Kartupeļi

27.dec 2022
Kartupeļie jau izsenis ir iemantojuši nelāgu "reputāciju". Bieži tiek izcelts, ka, ēdot kartupeļus, varam pieņemties svarā vai pat palielinās 2. tipa cukura diabēta risks. Jaunā pētījuma, kuru veicis Peningtonas Biomedicīnas pētījumu centrs atklājies jauns, pārsteidzošs fakts par kartupeļiem un to ietekmi uz veselību, vēsta "The Sun".
24.okt 2022
Bioloģiskajās saimniecībās kartupeļu raža šogad ir sliktāka nekā pērn, atzīst Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.
21.okt 2022
Zeltaini brūnas kartupeļu kotletītes ar sīpoliem var pasniegt kā patstāvīgu ēdienu ar krējumu vai kā piedevu gaļas ēdieniem.
2.aug 2022
Latvijā pārtikas kartupeļus no Polijas un Rumānijas drīkstēs ievest tikai tad, ja tiem pievienota augu pase, aģentūru LETA informēja Valsts augu aizsardzības dienestā (VAAD).
14.jūl 2022
Ir vairāki iemesli, kāpec vajag atbalstīt Latvijas ražotājus un pirkt Latvijas preces, piemēram, šāda rīcība dod pozitīvu grūdienu vietējai ekonomikai.
24.apr 2022
Jaunzēlandes frī kartupeļu rūpnīcas "Mr. Chips" darbinieki piedzīvoja nervus kutinošu situāciju, kad starp kartupeļiem atrada bīstamu priekšmetu, ziņo "UPI".
2.apr 2022
Sertifcēta dietoloģe Beta Červonija no Klīvlendas klīnikas Ohaio, ASV atklājusi, kāpēc ir vērts ēst arī kartupeļu mizas, ziņo CNN.
23.feb 2022
"Man kartupeļi ir svētku ēdiens," saka kardioloģe Anna Koreņeviča un aicina cilvēkus lietot šo dārzeni pēc iespējas mazāk, raksta profile.ru.
8.feb 2022
Kartupeļu vārīšana var būt diezgan ilgs process, taču ir kāds triks, kā šo procesu ievērojami paātrināt, atklāj belnovosti.by.
22.jan 2022
Arī tik ikdienišķus produktus kā kartupeļus un olas var pasniegt mazliet radošākā veidā, lai arī mājās radītu sev restorāna cienīga izskata maltīti.
1.nov 2021
Turpmāk Polijas izcelsmes pārtikas kartupeļus citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, arī Latvijā, drīkstēs ievest tirgošanai tikai ar sertifikātu par kartupeļu gaišo gredzenpuvi izraisošās baktērijas "Clavibacter sepedonicus" neesamību, liecina Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) publiskotā informācija.
3.okt 2021
Šogad kartupeļu raža Latvijā ir 1,5-5 reizes mazāka nekā vidēji citus gadus,  atzīst Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.
15.sep 2021
Vācu uztura speciāliste Antje Gala intervijā "Focus" atklājusi, ka atdzesēti cieti saturošie pārtikas produkti uzlabo zarnu floras veselību.
20.jun 2021
Izdevums Sohu ir nosaucis produktu, ko nav ieteicams izmantot kopā ar kartupeļiem.
24.mai 2021
Latvijā kartupeļu sēklaudzētājiem visa sēkla ir izpirkta, aģentūrai LETA atzina Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.
23.mai 2021
Ēdiena blogeris Džonijs no Austrālijas ir atklājis veidu, kā no McDonald's darbiniekiem iegūt visgaršīgākos frī kartupeļus. Viņa padomu citē Daily Mail.
25.jan 2021
Šādā, neparastā veidā pagatavoti kartupeļi, garšo kā tvaicēti. Savukārt asumiņu piešķir žāvējums un sīpoli.
14.jan 2021
Kas kartupelim kabatiņā? Krāsaini dārzeņi! Recepti piedāvā "Rimi".
19.dec 2020
Endokrinoloģe Elena Gubkina atklājusi, kuri kartupeļu pagatavošanas veidi ir kaitīgi mūsu veselībai, raksta "cursorinfo.co.il".
24.jun 2020
Jājautā slavenā pavāra Mārtiņa Rītiņa vārdiem- kas gan var būt labāk par šo? Īpaši, kad aizvadīti svētki un gribas kaut ko vienkāršaku, ar ko palutināt vēderu, šie kartupelīši būs izcila izvēle, kas neprasīs liekas pūles.