Olas

20.apr
"Balticovo" valdes loceklis Toms Auškāps, raidījumā "Nra.lv sarunas", atbildot uz jautājumu, vai ar olām var pārēsties, citē slaveno Latvijas dietologu Danilānu, proti, visu vajagot darīt ar mēru.
19.apr
Tiem, kas brūnās olas krāso sīpolu mizās, nav jāuztraucas - uz Lieldienu olām nebūs redzams marķējuma zīmogs. Bet, ja olas ir baltas un plānojat tās krāsot gaišās krāsās, marķējums var sabojāt to izskatu. Kā no tā atbrīvoties, stāsta “limon.postimees.ee”.
19.apr
Piemājas saimniecībā ražotas svaigas olas bieži vien ir augstākas kvalitātes un labākas garšas. Ja kādreiz esat iegādājies svaigas olas pie vistu saimniekiem vai zemnieku tirgū, iespējams, ir radušās šaubas par to, vai tās ir droši ēst tādas un kādas ir.
19.apr
Olas ar diviem dzeltenumiem iekšā ir diezgan reti sastopamas, bet tomēr šāds produkts kaut reizi ir parādījies uz gandrīz katra galda, vēsta Prozoro.
19.apr
Cieti vārītas olas ir viena no vienkāršākajām un barojošākajām uzkodām - tās ir lieliski piemērotas gan brokastīm, gan salātiem vai sviestmaizēm. Bet vai esat kādreiz pamanījis dīvainu, zaļganu gredzenu, kas veidojas ap dzeltenumu? Vai šīs olas joprojām ir droši ēst? Atbildi meklē “tv3.lt”.
19.apr
"Balticovo" valdes loceklis Toms Auškāps atklāj, kuras olas ir jāizvēlas, ja grib uzvarēt olu cīņās.
18.apr
Daudzi cilvēki jautā, kā krāsot olas ar sarkanajiem kāpostiem, šeit aprakstīts procesu pēc iespējas detalizētāk. Nav nekā sarežģīta, taču rezultāts ir diezgan iespaidīgs.
18.apr
Tūlīt, tūlīt jau būs Lieldienas, kad galdā celsim krāsainas olas! Noteikti daudziem šajos svētkos sanāk nokrāsot pārlieku daudz olu, kuras svētku laikā nav iespējams notiesāt. Cik ilgi drīkst uzglabāt vārītas olas, lai tās būtu drošas ēšanai, un kad tās vajadzētu mest laukā?
18.apr
"Balticovo" valdes loceklis Toms Auškāps raidījumā "Nra.lv sarunas", skaidrojot olu gatavošanas paņēmienus, atklāj, kāds, viņaprāt, ir pats veselīgākais veids, kā pagatavot olas.
17.apr
Visticamāk, nekad mūžā neesat ēdis tītara olu, taču, ja jūs to darītu, zinātu, ka tās garša ir vairāk vai mazāk identiska vistas olai, bet ir nedaudz krēmīgāka. Tā ir arī nedaudz lielāka par vistas olu un daudz vērtīgāka, nodrošinot divreiz vairāk kaloriju un uzturvielu.
16.apr
20.aprīlī pareizticīgie un kristieši svin Lieldienas. Tradicionāli pirms svētkiem baltās olas kļūst ievērojami dārgākas vai pazūd no veikalu plauktiem. Vai ir iespējams iegādāties galveno svētku simbolu iepriekš, lai ietaupītu naudu? Un kā nokrāsot tumšo čaumalu, ja baltās olas jau ir izpārdotas?
16.apr
Lielākie mazumtirgotāji baltās vistu olas šogad iepirkuši pamatā no Somijas, aģentūrai LETA pauda aptaujātie tirgotāji.
16.apr
Par Lieldienu svinēšanu netrūkst interesantu tautas ticējumu – arī veselības un skaistuma uzturēšanas jomā. Ko par tiem saka speciālisti un kā tos varam realizēt mūsdienās?
14.apr
Kasieri bieži rūpīgi aplūko olu kastītes iekšpusi, taču vai esat kādreiz domājuši, kāpēc? Daudzi klienti pieņem, ka tas ir vienkārši, lai pārbaudītu olu skaitu vai meklētu saplēstas olas.
13.apr
Ikdienas stresa apstākļos var būt grūti vienmēr pievērst uzmanību sabalansētam uzturam. Tieši tāpēc daudzi cilvēki ķeras pie ātras iedarbības diētām, piemēram, olu diētas.
12.apr
Pēc šefpavāra teiktā, viss atkarīgs no pareizas olu atdzesēšanas pēc to vārīšana un gatavošanas laika, raksta “The Mirror”.
29.mar
Džeimijs Olivers stāsta par to, kā pagatavot “nevainojamu vārītu olu katru reizi”, pievienojot tikai vienu sastāvdaļu, kopā ar “express.co.uk”.
29.mar
Jauns pētījums, kas veikts ASV, liecina, ka ar olām bagāta diēta neietekmēt holesterīna līmeni tik daudz, kā tika uzskatīts iepriekš, vēsta izdevums “Health”.
27.feb
Vai brūnajām un baltajām olām ir atšķirīgs uzturvielu saturs vai arī atšķirība ir tikai čaumalas krāsa? Skaidro “Very Well Health”.
24.feb
Pārtikas drošības eksperts Zaharijs Kārtraits dalījies ar visu, kas jāzina par pareizu olu uzglabāšanu, raksta “cnet.com”.