RECEPTE: Cepts brī siers ar dzērveņu mērci

© Pixabay

Kas var būt gardāks par karstu, ceptu sieru? Tikai cepts siers ar biezu ogu mērci un kraukšķīgiem riekstiem!

Sastāvdaļas

  • 300 g brī siera
  • 1 zariņš rozmarīna
  • 100 g dzērveņu
  • 3 - 4 ēdamkarotes kļavu sīrupa vai medus
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 daiviņa laima
  • 2 - 3 ēdamkarotes valriekstu vai citu sasmalcinātu riekstu

Pagatavošana

1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 °С. Izklāj pannu ar pergamenta papīru.

2․ Sieru liek uz pannas un cep 15 minūtes, līdz mīksts. Pa to laiku sīki sakapā rozmarīnu.

3․ Sajauc dzērvenes ar rozmarīnu, kļavu sīrupu un sviestu, pievieno sāli un piparus.

Kļavu sīrupa vietā derēs arī šķidrs medus.

4․ Ogas uzvāra, vāra mērci 3-5 minūtes, līdz tā sabiezē. Izspiež laima sulu, pievieno mērcei, samaisa.

5․ Riekstus sakapā prāvos gabaliņos. Karstu sieru pārlej ar mērci un pārkaisa ar riekstiem.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS BROKASTU RECEPTES!

Virtuvē

Vasara ir īstais laiks piknikiem - zem koka, meža takas malā vai vienkārši parkā aiz mājas. Bet lielākā kļūda, ko pieļaujam, plānojot pikniku, ir censties paņemt līdzi vai pusi ledusskapja. Lai izbraukums neradītu galvassāpes, bet gan mierpilnu baudījumu, izvēlies maltītes, kas ir viegli transportējamas, garšīgas arī aukstas un neprasa sildīšanu vai servēšanu. Lūk - piecas pārbaudītas idejas, kopā ar “Delish.com”.

Svarīgākais