Princeses Diānas lieliskā gaume attiecās uz daudzām viņas dzīves jomām, tostarp ēdienu gatavošanu. Nesen kļuva zināms, kā viņai patika ēst kartupeļus, kas liecina arī par viņas pieticīgo eleganci, raksta “The Take Out”.
Pēc Diānas bijušā personīgā šefpavāra Darena Makgreidija teiktā, princesei patika ēst kartupeļus, kas bija pārklāti ar olu baltumu un papriku un pēc tam cepti cepeškrāsnī. Šī metode rada ļoti kraukšķīgu un aromātisku kartupeļu ēdienu ar gardu garoziņu.
Pēc Makgreidija teiktā, princesei ļoti garšoja kraukšķīgie kartupeļi, kombinējot tos ar sagrieztu vistas fileju. Viņa bieži dalījās ar šo ēdienu ar saviem dēliem Viljamu un Hariju.
Kā pagatavot “princeses Diānas” kartupeļus
Šim ēdienam derēs jebkura veida kartupeļi. Jums tie vienkārši jāsagriež gabaliņos, atstājot miziņu.
"Vissvarīgākais solis ir apviļāt kartupeļus sakultā olu baltumā, pēc tam pievienot sāli, piparus un iecienītākos garšaugus un garšvielas, papriku. Pēc tam cept kartupeļus lielā karstumā (220 līdz 230 grādi) 20-40 minūtes atkarībā no lieluma un griezuma veida," rakstā ieteikts.
Lai gan princesei Diānai patika ēst kartupeļus ar ceptu vistu, tos var pasniegt arī ar krēmīgu vai pikantu mērci. Piemēram, varat pagatavot mērci no skābā krējuma.