Perfekts kartupeļu biezenis: galvenā sastāvdaļa un recepte

© Foto: freepik.com

Slavenais šefpavārs Johans Lafers atklāj noslēpumu, kas slēpjas aiz viņa krēmīgā kartupeļu biezeņa. Lūk, kurai sastāvdaļai viņš ir uzticīgs.

Daudzi kartupeļu biezeni saista ar māju un mājīguma sajūtu. Taču ne vienmēr ir viegli pagatavot perfektu biezeni. Slavenais šefpavārs Johans Lafers, kurš pazīstams no TV šoviem un pavārgrāmatām, intervijā recepšu platformai Lecker.de dalās ar saviem labākajiem padomiem, kā kartupeļu biezeni padarīt par kulinārijas spilgtāko notikumu, raksta Bunte.de.

Kartupeļu biezenis šefpavāra gaumē: šī ir sastāvdaļa, ko vienmēr pievieno

Receptes galvenā sastāvdaļa ir putukrējums, kas piešķir biezenim krēmīgu konsistenci un bagātīgu garšu. Kartupeļu biezenis tiek papildināts ar uzkarsētu pienu un krējumu, ko nekavējoties iemaisa, lai panāktu perfektu tekstūru. Lafers piešķir receptei pēdējo pieskārienu ar aukstu sviestu un iesaka uzlabot biezeni ar svaigiem garšaugiem vai karamelizētiem sīpoliem.

Šefpavārs iesaka nenovērtēt par zemu kartupeļu kvalitāti - ideālā gadījumā tiem jābūt bioloģiskiem un miltainiem. Kartupeļu biezenim lieliski piemērotas tādas šķirnes kā Adretta un Bintje, savukārt vaska šķirnes ir ideāli piemērotas salātiem un ceptiem kartupeļiem.

Nevāriet kartupeļus ūdenī

Johans Lafers iesaka kartupeļus tvaicēt, lai saglabātu to pilnīgo garšu un uzturvielas, nevis vārīt kartupeļus ūdenī. Pavārs uzsver arī pareizas gatavošanas metodes nozīmi: tvaicēti kartupeļi saglabā vairāk garšas un mazāk ūdens.

Kartupeļu spiešana ir darbietilpīga, taču rezultāts ir tā vērts. Thermomix vai cita virtuves kombaina īpašnieki kartupeļu biezeni var pagatavot ļoti ātri - ja vien ātrums netiek palielināts, lai izvairītos no lipīgas mīklas konsistences.

Foto: pixabay.com

SASTĀVDAĻAS:

600 g miltainu kartupeļu

100 ml piena

150 ml saldā krējuma

Sāls

Svaigi malti baltie pipari

Muskatrieksts

50 g auksta sviesta

PAGATAVOŠANA

Kartupeļu spiede / Foto: depositphotos.com

  • Nomizojiet un sagrieziet kartupeļus kubiņos.
  • Ievietojiet kartupeļus tvaicēšanas grozā. Aizveriet vāku un tvaicējiet kartupeļus virs verdoša ūdens 15-20 minūtes, līdz tie ir mīksti.
  • Izspiediet kartupeļus caur kartupeļu spiedi. Ja nepieciešams, atkārtojiet procesu.
  • Katliņā uzkarsējiet pienu un saldo krējumu līdz vārīšanās temperatūrai. Pievienojiet sāli, piparus un muskatriekstu.
  • Pakāpeniski iemaisiet izspiestos kartupeļus. Sagrieziet sviestu mazos kubiņos un arī to iemaisiet.