Ekonomiskāk, veselīgāk, ātrāk - citādi pagatavoti kartupeļi

© unsplash.com

Viens no pierastākajiem kartupeļu gatavošanas veidiem ir to vārīšana, tomēr ir arī kāda veselīgāka alternatīva, kas arī ietaupīs laiku, raksta izdevums “Mirror”.

Kulinārijas eksperti iesaka kartupeļus tvaicēt - pēc viņu domām, šī metode ir ne tikai ātrāka nekā vārīšana, bet arī labāk saglabā kartupeļu dabisko garšu un uzturvielas.

"Pilna katla ar ūdeni vārīšana kartupeļiem var ilgt līdz pat 25 minūtēm atkarībā no kartupeļu lieluma, savukārt tvaicēšanai nepieciešams tikai neliels ūdens daudzums, un darbs tiek paveikts gandrīz divreiz ātrāk," skaidro eksperti.

Eksperti ūdens taupīšanu skaidro ar to, ka tvaika ģenerēšanai nepieciešams tikai neliels ūdens daudzums, nevis viss katliņš.

Pixabay.com

Lai tvaicētu kartupeļus, jums būs nepieciešams minimāls virtuves piederumu daudzums - tikai katliņš un tvaicēšanas grozs.

Kartupeļi jānomizo pēc iespējas plānāk vai jāatstāj nemizoti, atkarībā no jūsu vēlmēm, un jāsagriež aptuveni vienādos gabalos, lai nodrošinātu vienmērīgu gatavošanos.

Tiklīdz ūdens katlā sāk vārīties, kartupeļi jāievieto tvaicēšanas grozā un jāgatavo apmēram desmit minūtes, līdz tie kļūst mīksti. Pēc tam tos var pārkaisīt ar sāli, pipariem, garšvielām vai pievienot nedaudz eļļas.

unsplash.com

Eksperti apgalvo, ka tvaicēti kartupeļi ir neticami garšīgi un labi sader ar dažādiem ēdieniem - sākot no ceptas gaļas un zivīm līdz veģetāriem ēdieniem. Tie ir arī lielisks pamats kartupeļu salātiem, vai arī tos var vienkārši pārkaisīt ar sīpoliem, lai iegūtu vieglu un garšīgu piedevu.

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais