Lai arī džems pagatavots no dārzeņiem, izdodas salds – gluži kā jebkurš ogu vai augļu ievārījums. Labi garšo ar pankūkām, biezpiena plācenīšiem un plātsmaizēm.
Līdz pat vēlam rudenim mežs ir pilns ar gardām veltēm, un skaistajos vakaros var nodoties eksperimentiem – meklējot jaunas garšas un veidus savvaļā augušo ogu un sēņu baudīšanai. Lieliski tās garšos pagatavotas uz dzīvas uguns, turklāt šāds vakariņu gatavošanas veids, ārā un iesaistot visu ģimeni, maltītei un vasarai kopumā piešķirs īpašu noskaņu. Šefpavārs Normunds Baranovskis un Rimi Bērniem eksperti Lība un Klāvs Smildziņi dalās idejās, kā meža veltes gardi pagatavot uz atklātas uguns.
Kad ārā ir saulains un burvīgs laiks, un rit straujš ikdienas ritms, nekas nevar būt labāks par sulīgu, ātri pagatavojamu un vieglu maltīti, kas piepildīs vēderus un vienlaikus atspirdzinās. Šefpavārs Raimonds Zommers šajā vasaras nedēļas nogalē aicina baudīt arbūzu citādāk – pavisam jaunā kombinācijā - kopā ar brinzas sieru, svaigu baziliku un balzametiķa krēmu.
Šī Gordona Ramzija recepte ir tik vienkārša, ka prasa pavisam maz pūļu. Praktiski neko nav jāgriež un jātīra. Laša steiki iznāk zeltaini brūni no ārpuses un sulīgi – vidū. Mērcei lieliski noder trekns un ne pārāk skābs krējums.
Šī zupa ir ne tikai garda, bet arī veselīga. Īsts dārzeņu smūtijs! Ir daudz šīs klasiskās receptes variantu. Var mainīt dārzeņu proporcijas, pat pievienot augļus un ogas, piemēram, persikus un zemenes. Ja nedaudz zupas paliek pāri, var to sasaldēt un izmantot mērču pagatavošanai.
„Lai rūpētos par sirds veselību visai ģimenei, mums katram ir svarīgi zināt, kā un kuri no ikdienā lietojamiem produktiem vislabvēlīgāk ietekmē sirds veselību,” saka farmaceits Vadims Brižaņs un kopā ar uztura speciālisti Lizeti Pugu noskaidro, kuri produkti mums ir īpaši ieteicami, rūpējoties par savas sirds veselību!
Tasīte kafijas no rīta, nākamā – pusdienas pārtraukumā, beidzamā – darbdienas noslēgumā. Karstā laikā īpaši piemēroti auksti kafijas dzērieni un pat deserti.