RECEPTE: Cepts brī siers ar dzērveņu mērci

© Pixabay

Kas var būt gardāks par karstu, ceptu sieru? Tikai cepts siers ar biezu ogu mērci un kraukšķīgiem riekstiem!

Sastāvdaļas

  • 300 g brī siera
  • 1 zariņš rozmarīna
  • 100 g dzērveņu
  • 3 - 4 ēdamkarotes kļavu sīrupa vai medus
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 daiviņa laima
  • 2 - 3 ēdamkarotes valriekstu vai citu sasmalcinātu riekstu

Pagatavošana

1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 °С. Izklāj pannu ar pergamenta papīru.

2․ Sieru liek uz pannas un cep 15 minūtes, līdz mīksts. Pa to laiku sīki sakapā rozmarīnu.

3․ Sajauc dzērvenes ar rozmarīnu, kļavu sīrupu un sviestu, pievieno sāli un piparus.

Kļavu sīrupa vietā derēs arī šķidrs medus.

4․ Ogas uzvāra, vāra mērci 3-5 minūtes, līdz tā sabiezē. Izspiež laima sulu, pievieno mērcei, samaisa.

5․ Riekstus sakapā prāvos gabaliņos. Karstu sieru pārlej ar mērci un pārkaisa ar riekstiem.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS BROKASTU RECEPTES!

Virtuvē

Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!

Svarīgākais