Cepti kartupeļi ar siera un burkānu pildījumu

© Foto: Pexels.com

Tas izskatās sarežģīti, bet ir ļoti vienkārši un ātri pagatavojams. Kartupeļi ar siera un burkānu pildījumu ir neaizmirstams garšu salikums, kas noteikti garšos ne vienam vien. Tik ļoti, ka draugi apskaudīs jūsu kulinārijas spējas.

Šis ēdiens izskatās sarežģīts, bet patiesībā to ir ļoti viegli pagatavot. Nepieciešams ļoti maz sastāvdaļu.

SASTĀVDAĻAS:

900 g kartupeļi (8 gb.)

150 g burkāni (1 gb.)

70 g cietais siers

3-4 daivas ķiploku

50 g skābā krējuma (tauku saturs 20%)

0,5 t.k. sinepes

1/3 t.k. sāls

malti melnie pipari

1 citrona sula

Foto: Pexels.com

PAGATAVOŠANA

1.Labi nomazgājiet kartupeļus, izmantojot birstīti, lai noņemtu visus netīrumus. Nosusiniet kartupeļus ar papīra dvieli. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200°C. Katru kartupeli ietin folijā un liek uz cepešpannas. Liek cepeškrāsnī un cep kartupeļus apmēram 40 minūtes, līdz tie ir mīksti. Laiks var atšķirties atkarībā no izmēra un krāsns;

2.Kamēr kartupeļi cepas, gatavo pildījumu. Burkānus nomizo un sarīvē. Arī nomizoto ķiploku sarīvē uz smalkās rīves vai izlaiž caur presi, pievieno burkāniem. Sieru sarīvē uz rupjās rīves un sajauc ar burkāniem un ķiplokiem. Pievieno citronu sulu, sinepes, skābo krējumu un sāli un maltus piparus pēc garšas. Visu kārtīgi samaisa;

3.Kad kartupeļi ir gatavi, tos izņem no cepeškrāsns un notin foliju. Pārbauda kartupeļu gatavību. Samazina cepeškrāsns temperatūru līdz 180°C. Katram kartupelim veic dziļu krusta formas iegriezumu, bet negriež līdz galam. Katra griezuma iekšpusē liek sagatavoto pildījumu. Liek pannu ar pildītajiem kartupeļiem atpakaļ cepeškrāsnī, neizmantojot foliju. Cep vēl 10-15 minūtes, līdz pildījums ir izkusis un viegli brūns. Gatavo ēdienu garnē ar smalki sagrieztiem pētersīļiem vai zaļajiem sīpoliem (ja vēlas) un pasniedz karstus.

Dzīvesstils

Gaisīga virspusē un krēmīga apakšā - šī kūka ir lielisks veids, kā jogurtu pārvērst saldā kārumā, kuru atsvaidzinās citrusaugļu piedeva. Ar recepti dalās “The Guardian” recepšu eksperts Toms Hants.

Svarīgākais