Olas

19.jun
Neapstrādāti pārtikas produkti bieži tiek reklamēti kā veselīgāka izvēle. Galu galā šie pārtikas produkti ir tieši no zemes, tāpēc tiem jābūt bagātiem ar ieguvumiem veselībai, vai ne? Tomēr, ne vienmēr. Lai gan daži jēli pārtikas produkti ir uzturvielu spēkstacijas, citi var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, un no noteiktiem jēliem pārtikas produktiem vajadzētu pilnībā izvairīties.
14.jun
Mēs visi esam to darījuši – mēģinājuši nomizot vārītu olu, bet to sabojājam līdz nepazīšanai, jo cietā čaumala spītīgi pielīp pie olas baltuma. Vēl ļaunāk, ola beigās ir pārklāta ar košļājamām līmplēves daļiņām.
6.jun
Pateicoties Latvijas populārās grupas “Olas” radošajai iniciatīvai un sadarbībai ar a/s “Balticovo”, ir radīts gards jaunums – četri jauni olu saldējumi, kas papildina jau esošo "Balticovo" olu saldējumu klāstu. Mūziķu ierosinājums apvienot vasarīgu garšu ar muzikālām sajūtām rezultējies spilgtā un gardā sadarbībā – katra jaunā saldējuma garša iedvesmota no kādas grupas “Olas” populāras kompozīcijas.
31.mai
Olu kultenis ir ideāls brokastu ēdiens. Pašas par sevi olas nav īpaši garšīgas, bet, pievienojot tām dažas garšvielas, zaļumus, sieru vai ko citu, tās viegli uzņems papildu garšas.
27.mai
Tītara olas ir ēdamas, taču tās mums praktiski nav pieejamas, jo ļoti reti nonāk tirgū. Iemesls ir tāds, ka tas vienkārši nav ienesīgi, raksta “IFLScience”.
12.mai
Jāteic, kā ir - orientēties visos pārtikas loģistikas un iepirkumu līkločos cilvēkam parastajam ir neiespējami. Reizēm, kad šķiet, ka te nu tiešām ir kaut kas aizdomīgs un nelikumīgs, patiesībā izrādās, ka viss ir legāli.
4.mai
Olas ir pilnvērtīgs ēdiens, bet vai varat iedomāties, ka tās ēdat katru dienu, un ne tikai vienu vai divas, bet daudz vairāk? Fitnesa entuziasts un emuāru autors Džozefs Everets mēneša laikā apēda 900 olas un pirms un pēc ievietoja fotogrāfijas, lai parādītu, kā tas ietekmēja viņa ķermeni. Ar stāstu dalās “limon.postimees.ee”.
22.apr
Lieldienu brīvdienas ir aizritējušas, bet virtuvē joprojām var atrast krāsainās olas? Neatkarīgi no tā, vai atlikušas tikai dažas olas vai vesels grozs, "Maxima Latvija" sadarbībā ar ēdienu blogeri Jušku Padrušku piedāvā trīs olu receptes dažādām gaumēm, ko var viegli pielāgot jebkuram pāri palikušo olu daudzumam.
21.apr
Cieti vārītas olas un majonēze savā dabiskajā stāvoklī ir diezgan vienkārša lieta uz pēcsvētku galda. Olu salātu garša un tekstūra mainīsies, ja pievienosiet interesantas piedevas.
21.apr
Daļā veikalu svaigas olas tiek glabātas aukstumvitrīnā, daļā veikalu - vienkārši plauktos. Pircēji ir neizpratnē, kuras olas ir drošāk pirkt - aukstumā vai telpas temperatūrā glabātas. Un kā glabāt olas mājās - likt ledusskapī vai turēt istabas temperatūrā?
20.apr
Lieldienu rītā daudzās mājās brokastīs ēd olas: tās pašas tradicionālās – sīpolu mizās vārītās.
20.apr
Nepareiza pārtikas produktu kombinācija var kaitēt organismam - pēc ekspertu domām, dažas produktu kombinācijas var traucēt gremošanai, izraisīt nogurumu, sliktu elpu vai pat zarnu slimības, raksta “tv3.lt”.
20.apr
Pusei jeb 54% Latvijas iedzīvotāju olas galdā ir vairākas reizes nedēļā, liecina pēc "Mēness aptiekas" pasūtījuma pētījumu aģentūras "Norstat" veiktā aptauja.
20.apr
"Balticovo" valdes loceklis Toms Auškāps, raidījumā "Nra.lv sarunas", atbildot uz jautājumu, vai ar olām var pārēsties, citē slaveno Latvijas dietologu Danilānu, proti, visu vajagot darīt ar mēru.
19.apr
Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.
19.apr
Piemājas saimniecībā ražotas svaigas olas bieži vien ir augstākas kvalitātes un labākas garšas. Ja kādreiz esat iegādājies svaigas olas pie vistu saimniekiem vai zemnieku tirgū, iespējams, ir radušās šaubas par to, vai tās ir droši ēst tādas un kādas ir.
19.apr
Olas ar diviem dzeltenumiem iekšā ir diezgan reti sastopamas, bet tomēr šāds produkts kaut reizi ir parādījies uz gandrīz katra galda, vēsta Prozoro.
19.apr
Cieti vārītas olas ir viena no vienkāršākajām un barojošākajām uzkodām - tās ir lieliski piemērotas gan brokastīm, gan salātiem vai sviestmaizēm. Bet vai esat kādreiz pamanījis dīvainu, zaļganu gredzenu, kas veidojas ap dzeltenumu? Vai šīs olas joprojām ir droši ēst? Atbildi meklē “tv3.lt”.
19.apr
"Balticovo" valdes loceklis Toms Auškāps atklāj, kuras olas ir jāizvēlas, ja grib uzvarēt olu cīņās.
18.apr
Daudzi cilvēki jautā, kā krāsot olas ar sarkanajiem kāpostiem, šeit aprakstīts procesu pēc iespējas detalizētāk. Nav nekā sarežģīta, taču rezultāts ir diezgan iespaidīgs.