Latvijā pārtikas kartupeļus no Polijas un Rumānijas drīkstēs ievest tikai tad, ja tiem pievienota augu pase, aģentūru LETA informēja Valsts augu aizsardzības dienestā (VAAD).
Ir vairāki iemesli, kāpec vajag atbalstīt Latvijas ražotājus un pirkt Latvijas preces, piemēram, šāda rīcība dod pozitīvu grūdienu vietējai ekonomikai.
Jaunzēlandes frī kartupeļu rūpnīcas "Mr. Chips" darbinieki piedzīvoja nervus kutinošu situāciju, kad starp kartupeļiem atrada bīstamu priekšmetu, ziņo "UPI".
Turpmāk Polijas izcelsmes pārtikas kartupeļus citās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs, arī Latvijā, drīkstēs ievest tirgošanai tikai ar sertifikātu par kartupeļu gaišo gredzenpuvi izraisošās baktērijas "Clavibacter sepedonicus" neesamību, liecina Valsts augu aizsardzības dienesta (VAAD) publiskotā informācija.
Šogad kartupeļu raža Latvijā ir 1,5-5 reizes mazāka nekā vidēji citus gadus, atzīst Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.
Latvijā kartupeļu sēklaudzētājiem visa sēkla ir izpirkta, aģentūrai LETA atzina Kartupeļu audzētāju un pārstrādātāju savienības valdes priekšsēdētāja Aiga Kraukle.
Ēdiena blogeris Džonijs no Austrālijas ir atklājis veidu, kā no McDonald's darbiniekiem iegūt visgaršīgākos frī kartupeļus. Viņa padomu citē Daily Mail.
Jājautā slavenā pavāra Mārtiņa Rītiņa vārdiem- kas gan var būt labāk par šo? Īpaši, kad aizvadīti svētki un gribas kaut ko vienkāršaku, ar ko palutināt vēderu, šie kartupelīši būs izcila izvēle, kas neprasīs liekas pūles.
Iespējams, kartupeļi ir vēl visai eksotisks dārzenis un nebūt ne zemnieku galdam paredzēts, bet jau 1796.g. Jelgavā izdotajā pavārgrāmatā muižu pavāriem ir vairākas receptes, kas vēsta, kā kartupeļi pagatavojami. Pagājuši vien daži desmiti gadu, kad 18.gs. vidū kartupeļus Kurzemē sāk audzēt plašāk, bet nostiprinājies gan vārds, gan arī visvienkāršākie, līdz mūsdienām saglabājušies to pagatavošanas veidi.
Daudzi pārtikas produkti var apdraudēt veselību, mums pat nezinot. Izrādās, ka daudzi pārtikas produkti patiesībā ir bīstami, ja tie netiek pareizi pagatavoti vai apstrādāti.