Olas

Vakar, 18:14
Neatkarīgi no tā, vai gatavojat parastas cieti vārītas vai pildītas olas, pārliecinieties, ka dzeltenums izvāroties ir centrēts, izmantojot šos vienkāršos padomus no pieredzējuša šefpavāra.
8.nov
Vai olu kultenis garšo nedaudz pliekani? Uzziniet sastāvdaļu, lai iegūtu labāku garšu un kas brokastis pacels jaunā līmenī.
30.okt
Ja, sasitot olu, redzat sarkanu asins plankumiņu, nav pamata panikai. Kas ir šie plankumi un kāpēc tie laiku pa laikam parādās.
16.okt
Smadzenēm, kas patērē līdz pat 20% no kopējiem ķermeņa resursiem, ir nepieciešams specializēts uzturs, lai uzturētu maksimālu sniegumu.
11.okt
Paredzams, ka izsolē izsmalcināta Faberžē ola, kuru sākotnēji pasūtīja imperators Nikolajs II 1913. gadā, tiks pārdota par vairāk nekā 20 miljoniem mārciņu (ap 23,1 miljoniem eiro), vēsta “The Independent”.
23.sep
Olu pakas cena patērētājiem pēc samazinātā 12% pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piemērošanas olām varētu samazināties par aptuveni 20-30 centiem, aģentūrai LETA prognozēja AS "Balticovo" komunikācijas un attīstības direktors, valdes loceklis Toms Auškāps.
30.aug
Cepšana ir pārsteidzoši precīza zinātne, tāpēc izmantoto olu temperatūrai ir nozīme. Kas saimniecei jāzina par olu temperatūru.
29.aug
Šī darbība var radīt nopietnas problēmas - sākot no saindēšanās ar pārtiku un beidzot ar nepatīkamu ēdiena garšu. Lai izvairītos no riska, labāk izmantot drošas olu pārsišanas metodes, lai jūsu ēdieni būtu ne tikai garšīgi, bet arī veselīgi, raksta TCH.
12.aug
Mēs bieži saskaramies ar jautājumu - mazgāt olas, pirms liekam tās ledusskapī, vai ne? Atbilde nav vienkārša, jo viss atkarīgs no olas izcelsmes un noliktavas apstākļiem. Skaidro “Martha Stewart”.
7.aug
Ilgu laiku olas tika uzskatītas par "slikto" produktu, runājot par holesterīna līmeni asinīs. Cilvēki baidījās no olas dzeltenuma, izvēlējās ēst tikai baltumus un centās ierobežot olu lietošanu uzturā līdz minimumam. Taču pēdējo gadu pētījumi liecina – šī pieeja ir novecojusi, un olas nav galvenais iemesls paaugstinātam holesterīnam. Kas tad īsti ir vainīgs? Skaidro “www.hsph.harvard.edu”.
27.jūl
Gaļas ruleti satur kopā olas kā saistviela, taču recepti var pagatavot arī bez tām. Ko profesionāļi iesaka kā aizvietotāju.
25.jūl
AS "Balticovo" 2024. gadā turpināja stabilu izaugsmi, nodrošinot stabilus finanšu rezultātus un mērķtiecīgi ieguldot ilgtspējīgā attīstībā. Aizvadītajā gadā īpašs uzsvars likts uz uzņēmuma stratēģisko pāreju uz ārpus sprosta turētu vistu novietnēm, vienlaikus attīstot uzņēmuma eksporta tirgus, aprites ekonomikas risinājumus un paplašinot produktu klāstu.
18.jūl
Iespējams, esat dzirdējuši, ka pārāk daudz olu izraisa aizcietējumus. Arī influenceri Instagram to apgalvo. Olas kādreiz tika vainotas holesterīna līmeņa paaugstināšanā asinīs, kas izrādījās nepatiesi. Vai mēs arī kļūdāmies par olām un aizcietējumiem? Ko stāsta dažādie pierādījumi?
13.jūl
Ceptas olas ir ļoti iecienīts brokastu ēdiens - tās ir ļoti viegli un ātri pagatavot, taču izrādās, ka ne visi zina, kā tās pareizi cept, raksta “TCH”.
7.jūl
Daudzi padomi gaisīga olu kulteņa pagatavošanai ir saistīti ar sastāvdaļām, temperatūru un gatavošanas metodi, taču arī izmantotie rīki arī ir ļoti svarīgi.
6.jūl
Ir brīži, kad šķiet, ka ledusskapis ir tukšs… Bet varbūt tur ir aizķērusies paciņa ar olām? Labā ziņa – no olām var pagatavot daudz vairāk nekā tikai vārītu olu brokastīs! Tās ir viens no universālākajiem produktiem, ko iespējams pārvērst gan uzkodā, gan sātīgā maltītē. Te būs 5 vienkāršas idejas, ko vari izmēģināt pat tad, ja mājās šķietami nekā nav, kopā ar “epicurious.com”.
19.jun
Neapstrādāti pārtikas produkti bieži tiek reklamēti kā veselīgāka izvēle. Galu galā šie pārtikas produkti ir tieši no zemes, tāpēc tiem jābūt bagātiem ar ieguvumiem veselībai, vai ne? Tomēr, ne vienmēr. Lai gan daži jēli pārtikas produkti ir uzturvielu spēkstacijas, citi var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, un no noteiktiem jēliem pārtikas produktiem vajadzētu pilnībā izvairīties.
14.jun
Mēs visi esam to darījuši – mēģinājuši nomizot vārītu olu, bet to sabojājam līdz nepazīšanai, jo cietā čaumala spītīgi pielīp pie olas baltuma. Vēl ļaunāk, ola beigās ir pārklāta ar košļājamām līmplēves daļiņām.
6.jun
Pateicoties Latvijas populārās grupas “Olas” radošajai iniciatīvai un sadarbībai ar a/s “Balticovo”, ir radīts gards jaunums – četri jauni olu saldējumi, kas papildina jau esošo "Balticovo" olu saldējumu klāstu. Mūziķu ierosinājums apvienot vasarīgu garšu ar muzikālām sajūtām rezultējies spilgtā un gardā sadarbībā – katra jaunā saldējuma garša iedvesmota no kādas grupas “Olas” populāras kompozīcijas.
31.mai
Olu kultenis ir ideāls brokastu ēdiens. Pašas par sevi olas nav īpaši garšīgas, bet, pievienojot tām dažas garšvielas, zaļumus, sieru vai ko citu, tās viegli uzņems papildu garšas.