Jaunzēlandes frī kartupeļu rūpnīcas "Mr. Chips" darbinieki piedzīvoja nervus kutinošu situāciju, kad starp kartupeļiem atrada bīstamu priekšmetu, ziņo "UPI".
Turpmāk Polijas izcelsmes pārtikas kartupeļus citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, arī Latvijā, drīkstēs ievest tirgošanai tikai ar sertifikātu par kartupeļu gaišo gredzenpuvi izraisošās baktērijas "Clavibacter sepedonicus" neesamību, liecina Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) publiskotā informācija.
Šogad kartupeļu raža Latvijā ir 1,5-5 reizes mazāka nekā vidēji citus gadus, atzīst Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.
Latvijā kartupeļu sēklaudzētājiem visa sēkla ir izpirkta, aģentūrai LETA atzina Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.
Ēdiena blogeris Džonijs no Austrālijas ir atklājis veidu, kā no McDonald's darbiniekiem iegūt visgaršīgākos frī kartupeļus. Viņa padomu citē Daily Mail.
Jājautā slavenā pavāra Mārtiņa Rītiņa vārdiem- kas gan var būt labāk par šo? Īpaši, kad aizvadīti svētki un gribas kaut ko vienkāršaku, ar ko palutināt vēderu, šie kartupelīši būs izcila izvēle, kas neprasīs liekas pūles.
Iespējams, kartupeļi ir vēl visai eksotisks dārzenis un nebūt ne zemnieku galdam paredzēts, bet jau 1796.g. Jelgavā izdotajā pavārgrāmatā muižu pavāriem ir vairākas receptes, kas vēsta, kā kartupeļi pagatavojami. Pagājuši vien daži desmiti gadu, kad 18.gs. vidū kartupeļus Kurzemē sāk audzēt plašāk, bet nostiprinājies gan vārds, gan arī visvienkāršākie, līdz mūsdienām saglabājušies to pagatavošanas veidi.
Daudzi pārtikas produkti var apdraudēt veselību, mums pat nezinot. Izrādās, ka daudzi pārtikas produkti patiesībā ir bīstami, ja tie netiek pareizi pagatavoti vai apstrādāti.
Britu izcelsmes šefpavāra, restorānu īpašnieka Džeimija Olivera vārds ar ēdiena gatavošanu apsēstajiem nav svešs. Ideja pusizceptus kartupeļus saspiest un apslacīt ar etiķa maisījumu, lai panāktu to kraukšķīgumu, pieder viņam. Viņš iesaka izmēģināt kartupeļu apslacīšanai arī etiķa, salvijas un apelsīna miziņu sviesta maisījumu.
Gluži tāpat kā dārziņā ir interesanti izaudzēt ko jaunu, virtuvē ir interesanti kaut ko jaunu pagatavot. Iespēju netrūkst, bet šoreiz būs runa par vienu konkrētu – par violetajiem kartupeļiem. Pagaidām vēl neierasti, tie tomēr jau tiek audzēti Latvijas mazdārziņos un arī celti galdā.
Uzkoda, kas ir gatava 5 minūtēs. Tiesa, ir nepieciešama mikroviļņu krāsns. Tā ir lieliska iespēja dažādot uzkodas biroja darbiniekiem, kuriem nav laika aiziet pusdienās, bet birojā ir piejama vien mikroviļņu krāsns.