Pīrādziņi ar apceptu gaileņu vai citu meža sēņu pildījumu izdodas gaisīgi un aromātiski.
Sastāvdaļas mīklai
50 g svaiga rauga
200 ml ūdens
3 - 4 ēdamkarotes cukura
1 kg + 5 - 6 ēdamkarotes miltu
2 olas
200 ml piena
120 g sviesta
1 tējkarote sāls
2 olas dzeltenumi
1 ēdamkarote augu eļļas
Sastāvdaļas pildījumam
1 600 - 1 800 sēņu
1 tējkarote + pēc garšas sāls
3 sīpoli
2 ēdamkarotes augu eļļas
Malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
1․ Raugu izšķīdina siltā ūdenī. Pievieno 2 ēdamkarotes cukura un 5 - 6 ēdamkarotes miltu. Sajauc, apsedz ar salveti un atstāj siltumā uz 15 - 20 minūtēm.
2․ Ieraugam pievieno olas, siltu pienu, izkausētu sviestu, sāli, atlikušo cukuru un miltus. Iejauc mīkstu un elastīgu mīklu.
3․ Liek mīklu bļodā, piesedz ar salveti un atstāj siltumā aptuveni uz stundu, kamēr gatavosi pildījumu.
4․ Sēnes notīra, noskalo un sagriež gabaliņos. Pārlej ar aukstu ūdeni, pievieno tējkaroti sāls un vāra aptuveni 25 minūtes.
5․ Vārītās sēnes nokāš un atstāj caurdurī, lai notecētu liekas šķidrums. Atdzesē.
6․ Sīpolu sasmalcina un 5 - 6 minūtes apcep augu eļļā uz vidējas uguns.
7․ Pievieno sīpoliem sēnes un visu kopā cep vēl 5 - 6 minūtes. Pievieno sāli, piparus un atdzesē.
8․ Izņem mīklu no bļodas un nedaudz pārmīca. Sadala aptuveni vienādās daļās un saveļ bumbiņas.
9․ Ņem vienu bumbiņu un izrullē plakanā plācenītī. Centrā liek pildījumu un aizlipina malas, lai sēnes un sīpoli paliktu iekšpusē. Tāpat izveido atlikušos pīrādziņus.
10․ Kārto pīrādziņus uz pannas, kas ieziesta ar eļļu, ar savienojuma vietu uz leju. Apsedz un atstāj uzrūgt 20 - 25 minūtes.
11․ Ieziež pīrādziņus ar dzeltenumiem un cep aptuveni 25 minūtes cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180 °С.
IZMĒĢINI ARĪ ŠO PĪRĀDZIŅU RECEPTII!