Pavārraidījuma "La Dolche Vita" vadītājas Roberto Meloni sociālajā vietnē Instagram dalījies ar neparastu tiramisu recepti. Izmēģini šo meistarstiķi ar piparkūkām, kafiju, Latvijas balzamu un biezpiena pastu ar banānu garšu.
1. Sagatavo stipru kafiju, atdzesē, var pievienot nedaudz Latvijas balzama.
2. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem, dzeltenumus izlaiž caur sietu.
3. Saputo olu baltumus ar cukuru līdz stingrai masai. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru.
4. Pie olu dzeltenumiem pievieno maskarpones sieru un maisa, iecilā ar putotāju un maigi ar roku. Saputotos olu baltumus ar roku samaisa kopā ar dzeltenumiem. Pievieno biezpiena pastu ar banānu garšu. Masai jābūt ļoti bieza krējuma konsistencē.
5. Taisnstūrveida vai kvadrātveida formas apakšā smērē plānu kārtu sagatavotā krēma, Vicenzovo cepumus pa vienam mērcē kafijā (burtiski uz sekundi), liek veidnē, noklājot visu platību. Virsū liek kārtīgu krēma kārtu, tad atkal kafijā mērcētos cepumus, krēmu. Virsū bagātīgi uzber sasmalcinātas piparkūkas un cepumus.
6. Liek uz 30 minūtēm saldētavā (ne ilgāk), tad pārvieto uz ledusskapi. Labāk garšo nākamajā dienā, kad ir labi savilcies.
Meistarstiķis: Lai izvairītos no jēlas olas stipras garšas un smakas, dzeltenumus (ja grib, arī baltumus) izlaiž caur sietu. Lai pilnībā nebūtu nekādas olas smakas, krēmā var iepilināt 2 pilienus laima vai citrona
View this post on Instagram