RECEPTE: Baklažānu, tomātu un paprikas sacepums "Rudens gardums"

© Pixabay

Laba recepte, lai vienā ēdienā apvienotu dažādus sezonas dārzeņus. Ar pildījumu var eksperimentēt pēc vēlēšanās. Var pievienot Briseles kāpostus, spinātus vai sēnes. Sacepumu var pasniegt gan karstu, gan aukstu. Protams, kūpošs ēdiens tieši no cepeškrāsns ir apetītlīgāks!

Sastāvdaļas

  • 1 liels burkāns
  • Pusotra glāze miltu
  • 4 olas
  • 120 g sviesta
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
  • 1 vidēja lieluma baklažāns
  • 1 - 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2 paprikas
  • 1 violetais sīpols
  • 100 ml saldā krējuma

Pagatavošana

1․ Burkānu nomizo un sarīvē uz smalkas rīves. Liek bļodiņā burkānus, miltus, 1 olu, sviestu un šķipsniņu sāls. Iejauc mīklu. Liek ledusskapī uz 20 - 30 minūtēm.

2․ Baklažānus sagriež nelielos gabaliņos. Liek sakarsētā pannā, kas viegli apslacīta ar eļļu. Apcep 5 - 7 minūtes uz vidējas uguns, līdz dārzeņi kļuvuši mīksti. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Izslēdz plīti.

3․ Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež salmiņos. Tomātu sagriež nelielos gabaliņos, sīpolu - pusgredzenos.

4․ Mīklu izņem no ledusskapja un ar rokām izlīdzina cepšanas formā. Malās izveido nelielu paaugstinājumu. Dārzeņus vienmērīgi sadala uz mīklas.

5․ Atsevišķā bļodiņā rūpīgi ar dakšiņu vai putojamo slotiņu sajauc 3 olas un saldo krējumu. Pievieno nedaudz sāls. Maisījumu pārlej dārzeņiem.

6․ Liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni uz 25 minūtēm. Olu maisījumam jābūt pilnībā gatavam, bet maliņām - zeltaini brūnām.

IZMĒĢINI ARĪ ŠOS SACEPUMUS!

Virtuvē

Visbiežak, iedomājoties par čia sēklu pudiņu, mēs domājam par saldu uzkodu, desertu vai kaut ko tamlīdzīgu. Bet šīs te pašas sēklas jeb sēklu pudiņu var pagatavot arī sāļā veidā. Izmēģiniet jaunas garšas un pārsteidziet ne tikai savas, bet arī savu tuvāko cilvēku garšu kārpiņas!

Svarīgākais