Olas

30.okt
Kā liels un starptautisks uzņēmums, kurš savā Latvijas birojā nodarbina vairākus simtus cilvēkus, esam atbildīgi par darbinieku drošību. Tāpēc ir izstrādātas konkrētas vadlīnijas, kādus sūtījumus mēs varam pieņemt. Pēc tam, kad “Lidl” birojā kurjers, tērpts starptautiski plaši pazīstamas transporta kompānijas formas tērpā piegādāja divas palielas kartona kastes ar zili dzeltenu lentu, konstatējām, ka sūtītājs nebija norādīts. Saskaņā ar mūsu drošības vadlīnijām, tas radīja papildu riskus drošībai. Mēģinot noskaidrot sūtītāju, tapa skaidrs, ka sūtījuma piegādē tika izmantota neētiska metode, proti, cilvēks, kurš piegādāja sūtījumus, bija ģērbts labi zināmas kompānijas apģērbā, bet izrādījās, ka nav šī uzņēmuma darbinieks.
30.okt
"Neatkarīgās" lasītājs Manvels Isadzhanjams šā gada 11. oktobrī – Pasaules olu dienā – trim konkrētiem veikalu tīkla "Lidl" darbiniekiem, kuri atbildīgi par iepirkumiem, nosūtīja radošu dāvanu – skaisti iesaiņotu vistu sprostu ar vēstuli no vistas Olgas, kuras olas neatbilst Eiropas Savienības standartiem, bet tomēr ir nopērkamas "Lidl" veikalos. Par šo vēstuli pēc "Lidl" iesnieguma Valsts policija sākusi administratīvo pārkāpumu procesu. "Neatkarīgā" noskaidroja arī Pārtikas un veterinārā dienesta viedokli šajā jautājumā.
28.okt
Mani sauc Manvels Isadžanjans un šī ir publiska vēstule par veikala “Lidl” vēršanos pret manām tiesībām brīvi runāt un aktualizēt jautājumus, kas skar visas sabiedrības veselību un drošību.
25.okt
Cilvēkus vienmēr ir interesējis jautājums: kas bija pirmais – vista vai ola? Evolūcijas eksperti ir izsvēruši šo klasisko noslēpumu. Olas kā pavairošanas metode parādījās ilgi pirms pirmajiem putniem. Tie pastāv jau kopš dinozauru laikiem un pat senāk, kad tos izmantoja senie jūras organismi. Paleontoloģe Elena Matere atzīmē, ka dinozauri pirmās olas ar cieto čaumalu izdēja apmēram pirms 195 miljoniem gadu.
18.okt
Šī recepte tiem, kam apnicis no rīta ēst putras un ceptas olas – dažādosim rīta ēdienkarti un pievienosim tai austrumniecisko ēdienu šakšuku, kas lieliski iederēsies gan ģimenes, gan vecpuiša brokastīs. Šakšuka parasti pasniedz ar karstu maizi un svaigu dārzeņu salātiem.
2.okt
Ieprieciniet savus mīļos ar šo ēdienu un esiet gatavi tam, ka jums prasīs papildporciju. Omlete ar sieru un zaļumiem ir vienkāršs un ļoti garšīgs ēdiens, kas lieliski piemērots sātīgām brokastīm. Tas ir ātri un vienkārši pagatavojams, un rezultāts vienmēr iepriecinās.
26.sep
Pārtikas un ēdiena gatavošanas pasaulē olas pieder pie savas kategorijas. Profesionālajā virtuvē olām ir tūkstoš lietojumu. Neviens nevēlas vecas olas, taču virtuvē ir gadījumi, kad olām, kam ir vismaz nedēļa, var būt labākas īpašības un tās var būt labāka izvēle nekā svaigākas alternatīvas.
10.sep
Jūras kāposti ir vitamīnu un minerālvielu krātuve. Tie ir bagāti ar jodu, kas ir tik nepieciešams mūsu ķermenim. Bet nedomājiet, ka tas ir tikai veselīgi, tas ir arī neticami garšīgi.
5.sep
Mazumtirgotāja SIA "Maxima Latvija" veikalos ārpus sprostiem turētu vistu olu īpatsvars pieaudzis līdz 80%, informē uzņēmuma pārstāvji.
14.aug
Kas par daudz, tas par skādi! Uzziniet, ar kādām blakusparādībām var nākties sadzīvot, ja ikdienā ēdīsiet par daudz olu.
8.aug
Šā ēdiena pasniegšanas iespēju izgudroja amerikāņu šefpavārs, kad viņa skaistā franču omlete neizdevās un saplīsa.
19.jūl
Tomātu un olu maisījums ir klasisks ķīniešu ēdiens, ko var apgūt ikviens. Ir tikai divas galvenās sastāvdaļas - tomāts un olas. Mūsdienās tas tiek uzskatīts par vienu no ikoniskākajiem ķīniešu ēdieniem, taču patiesībā recepte ir tikai 100 gadus veca. Tikai 1900. gados ķīnieši gatavoja ēdienu no ārzemju produktiem, piemēram, tomātiem.
4.jūl
No otrdienas, 2.jūlija, atjaunotas brīvās tirdzniecības līguma (DCFTA) ievedmuitas tarifu kvotas olu un cukura importam Eiropas Savienībā (ES), paziņojusi Eiropas Komisija.
23.jun
Viens no veidiem, kā pagatavot, aromatizēt un arī palielināt olu glabāšanas laiku, ir to marinēšana. Marinētām olām ir aizraujoša garša — atkarībā no garšvielām — un tās var glabāties līdz 10 mēnešiem.
12.jun
Šīs ir ļoti vienkāršas brokastis, kad ir vairāki ēdāji. Siera kartupeļu biezenis, papildināts ar olām, bekonu un daudz siera, pasniegts čuguna pannā.
30.mai
Vai gatavojat olas, kas ņemtas tieši no ledusskapja? Brokastīs, vakariņās vai pat desertā (olu krēms, cepumi, kūkas un ne tikai) olas tiek izmantotas, lai nodrošinātu olbaltumvielas, garšu un daudzos gadījumos jauku, cēlu elementu.
13.mai
Ja pagatavotu omleti no brūnām olām, vai tās garša atšķirtos, ja to gatavotu no baltām, olām un vai tai būtu cita uzturvērtība? Kāda tad īsti ir atšķirība starp tumšas un gaišas krāsas olām.
1.apr
Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija - Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas. Un tad rodas jautājums - ko lai iesāk ar visu šo vārīto olu daudzumu? Ārā mest īsti neļauj sirdsapziņa un ģimenes budžets. Kā garšīgi un interesanti pagatavot vārītās Lieldienu olas, piedāvā "Lidl" garšu speciālisti.
1.apr
Pipars dalās ar recepti, ko darīt, kad mājās ir palikušas Lieldienu olas vairāk par kāroto.
1.apr
Ir ārkārtīgi svarīgi nenogulēt īsto brīdi un nepārturēt olas - pats garšīgākais, kad olu dzeltenums ir vēl mīksts un garšīgi tek.