Ilgu laiku olas tika uzskatītas par "slikto" produktu, runājot par holesterīna līmeni asinīs. Cilvēki baidījās no olas dzeltenuma, izvēlējās ēst tikai baltumus un centās ierobežot olu lietošanu uzturā līdz minimumam. Taču pēdējo gadu pētījumi liecina – šī pieeja ir novecojusi, un olas nav galvenais iemesls paaugstinātam holesterīnam. Kas tad īsti ir vainīgs? Skaidro “www.hsph.harvard.edu”.
AS "Balticovo" 2024. gadā turpināja stabilu izaugsmi, nodrošinot stabilus finanšu rezultātus un mērķtiecīgi ieguldot ilgtspējīgā attīstībā. Aizvadītajā gadā īpašs uzsvars likts uz uzņēmuma stratēģisko pāreju uz ārpus sprosta turētu vistu novietnēm, vienlaikus attīstot uzņēmuma eksporta tirgus, aprites ekonomikas risinājumus un paplašinot produktu klāstu.
Iespējams, esat dzirdējuši, ka pārāk daudz olu izraisa aizcietējumus. Arī influenceri Instagram to apgalvo. Olas kādreiz tika vainotas holesterīna līmeņa paaugstināšanā asinīs, kas izrādījās nepatiesi. Vai mēs arī kļūdāmies par olām un aizcietējumiem? Ko stāsta dažādie pierādījumi?
Ceptas olas ir ļoti iecienīts brokastu ēdiens - tās ir ļoti viegli un ātri pagatavot, taču izrādās, ka ne visi zina, kā tās pareizi cept, raksta “TCH”.
Daudzi padomi gaisīga olu kulteņa pagatavošanai ir saistīti ar sastāvdaļām, temperatūru un gatavošanas metodi, taču arī izmantotie rīki arī ir ļoti svarīgi.
Ir brīži, kad šķiet, ka ledusskapis ir tukšs… Bet varbūt tur ir aizķērusies paciņa ar olām? Labā ziņa – no olām var pagatavot daudz vairāk nekā tikai vārītu olu brokastīs! Tās ir viens no universālākajiem produktiem, ko iespējams pārvērst gan uzkodā, gan sātīgā maltītē. Te būs 5 vienkāršas idejas, ko vari izmēģināt pat tad, ja mājās šķietami nekā nav, kopā ar “epicurious.com”.
Neapstrādāti pārtikas produkti bieži tiek reklamēti kā veselīgāka izvēle. Galu galā šie pārtikas produkti ir tieši no zemes, tāpēc tiem jābūt bagātiem ar ieguvumiem veselībai, vai ne? Tomēr, ne vienmēr. Lai gan daži jēli pārtikas produkti ir uzturvielu spēkstacijas, citi var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, un no noteiktiem jēliem pārtikas produktiem vajadzētu pilnībā izvairīties.
Mēs visi esam to darījuši – mēģinājuši nomizot vārītu olu, bet to sabojājam līdz nepazīšanai, jo cietā čaumala spītīgi pielīp pie olas baltuma. Vēl ļaunāk, ola beigās ir pārklāta ar košļājamām līmplēves daļiņām.
Pateicoties Latvijas populārās grupas “Olas” radošajai iniciatīvai un sadarbībai ar a/s “Balticovo”, ir radīts gards jaunums – četri jauni olu saldējumi, kas papildina jau esošo "Balticovo" olu saldējumu klāstu. Mūziķu ierosinājums apvienot vasarīgu garšu ar muzikālām sajūtām rezultējies spilgtā un gardā sadarbībā – katra jaunā saldējuma garša iedvesmota no kādas grupas “Olas” populāras kompozīcijas.
Olu kultenis ir ideāls brokastu ēdiens. Pašas par sevi olas nav īpaši garšīgas, bet, pievienojot tām dažas garšvielas, zaļumus, sieru vai ko citu, tās viegli uzņems papildu garšas.
Tītara olas ir ēdamas, taču tās mums praktiski nav pieejamas, jo ļoti reti nonāk tirgū. Iemesls ir tāds, ka tas vienkārši nav ienesīgi, raksta “IFLScience”.
Jāteic, kā ir - orientēties visos pārtikas loģistikas un iepirkumu līkločos cilvēkam parastajam ir neiespējami. Reizēm, kad šķiet, ka te nu tiešām ir kaut kas aizdomīgs un nelikumīgs, patiesībā izrādās, ka viss ir legāli.
Olas ir pilnvērtīgs ēdiens, bet vai varat iedomāties, ka tās ēdat katru dienu, un ne tikai vienu vai divas, bet daudz vairāk? Fitnesa entuziasts un emuāru autors Džozefs Everets mēneša laikā apēda 900 olas un pirms un pēc ievietoja fotogrāfijas, lai parādītu, kā tas ietekmēja viņa ķermeni. Ar stāstu dalās “limon.postimees.ee”.
Lieldienu brīvdienas ir aizritējušas, bet virtuvē joprojām var atrast krāsainās olas? Neatkarīgi no tā, vai atlikušas tikai dažas olas vai vesels grozs, "Maxima Latvija" sadarbībā ar ēdienu blogeri Jušku Padrušku piedāvā trīs olu receptes dažādām gaumēm, ko var viegli pielāgot jebkuram pāri palikušo olu daudzumam.
Cieti vārītas olas un majonēze savā dabiskajā stāvoklī ir diezgan vienkārša lieta uz pēcsvētku galda. Olu salātu garša un tekstūra mainīsies, ja pievienosiet interesantas piedevas.
Daļā veikalu svaigas olas tiek glabātas aukstumvitrīnā, daļā veikalu - vienkārši plauktos. Pircēji ir neizpratnē, kuras olas ir drošāk pirkt - aukstumā vai telpas temperatūrā glabātas. Un kā glabāt olas mājās - likt ledusskapī vai turēt istabas temperatūrā?
Nepareiza pārtikas produktu kombinācija var kaitēt organismam - pēc ekspertu domām, dažas produktu kombinācijas var traucēt gremošanai, izraisīt nogurumu, sliktu elpu vai pat zarnu slimības, raksta “tv3.lt”.
Pusei jeb 54% Latvijas iedzīvotāju olas galdā ir vairākas reizes nedēļā, liecina pēc "Mēness aptiekas" pasūtījuma pētījumu aģentūras "Norstat" veiktā aptauja.