Pagatavo slaveno desertu, kuru ikviens pazīst pēc vieglā medus aromāta. Savukārt rums un kafija to padarīs pavisam īpašu.
Biskvītiem
Krēmam
1․ Bļodā ieber pūdercukuru, pievieno sviestu, olas un medu. Liek ūdens peldē, pastāvīgi maisot.
2․ Kad masa kļuvusi viendabīga, noņem no uguns, pievieno sodu un miltus, iejauc mīklu.
3․ Ietin mīklu pārtikas plēvē un atstāj uz 30 minūtēm istabas temperatūrā.
4․ Sadala mīlu 6 vienādās daļās, liek uz pergamenta papīra un izrullē plānās plātnēs. No mīklas izgriež precīzus un vienādus apļus.
To visērtāk izdarīt, uzliekot uz mīklas loksnēm šķīvi.
5․ Cep biskvītus pēc kārtas 4 - 5 minūtes 180 °С temperatūrā. Seko līdzi, lai tie nepiedegtu un nekļūtu pārāk brūni.
6․ Mīklas atlikumus arī izcep, atdzesē un sasmalcina sīkās drupatās.
7․ Ar mikseri sakuļ iebiezināto pienu ar sasildītu sviestu. Jāiznāk viendabīgam krēmam.
8․ Kafiju sajauc ar rumu.
9․ Ņem biskvītu, pārziež to vispirms ar kafijas un ruma maisījumu, pēc tam - ar krēmu. To pašu atkārto ar visiem pārējiem biskvītiem.
Kafijas un ruma maisījumu uzklāj ar otiņu.
10․ Pārklāj torti ar atlikušo krēmu un pārkaisa ar drupatām. Atstāj ledusskapī uz 6 - 7 stundām.
IZMĒĢINI ARĪ ŠO LIELISKO MEDUS KŪKAS RECEPTI!