Salīdzinot ar pēdējiem diviem gadiem, šogad kartupeļiem raža būs laba, aģentūrai LETA sacīja Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.
Vai zinājāt, ka kartupeļus var izmantot ne tikai kulinārijā, bet arī, piemēram, sudrablietu tīrīšanā vai sāpju remdēšanā? Izlasiet rakstu un uzziniet, kur saimniecībā var likt lietā kartupeļus!
Nevajag mānīties, neliela kartupeļu atkarība ir katra latvieša gēnos. Tas vienkārši ir tāds, kā mierinājums pēc grūtas dienas, ja sacepts krāsnī ar sviestu vai baudpilns ceļojums, ja pagatavots smalkā restorānā trifeļu kartupeļu biezenī.
Paejot svētkiem lielai daļai cilvēku nākas "pievilkt jostas" un dzīvot nedaudz taupīgāk, jo svētkos nauda kusa tikpat ātri, kā sniegs aiz loga. Lai dienas līdz algas dienai būtu vieglākas, iesakām vienu pavisam gardu un ļoti lētu kartupeļu pagatavošanas recepti!
Kartupeļie jau izsenis ir iemantojuši nelāgu "reputāciju". Bieži tiek izcelts, ka, ēdot kartupeļus, varam pieņemties svarā vai pat palielinās 2. tipa cukura diabēta risks. Jaunā pētījuma, kuru veicis Peningtonas Biomedicīnas pētījumu centrs atklājies jauns, pārsteidzošs fakts par kartupeļiem un to ietekmi uz veselību, vēsta "The Sun".
Bioloģiskajās saimniecībās kartupeļu raža šogad ir sliktāka nekā pērn, atzīst Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.
Latvijā pārtikas kartupeļus no Polijas un Rumānijas drīkstēs ievest tikai tad, ja tiem pievienota augu pase, aģentūru LETA informēja Valsts augu aizsardzības dienestā (VAAD).
Ir vairāki iemesli, kāpec vajag atbalstīt Latvijas ražotājus un pirkt Latvijas preces, piemēram, šāda rīcība dod pozitīvu grūdienu vietējai ekonomikai.
Jaunzēlandes frī kartupeļu rūpnīcas "Mr. Chips" darbinieki piedzīvoja nervus kutinošu situāciju, kad starp kartupeļiem atrada bīstamu priekšmetu, ziņo "UPI".
Turpmāk Polijas izcelsmes pārtikas kartupeļus citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, arī Latvijā, drīkstēs ievest tirgošanai tikai ar sertifikātu par kartupeļu gaišo gredzenpuvi izraisošās baktērijas "Clavibacter sepedonicus" neesamību, liecina Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) publiskotā informācija.
Šogad kartupeļu raža Latvijā ir 1,5-5 reizes mazāka nekā vidēji citus gadus, atzīst Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.
Latvijā kartupeļu sēklaudzētājiem visa sēkla ir izpirkta, aģentūrai LETA atzina Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.