Olas

2.okt
Ieprieciniet savus mīļos ar šo ēdienu un esiet gatavi tam, ka jums prasīs papildporciju. Omlete ar sieru un zaļumiem ir vienkāršs un ļoti garšīgs ēdiens, kas lieliski piemērots sātīgām brokastīm. Tas ir ātri un vienkārši pagatavojams, un rezultāts vienmēr iepriecinās.
26.sep
Pārtikas un ēdiena gatavošanas pasaulē olas pieder pie savas kategorijas. Profesionālajā virtuvē olām ir tūkstoš lietojumu. Neviens nevēlas vecas olas, taču virtuvē ir gadījumi, kad olām, kam ir vismaz nedēļa, var būt labākas īpašības un tās var būt labāka izvēle nekā svaigākas alternatīvas.
10.sep
Jūras kāposti ir vitamīnu un minerālvielu krātuve. Tie ir bagāti ar jodu, kas ir tik nepieciešams mūsu ķermenim. Bet nedomājiet, ka tas ir tikai veselīgi, tas ir arī neticami garšīgi.
5.sep
Mazumtirgotāja SIA "Maxima Latvija" veikalos ārpus sprostiem turētu vistu olu īpatsvars pieaudzis līdz 80%, informē uzņēmuma pārstāvji.
14.aug
Kas par daudz, tas par skādi! Uzziniet, ar kādām blakusparādībām var nākties sadzīvot, ja ikdienā ēdīsiet par daudz olu.
8.aug
Šā ēdiena pasniegšanas iespēju izgudroja amerikāņu šefpavārs, kad viņa skaistā franču omlete neizdevās un saplīsa.
19.jūl
Tomātu un olu maisījums ir klasisks ķīniešu ēdiens, ko var apgūt ikviens. Ir tikai divas galvenās sastāvdaļas - tomāts un olas. Mūsdienās tas tiek uzskatīts par vienu no ikoniskākajiem ķīniešu ēdieniem, taču patiesībā recepte ir tikai 100 gadus veca. Tikai 1900. gados ķīnieši gatavoja ēdienu no ārzemju produktiem, piemēram, tomātiem.
4.jūl
No otrdienas, 2.jūlija, atjaunotas brīvās tirdzniecības līguma (DCFTA) ievedmuitas tarifu kvotas olu un cukura importam Eiropas Savienībā (ES), paziņojusi Eiropas Komisija.
23.jun
Viens no veidiem, kā pagatavot, aromatizēt un arī palielināt olu glabāšanas laiku, ir to marinēšana. Marinētām olām ir aizraujoša garša — atkarībā no garšvielām — un tās var glabāties līdz 10 mēnešiem.
12.jun
Šīs ir ļoti vienkāršas brokastis, kad ir vairāki ēdāji. Siera kartupeļu biezenis, papildināts ar olām, bekonu un daudz siera, pasniegts čuguna pannā.
30.mai
Vai gatavojat olas, kas ņemtas tieši no ledusskapja? Brokastīs, vakariņās vai pat desertā (olu krēms, cepumi, kūkas un ne tikai) olas tiek izmantotas, lai nodrošinātu olbaltumvielas, garšu un daudzos gadījumos jauku, cēlu elementu.
13.mai
Ja pagatavotu omleti no brūnām olām, vai tās garša atšķirtos, ja to gatavotu no baltām, olām un vai tai būtu cita uzturvērtība? Kāda tad īsti ir atšķirība starp tumšas un gaišas krāsas olām.
1.apr
Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija - Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas. Un tad rodas jautājums - ko lai iesāk ar visu šo vārīto olu daudzumu? Ārā mest īsti neļauj sirdsapziņa un ģimenes budžets. Kā garšīgi un interesanti pagatavot vārītās Lieldienu olas, piedāvā "Lidl" garšu speciālisti.
1.apr
Pipars dalās ar recepti, ko darīt, kad mājās ir palikušas Lieldienu olas vairāk par kāroto.
1.apr
Ir ārkārtīgi svarīgi nenogulēt īsto brīdi un nepārturēt olas - pats garšīgākais, kad olu dzeltenums ir vēl mīksts un garšīgi tek.
1.apr
Līdzteku tam, ka olas Lieldienu laikā dod daudz prieka: jautras olu cīņas; svētku sajūtu, rotājot galdu un telpu; rada dāvināšanas prieku, iepriecinot tuviniekus un draugus, un, visbeidzot, stiprina ģimenes saites, visiem kopā iesaistoties olu krāsošanas procesā — tās ir arī veselīgs un ļoti vērtīgs produkts. Lai mazinātu jebkādas šaubas par olu veselīgumu, „Veselības centru apvienības" uztura speciāliste Anita Baumane uzskaita desmit labos darbus, ko šis Lieldienas simbolizējošais produkts veic mūsu organismā.
31.mar
Raidījumā 'Nra.lv sarunas" viesojas olu vēstnieks Latvijā Toms Auškāps ( AS “Balticovo” Komunikācijas un attīstības direktors). Viņš režisorei un aktrisei Kristīne Krūzei-Hermanei un žurnāla "Vakara Ziņas" galvenajai redaktorei Inesei Dāvidsonei stāsta, kā pareizi jāvāra olas, lai tās nesaplīstu, un kas ir jādara, lai uzvarētu olu kaujās,
30.mar
Amanda Ozoliņa Instagram ir pazīstama kā kūku karaliene, kas, pateicoties savai 10 gadu pieredzei, dalās ar dažādām receptēm, zināšanām un iedvesmu.
30.mar
Vai atminies, kad vecmāmiņa strikti piekodināja, ka Lieldienās ir jāapēd pāra skaits olu, jo, apēdot nepāra olu skaitu, pēkšņi var piemeklēt kāda neveiksme.
30.mar
Lieldienu rītā daudzās mājās brokastīs ēd olas: tās pašas tradicionālās – sīpolu mizās vārītās.