Slavenais šefpavārs Johans Lafers atklāj noslēpumu, kas slēpjas aiz viņa krēmīgā kartupeļu biezeņa. Lūk, kurai sastāvdaļai viņš ir uzticīgs.
Daudzi kartupeļu biezeni saista ar māju un mājīguma sajūtu. Taču ne vienmēr ir viegli pagatavot perfektu biezeni. Slavenais šefpavārs Johans Lafers, kurš pazīstams no TV šoviem un pavārgrāmatām, intervijā recepšu platformai Lecker.de dalās ar saviem labākajiem padomiem, kā kartupeļu biezeni padarīt par kulinārijas spilgtāko notikumu, raksta Bunte.de.
Receptes galvenā sastāvdaļa ir putukrējums, kas piešķir biezenim krēmīgu konsistenci un bagātīgu garšu. Kartupeļu biezenis tiek papildināts ar uzkarsētu pienu un krējumu, ko nekavējoties iemaisa, lai panāktu perfektu tekstūru. Lafers piešķir receptei pēdējo pieskārienu ar aukstu sviestu un iesaka uzlabot biezeni ar svaigiem garšaugiem vai karamelizētiem sīpoliem.
Šefpavārs iesaka nenovērtēt par zemu kartupeļu kvalitāti - ideālā gadījumā tiem jābūt bioloģiskiem un miltainiem. Kartupeļu biezenim lieliski piemērotas tādas šķirnes kā Adretta un Bintje, savukārt vaska šķirnes ir ideāli piemērotas salātiem un ceptiem kartupeļiem.
Johans Lafers iesaka kartupeļus tvaicēt, lai saglabātu to pilnīgo garšu un uzturvielas, nevis vārīt kartupeļus ūdenī. Pavārs uzsver arī pareizas gatavošanas metodes nozīmi: tvaicēti kartupeļi saglabā vairāk garšas un mazāk ūdens.
Kartupeļu spiešana ir darbietilpīga, taču rezultāts ir tā vērts. Thermomix vai cita virtuves kombaina īpašnieki kartupeļu biezeni var pagatavot ļoti ātri - ja vien ātrums netiek palielināts, lai izvairītos no lipīgas mīklas konsistences.

SASTĀVDAĻAS:
600 g miltainu kartupeļu
100 ml piena
150 ml saldā krējuma
Sāls
Svaigi malti baltie pipari
Muskatrieksts
50 g auksta sviesta
PAGATAVOŠANA
