīgas un gardas maltītes var baudīt arī tie, kuri ikdienā gaļu neēd. Šefpavāra Reiņa Miķelsona receptes noderēs arī tiem, kam karstajos vasaras mēnešos vienkārši nekārojas gaļu.