Labākais veids, kā izcept olu bez piedeguma

© Foto: freepik.com

Lai nodrošinātu to, ka cepta ola nepiedeg pie pannas, triks ir pavisam vienkāršs. Kā uz šķīvja dabūt perfekti pagatavotu ceptu olu?

Olas baltums ir ārkārtīgi lipīgs - tas iekļūst pat vismazākajās plaisās un skrambās uz pannām ar nepiedegošu pārklājumu. Tāpēc ceptas olas bieži piedeg pie pannas, piedāvā Bunte.de.

Ceptas olas nepielips pie pannas

Ar vienu rokas vēzienu var panākt, lai cepta ola pati atliptu no pannas. Lūk, kā tas darbojas:

  • Ievietojiet pannā cepampapīra lapu un uzlieciet plīts virsmu uz vidēju siltumu.
  • Pēc tam pievienojiet nedaudz sviesta vai eļļas.
  • Iesitiet olu tieši uz cepampapīra un pārklājiet pannu ar vāku.
  • Pēc tam pagaidiet, līdz ola ir gatava, un tad tā noslīdēs uz šķīvja.

Labākā daļa: Panna ir tīra acumirklī. Pateicoties cepampapīram, olu baltuma atlikumus ir ļoti viegli un, pats galvenais, ātri notīrīt. Tas ietaupa laiku un pūles. Vienkārši noskalojiet pannu ar karstu ūdeni, un tā būs tīra.

Foto: pixabay.com

Ceptas olas pagatavošana

Ideāli apaļas ceptas olas iegūšana ne vienmēr ir vienkārša. Parasti, jo svaigākas olas, jo labāk. Laika gaitā olu baltuma molekulu sastāvs mainās. Tas nozīmē, ka vecākās olās baltumi tik labi neturas kopā un mēdz izplūst pannā. Te var palīdzēt arī īpašas olu formas veidnes.

Pat olu čaumalas sasišanā var noiet greizi. Tāpēc vispirms vajadzētu uzsist pa čaumalu pret darba virsmu un tad to tikai nedaudz iesist pa pannas malu - tad olu baltums un dzeltenums viegli ieslīdēs pannā. Var būt noderīgi arī ļaut olām kārtīgi notecēt.