Kartupeļi

11.nov
Slavenais šefpavārs Johans Lafers atklāj noslēpumu, kas slēpjas aiz viņa krēmīgā kartupeļu biezeņa. Lūk, kurai sastāvdaļai viņš ir uzticīgs.
3.nov
Kartupeļi ir diezgan izturīgi dārzeņi, taču nav nekas neparasts tos atrast pārtikas veikalā ar tumšiem plankumiem. Kas tas ir?
30.okt
“Diemžēl jāsaka, ka nekāds būtisks cenu kritums nenotiek, lai gan, ja salīdzina cenas pret pagājušo gadu, tad šī gada beigās daudzām produktu grupām tās ir zemākas nekā bija pagājušajā gadā, cukuram utt., bet ir atkal tādas produktu grupas, kurām cena kāpusi ļoti daudz, piemēram, kafijai, kakao, dažiem piena produktiem – sviests, siers, tie ir kļuvuši dārgāki,” TV24 sacīja Agroresursu un ekonomikas institūta Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.
5.okt
Vai gan latvieša virtuvē var būt kas svarīgāks par kartupeli? Tas ne tikai papildina pusdienu un vakariņu ēdienus, bet arī nereti kļūst par maltītes galveno zvaigzni. Rudens ražai bagātīgi piepildot veikalu plauktus, īstā tupeņa izvēle var kļūt par pamatīgu izaicinājumu.
19.sep
Kartupeļu pankūku kūka ir vienkāršs veids, kā parastās kartupeļu pankūkas pārvērst izsmalcinātā ēdienā. Tā patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem, saka ukraiņu šefpavārs Ivans Jaņuks.
10.sep
Pareiza ēdiena gatavošana arī ir zinātne, turklāt nopietna. Izrādās, ja nepareizi gatavojat vienkāršus ēdienus, sekas var būt ārkārtīgi nopietnas. Ar kuriem pārtikas produktiem virtuvē nedrīkst jokoties.
31.aug
Mēs esam pieraduši ēdienu pasniegt tikko no pannas vai katla, jo tas šķiet gardāks un aromātiskāks, tomēr zinātnieki atklājuši, ka kartupeļi, rīsi un makaroni, kuri atdzesēti un vēlāk apēsti, mūsu organismam sniedz citādu, pat veselīgāku efektu! Stāsta “British Nutrition Foundation”.
11.aug
Dārzeņu audzētāji ir pesimistiski par iespēju šogad novākt un realizēt izaudzēto produkciju, aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) augkopības konsultante Ieva Kamerāde-Sniedze.
12.jūl
Viens no pierastākajiem kartupeļu gatavošanas veidiem ir to vārīšana, tomēr ir arī kāda veselīgāka alternatīva, kas arī ietaupīs laiku, raksta izdevums “Mirror”.
18.jun
Neapstrādāti pārtikas produkti bieži tiek reklamēti kā veselīgāka izvēle. Galu galā šie pārtikas produkti ir tieši no zemes, tāpēc tiem jābūt bagātiem ar ieguvumiem veselībai, vai ne? Tomēr, ne vienmēr. Lai gan daži jēli pārtikas produkti ir uzturvielu spēkstacijas, citi var nodarīt vairāk ļauna nekā laba, un no noteiktiem jēliem pārtikas produktiem vajadzētu pilnībā izvairīties.
8.jun
Princeses Diānas lieliskā gaume attiecās uz daudzām viņas dzīves jomām, tostarp ēdienu gatavošanu. Nesen kļuva zināms, kā viņai patika ēst kartupeļus, kas liecina arī par viņas pieticīgo eleganci, raksta “The Take Out”.
7.jun
Princeses Diānas slavenā lieliskā gaume attiecās arī uz kulinārijas jomu. Sākot ar princeses Diānas brīnišķīgi vienkāršo iecienītāko ēdienu – pildītajiem paprikas ēdieniem un beidzot ar negaidīti modernajiem dzērienu piedāvājumiem, tautas princese nepārprotami zināja, kā ieturēt maltīti stilīgi.
26.mai
Jau kopš 16. gadsimta, kad kartupeļi pirmo reizi tika ievesti Eiropā no Dienvidamerikas, tie ir kļuvuši par iecienītu ēdienu. Kādreiz neapstrīdamais ogļhidrātu karalis, tas zaudē savu vietu uz šķīvjiem pret rīsiem un nūdelēm, jo ​​tiek vainots visā - sākot no svara pieauguma līdz cukura līmeņa paaugstināšanās asinīs. Vai tas tiešām tā ir, skaidro “The Telegpraph”.
18.apr
Lai pagatavotu garšīgu kartupeļu biezeni, nepietiek tikai kartupeļus iemest ūdens katlā un uzvārīt. “Express.co.uk” pavāri apgalvo, ka tikai viena vienkārša trika ievērošana pirms dārzeņu pagatavošanas palīdzēs uzlabot ēdiena tekstūru, lai iegūtu īpaši gaisīgu un maigu kartupeļu biezeni.
6.apr
Profesionāli dārznieki skaidro, vai lielveikalos pirktus kartupeļus drīkst stādīt, un sniedz padomus iesācējiem, raksta “House Digest”.
2.mar
Lai gan lielākā daļa cilvēku izlej kartupeļu ūdeni kanalizācijā, kāds slavens šefpavārs saka, ka tā ir liela izšķērdība, un piedāvā alternatīvu risinājumu, raksta “Express.co.uk”.
17.feb
Šī klasiskā kartupeļu pagatavošanas recepte nāk no Grieķijas, un tā piešķir kartupeļiem izsmalcinātu citrona un oregano garšu, kā arī krēmīgumu un īpašu aromātu, raksta “Business Insider”.
29.jan
Kartupeļi ir iecienīts produkts kā Latvijā, tā arī citviet. No šī dārzeņa var pagatavot nevienu vien gardu ēdienu, tāpēc tos mīl cilvēki visā pasaulē.
23.jan
Kā pareizi vārīt kartupeļus? Kādā ūdenī jāliek kartupeļi - karstā vai aukstā? Tas ir ļoti svarīgi, ja vēlaties iegūt veselīgu ēdienu, nezaudējot oriģinālajā produktā esošos vitamīnus. Ar padomiem dalās izdevums “Wirtualna Polska”.
15.jan
Ir daudz dažādu dārzeņu, kurus varam ēst “zaļus” jeb neapstrādātus - piemēram, burkāni, kāposti, gurķi un citi. Bet kā ir ar kartupeļiem? Atbildi meklē “Health Digest”.