RECEPTE: Ātri marinēti sīpoli

© Pixabay

Lieliska pikanta uzkoda pie gaļas un papildinājums dažādiem salātiem.

Sastāvdaļas

  • 4 sīpoli
  • 5 melno piparu graudi
  • 50 g cukura
  • Pusēdamkarote sāls
  • 200 ml ūdens
  • 65 ml 9% etiķa

Pagatavošana

1․ Sīpolus sagriež gredzenos, pusgredzenos vai ceturtdaļgrezenos. Liek burkā vai bļodiņā kopā ar pipariem.

2․ Sāli un cukuru izšķīdina ūdenī. Uzvāra, pievieno etiķi un samaisa.

3․ Pārlej sīpolus ar verdošu marinādi un uzliek vāciņu.

4․ Atdzisušos sīpolus uzreiz pasniedz vai ieliek ledusskapī.

IZMĒĢINI ARĪ MARINĒTU ĶIPLOKU RECEPTES!

Virtuvē

Virtuves dvieļi ir vieni no visbiežāk lietotajiem palīgiem mājās – ar tiem noslaukām rokas, tīrām virsmas, dažreiz pat izmantojam kā improvizētu karstumizturīgu paliktni. Taču tieši šī daudzveidīgā izmantošana nozīmē, ka dvieļi ātri zaudē svaigumu, sāk slikti ost un reizēm kļūst par baktēriju perēkli. Par laimi, ir daži vienkārši triki, kas palīdzēs tiem kalpot ilgāk un saglabāt tīrību, iesaka “Good Housekeeping”.

Svarīgākais