Ingvers jau tūkstošiem gadu tiek izmantots dažādu slimību, tostarp sāpju, sliktas dūšas, saaukstēšanās, ārstēšanai, kā arī vēdera uzpūšanās un nervu sistēmas traucējumu mazināšanai, raksta health.com.
Šis pavisam vienkāršais triks noderēs ikvienam ingvera cienītājam. Laika gaitā ingvers var sažūt, lai tas nenotiktu izmantojiet tālāk aprakstīto triku!
Krievijā pazīstamā dietoloģe Andželika Duvala pastāstīja par ingvera ārstnieciskajām īpatnībām un nosauca bīstamākās auga kombinācijas ar mediakmentiem. Ar šo informāciju viņa dalījās intervijā radio Sputnik.
Ingvera tēja un ēdieni, kam tas pievienots, ir bagātīgi ar C vitamīnu, dažādām aminoskābēm un minerālvielām – kalciju, cinku, nātriju un fosforu,” plašāk par to – „Mēness aptiekas” farmaceite Ērika Pētersone.
Lai gan cilvēki vēl naivi cenšas noķert vasaru aiz astes, diemžēl vai par laimi, gada vēsais, pelēkais un aukstais periods tuvojas un nekas cits neatliek kā saldējuma vietā "našķoties" ar ingveru.
Šobrīd kā vēl nekad ir svarīgi parūpēties par savu veselību un pavasaris ir lielisks laiks , lai to ļautu paveikt dažādiem garšaugiem. Uzzini, kurš garšaugs palīdzēs pret galvas sāpēm un depresiju, bet kurš stiprinās imūnsistēmu un atvieglos sāpes. "Brightside" atklāj garšaugu vērtīgās īpašības.
Antibiotiku galvenais uzdevums ir cīnīties ar baktērijām, kas izraisa dažādas slimības. Taču šādas antibakteriālās spējas piemīt arī dabiskiem produktiem, ne tikai krāsainajām tabletītēm, ko izraksta ārsti. Lūk, 7 iedarbīgākās un efektīvākās dabīgās antibiotikas.
Mitrā laika dēļ baciļi ir īpaši aktīvi un mums jo īpaši jāuzmanās no dažādiem vīrusiem. Izmēģini šo neparasto ingvera un vistas zupu, kas būs īpašs lādiņš imunitātes stiprināšanai.
Ingvers šobrīd daudziem ir lielākais palīgs cīņā pret rudens saaukstēšanos un ne velti. Šim super-augam piemīt daudz labu īpašību, kas palīdz mūsu veselībai. Atklāj ingvera dziedinošās īpašības un pagatavo kādu no dzērieniem, par ko tava imūnsistēma būs īpaši pateicīga.
Vēsā laikā garšvielu buķetē īsti labi iederas ingvers – patiesi universāls, lietojams saldiem un sāļiem ēdieniem, tējām un citiem dzērieniem. Ingvers iekļauts arī rūpnieciski ražotajos garšvielu maisījumos karija, piparkūku un dažādu citu ēdienu pagatavošanai. Reizēm tas var spēlēt pirmo vijoli, bet vēl biežāk izceļ un padara izteiksmīgāku citu sastāvdaļu garšu, tāpēc pavāri ingveru labprāt izmanto dažādās garšvielu kombinācijās.
Ievārījums ir lielisks gardums, ar ko palutinām sevi garajos ziemas vakaros. Taču ievārījumu var gatavot ne tikai no ogām un augļiem, bet izmēģināt arī dažas neierastākas kombinācijas. Kāpēc gan nepamēģināt ievārījumu no bietēm un riekstim, vai no ķirbja un ingvera, vai varbūt labāk patiks burkāna un kardamona savienojums?! Izmēģini šīs neparastās receptes.
Līdz ar citiem gardiem un interesantiem pašmāju produktiem izstādes Riga Food 2017 Latvijas novadu hallē vēl šodien, rīt un parīt var iepazīt un novērtēt Ikšķiles mājražotāja Jāņa Smeltera piedāvāto dzērienu Ingverine. Kā jau noprotams pēc nosaukuma, galvenā sastāvdaļa, kas piešķir dzērienam gan garšu, gan veselīgumu, ir ingvers – viena no pasaulē populārākajām garšsaknēm, ko nu jau labi iepazinuši arī Latvijas iedzīvotāji.
Vasarā pošoties tuvākā vai tālākā ceļojumā, līdzi jāņem labs noskaņojums. Gan no savas, gan no citu cilvēku pieredzes zinām, ka viss nekad nenotiek precīzi tā, kā iecerēts.
Ingveram piemīt ārkārtīgi plašs ārstniecisko īpašību saraksts. Tas ne vien stiprina imunitāti un ir efektīvs pie saaukstēšanās slimību simptomiem, bet arī samazina holesterīna līmeni, stimulē vairogdziedzera darbību, normalizē asinsspiedienu un paātrina vielmaiņas procesus.
Ziemā iztikt bez ingvera nu nekādi. Ingvers izceļ un padara izteiksmīgu citu ēdiena sastāvdaļu garšas nianses, turklāt tas ēdienu ļauj ilgāk saglabāt svaigu un aromātisku.
Uvojas laiks, kad gribas, lai mājās smaržotu pēc mandarīniem, piparkūku un karstvīna garšvielām, un arī gaļas vai dārzeņu ēdienus nereti vēlamies pikantākus nekā vasarā.