Lieldienu brīvdienas ir aizritējušas, bet virtuvē joprojām var atrast krāsainās olas? Neatkarīgi no tā, vai atlikušas tikai dažas olas vai vesels grozs, "Maxima Latvija" sadarbībā ar ēdienu blogeri Jušku Padrušku piedāvā trīs olu receptes dažādām gaumēm, ko var viegli pielāgot jebkuram pāri palikušo olu daudzumam.
Cieti vārītas olas un majonēze savā dabiskajā stāvoklī ir diezgan vienkārša lieta uz pēcsvētku galda. Olu salātu garša un tekstūra mainīsies, ja pievienosiet interesantas piedevas.
Daļā veikalu svaigas olas tiek glabātas aukstumvitrīnā, daļā veikalu - vienkārši plauktos. Pircēji ir neizpratnē, kuras olas ir drošāk pirkt - aukstumā vai telpas temperatūrā glabātas. Un kā glabāt olas mājās - likt ledusskapī vai turēt istabas temperatūrā?
Nepareiza pārtikas produktu kombinācija var kaitēt organismam - pēc ekspertu domām, dažas produktu kombinācijas var traucēt gremošanai, izraisīt nogurumu, sliktu elpu vai pat zarnu slimības, raksta “tv3.lt”.
Pusei jeb 54% Latvijas iedzīvotāju olas galdā ir vairākas reizes nedēļā, liecina pēc "Mēness aptiekas" pasūtījuma pētījumu aģentūras "Norstat" veiktā aptauja.
"Balticovo" valdes loceklis Toms Auškāps, raidījumā "Nra.lv sarunas", atbildot uz jautājumu, vai ar olām var pārēsties, citē slaveno Latvijas dietologu Danilānu, proti, visu vajagot darīt ar mēru.
Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.
Piemājas saimniecībā ražotas svaigas olas bieži vien ir augstākas kvalitātes un labākas garšas. Ja kādreiz esat iegādājies svaigas olas pie vistu saimniekiem vai zemnieku tirgū, iespējams, ir radušās šaubas par to, vai tās ir droši ēst tādas un kādas ir.
Cieti vārītas olas ir viena no vienkāršākajām un barojošākajām uzkodām - tās ir lieliski piemērotas gan brokastīm, gan salātiem vai sviestmaizēm. Bet vai esat kādreiz pamanījis dīvainu, zaļganu gredzenu, kas veidojas ap dzeltenumu? Vai šīs olas joprojām ir droši ēst? Atbildi meklē “tv3.lt”.
Daudzi cilvēki jautā, kā krāsot olas ar sarkanajiem kāpostiem, šeit aprakstīts procesu pēc iespējas detalizētāk. Nav nekā sarežģīta, taču rezultāts ir diezgan iespaidīgs.
Tūlīt, tūlīt jau būs Lieldienas, kad galdā celsim krāsainas olas! Noteikti daudziem šajos svētkos sanāk nokrāsot pārlieku daudz olu, kuras svētku laikā nav iespējams notiesāt. Cik ilgi drīkst uzglabāt vārītas olas, lai tās būtu drošas ēšanai, un kad tās vajadzētu mest laukā?
"Balticovo" valdes loceklis Toms Auškāps raidījumā "Nra.lv sarunas", skaidrojot olu gatavošanas paņēmienus, atklāj, kāds, viņaprāt, ir pats veselīgākais veids, kā pagatavot olas.
Visticamāk, nekad mūžā neesat ēdis tītara olu, taču, ja jūs to darītu, zinātu, ka tās garša ir vairāk vai mazāk identiska vistas olai, bet ir nedaudz krēmīgāka. Tā ir arī nedaudz lielāka par vistas olu un daudz vērtīgāka, nodrošinot divreiz vairāk kaloriju un uzturvielu.
20.aprīlī pareizticīgie un kristieši svin Lieldienas. Tradicionāli pirms svētkiem baltās olas kļūst ievērojami dārgākas vai pazūd no veikalu plauktiem. Vai ir iespējams iegādāties galveno svētku simbolu iepriekš, lai ietaupītu naudu? Un kā nokrāsot tumšo čaumalu, ja baltās olas jau ir izpārdotas?
Par Lieldienu svinēšanu netrūkst interesantu tautas ticējumu – arī veselības un skaistuma uzturēšanas jomā. Ko par tiem saka speciālisti un kā tos varam realizēt mūsdienās?
Kasieri bieži rūpīgi aplūko olu kastītes iekšpusi, taču vai esat kādreiz domājuši, kāpēc? Daudzi klienti pieņem, ka tas ir vienkārši, lai pārbaudītu olu skaitu vai meklētu saplēstas olas.