Tasīte kafijas no rīta, nākamā – pusdienas pārtraukumā, beidzamā – darbdienas noslēgumā. Karstā laikā īpaši piemēroti auksti kafijas dzērieni un pat deserti.
Šādu dārzeņu maisījumu zupai gatavoju katru vasaru, stāsta saimniece Velta. Šī ir pārbaudīta recepte, bet vari arī ļauties eksperimentiem un izvēlēties savu kombināciju.
Auksto zupu var lieliski pagatavot arī bez tradicionālajām sastāvdaļām – bietēm un olas, arī pievienot gaļu nav obligāti. Piedāvājam divas ļoti vieglas un atsvaidzinošas aukstās zupas receptes.
Dalgona kafija (Dalgona coffee) ir radusies Dienvidkorejā, karantīnas laikā, kad šo dzērienu fotogrāfijas pārņēma sociālos tīklus ar tādu pašu ātrumu kā Covid-19 pasauli.Tieši šī iemesla dēļ Dienvidkorejā to mēdz dēvēt arī par karantīnas dzērienu. Dalgona vārdu šim dzērienam piešķīris Dienvidkorejas aktieris Jungs Il-Woo, kurš šī dzēriena garšu salīdzinājis ar korejiešu salduma - dalgona - garšu. Dalgona ir konfektes ar karameļu garšu, ko Korejā pārdod uz ielas.
Jāņu laikā augiem tiek piedēvēts teju maģisks spēks, solot, ka tie glabās mūžīgās jaunības, auglības un veselības noslēpumus, tāpēc Jāņu laikā augus izmanto gandrīz visur!
Pagatavo gardu Jāņu sieru. Vīnkalnu saimniece Zanda Žentiņa dalās ar pavisam vienkāršu Jāņu siera pagatavošanas recepti. Lai pagatavotu sieru, būs nepieciešamas vien 30 minūtes.