Cepti kartupeļi grieķu gaumē - neatstās vienaldzīgu nevienu!

© Pexels.com

Šī klasiskā kartupeļu pagatavošanas recepte nāk no Grieķijas, un tā piešķir kartupeļiem izsmalcinātu citrona un oregano garšu, kā arī krēmīgumu un īpašu aromātu, raksta “Business Insider”.

Jums būs nepieciešams: 3-4 lieli kartupeļi (vai attiecīgi - apmēram 8 nelieli), 1 citrons, 4 ēdamkarotes mīksta sviesta (puse iepakojuma), 1 ēdamkarote kaltēta oregano (raudene), ½ ēdamkarotes sāls un svaigi malti melnie pipari.

Pirms cepšanas kartupeļi jāsagatavo - tos notīra un rūpīgi noskalo.

Pārgriež gareniski uz pusēm, apgriež katras pusītes noapaļotos galus un katru pusi pārgriež vēlreiz gareniski un šķērsām, lai izveidotu apmēram 2 cm lielus gabalus.

Pexels.com

Sagrieztos kartupeļus liek cepeškrāsnī izturīgā traukā,

tajā ielej nedaudz ūdens, lai kartupeļi neliptu. Šīs receptes autore iesaka izmēģināt ūdeni aizstāt ar vistas buljonu, lai iegūtu bagātīgāku garšu.

Izspiež viena citrona sulu un pārlej to kartupeļiem, apkaisa kartupeļus ar sāli, pipariem un oregano, pa virsu vienmērīgi pārsmērē sviestu vai pārdrupina tā gabaliņus, ja tas ir ciets.

Pixabay.com

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 °C. Cep apmēram 1,5 stundas - kartupeļus pēc stundas apgriež otrādi, lai tie nepiedegtu, izmanto konvekcijas režīmu (ar ventilatoru).

Vissvarīgākais ir pārbaudīt kartupeļus ik pēc 30 minūtēm - ja tie izskatās sausi, pievieno nedaudz ūdens.

Pasniedz ar iemīļotajām piedevām.

Lai labi garšo!

Dzīvesstils

Krāsai modē ir dziļa psiholoģiska un kultūras nozīme - tā ne tikai izraisa emocijas, bet arī spēj ietekmēt mūsu uztveri un mārketinga pasaulē pat pirkšanas lēmumus, lai kā to gribētos noliegt. Pantone institūts katru gadu prognozē modes krāsu tendences un izvēlas kādu gada krāsu. Katrai krāsai ir savs unikāls traktējums, kā arī simboliska nozīme.

Svarīgākais