Kartupeļi

24.apr 2022
Jaunzēlandes frī kartupeļu rūpnīcas "Mr. Chips" darbinieki piedzīvoja nervus kutinošu situāciju, kad starp kartupeļiem atrada bīstamu priekšmetu, ziņo "UPI".
2.apr 2022
Sertifcēta dietoloģe Beta Červonija no Klīvlendas klīnikas Ohaio, ASV atklājusi, kāpēc ir vērts ēst arī kartupeļu mizas, ziņo CNN.
23.feb 2022
"Man kartupeļi ir svētku ēdiens," saka kardioloģe Anna Koreņeviča un aicina cilvēkus lietot šo dārzeni pēc iespējas mazāk, raksta profile.ru.
8.feb 2022
Kartupeļu vārīšana var būt diezgan ilgs process, taču ir kāds triks, kā šo procesu ievērojami paātrināt, atklāj belnovosti.by.
22.jan 2022
Arī tik ikdienišķus produktus kā kartupeļus un olas var pasniegt mazliet radošākā veidā, lai arī mājās radītu sev restorāna cienīga izskata maltīti.
1.nov 2021
Turpmāk Polijas izcelsmes pārtikas kartupeļus citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, arī Latvijā, drīkstēs ievest tirgošanai tikai ar sertifikātu par kartupeļu gaišo gredzenpuvi izraisošās baktērijas "Clavibacter sepedonicus" neesamību, liecina Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) publiskotā informācija.
3.okt 2021
Šogad kartupeļu raža Latvijā ir 1,5-5 reizes mazāka nekā vidēji citus gadus,  atzīst Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.
15.sep 2021
Vācu uztura speciāliste Antje Gala intervijā "Focus" atklājusi, ka atdzesēti cieti saturošie pārtikas produkti uzlabo zarnu floras veselību.
20.jun 2021
Izdevums Sohu ir nosaucis produktu, ko nav ieteicams izmantot kopā ar kartupeļiem.
24.mai 2021
Latvijā kartupeļu sēklaudzētājiem visa sēkla ir izpirkta, aģentūrai LETA atzina Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.
23.mai 2021
Ēdiena blogeris Džonijs no Austrālijas ir atklājis veidu, kā no McDonald's darbiniekiem iegūt visgaršīgākos frī kartupeļus. Viņa padomu citē Daily Mail.
25.jan 2021
Šādā, neparastā veidā pagatavoti kartupeļi, garšo kā tvaicēti. Savukārt asumiņu piešķir žāvējums un sīpoli.
14.jan 2021
Kas kartupelim kabatiņā? Krāsaini dārzeņi! Recepti piedāvā "Rimi".
19.dec 2020
Endokrinoloģe Elena Gubkina atklājusi, kuri kartupeļu pagatavošanas veidi ir kaitīgi mūsu veselībai, raksta "cursorinfo.co.il".
24.jun 2020
Jājautā slavenā pavāra Mārtiņa Rītiņa vārdiem- kas gan var būt labāk par šo? Īpaši, kad aizvadīti svētki un gribas kaut ko vienkāršaku, ar ko palutināt vēderu, šie kartupelīši būs izcila izvēle, kas neprasīs liekas pūles.
21.mai 2020
Iespējams, kartupeļi ir vēl visai eksotisks dārzenis un nebūt ne zemnieku galdam paredzēts, bet jau 1796.g. Jelgavā izdotajā pavārgrāmatā muižu pavāriem ir vairākas receptes, kas vēsta, kā kartupeļi pagatavojami. Pagājuši vien daži desmiti gadu, kad 18.gs. vidū kartupeļus Kurzemē sāk audzēt plašāk, bet nostiprinājies gan vārds, gan arī visvienkāršākie, līdz mūsdienām saglabājušies to pagatavošanas veidi.
1.feb 2020
Daudzi pārtikas produkti var apdraudēt veselību, mums pat nezinot. Izrādās, ka daudzi pārtikas produkti patiesībā ir bīstami, ja tie netiek pareizi pagatavoti vai apstrādāti.
25.jan 2020
Britu izcelsmes šefpavāra, restorānu īpašnieka Džeimija Olivera vārds ar ēdiena gatavošanu apsēstajiem nav svešs. Ideja pusizceptus kartupeļus saspiest un apslacīt ar etiķa maisījumu, lai panāktu to kraukšķīgumu, pieder viņam. Viņš iesaka izmēģināt kartupeļu apslacīšanai arī etiķa, salvijas un apelsīna miziņu sviesta maisījumu.
23.aug 2019
Gluži tāpat kā dārziņā ir interesanti izaudzēt ko jaunu, virtuvē ir interesanti kaut ko jaunu pagatavot. Iespēju netrūkst, bet šoreiz būs runa par vienu konkrētu – par violetajiem kartupeļiem. Pagaidām vēl neierasti, tie tomēr jau tiek audzēti Latvijas mazdārziņos un arī celti galdā.
18.aug 2019
Uzkoda, kas ir gatava 5 minūtēs. Tiesa, ir nepieciešama mikroviļņu krāsns. Tā ir lieliska iespēja dažādot uzkodas biroja darbiniekiem, kuriem nav laika aiziet pusdienās, bet birojā ir piejama vien mikroviļņu krāsns.