Rudens mēdz atnest ne tikai zeltainu lapu skaistumu un svaiguma pilnus rītus, bet arī drēgnumu, slapjdraņķi un saaukstēšanās risku. Kad temperatūra krītas un imunitāte sāk prasīt papildu rūpes, viens no vienkāršākajiem un dabiskākajiem veidiem, kā par sevi parūpēties, ir iekļaut ikdienā ingvera dzērienu. Šis sildošais eliksīrs ne vien palīdz stiprināt organismu, bet arī rada patīkamu enerģijas lādiņu tumšajās dienās, iesaka “healthline.com”.
Ingvers jau gadsimtiem ilgi tiek izmantots kā dabīgs līdzeklis pret dažādām kaitēm. Tas satur bioaktīvās vielas - gingerolu un šogaolu -, kas pazīstamas ar pretiekaisuma un antibakteriālām īpašībām. Turklāt ingvers uzlabo gremošanu, uzmundrina un lieliski sasilda. Apvienojot to ar medu, citronu un garšvielām, iespējams iegūt gardu un veselīgu dzērienu, kas kļūs par īstu rudens un ziemas sabiedroto.
Nepieciešams:
Pagatavošana:
Nomazgā un sagriež ingvera sakni plānās šķēlītēs.
Verdošā ūdenī liek ingveru un vāra 10-15 minūtes uz lēnas uguns.
Kad dzēriens nedaudz atdzisis, pievieno svaigi spiestu citrona sulu un medu.
Pēc vēlēšanās pieber šķipsniņu kanēļa vai kurkumas papildu siltumam un aromātam.
Dzērienu var pasniegt karstu - kā sildošu tēju, vai arī atdzesētu ledusskapī, izmantojot kā imunitāti stiprinošu toniku ikdienai.
Regulāra šī dzēriena lietošana ne tikai palīdz cīnīties ar rudens vīrusiem, bet arī uzlabo pašsajūtu - sniedz vieglumu, uzmundrinājumu un patīkamu siltumu ķermenī.
Eksperti norāda, ka ingvera dzēriens ir drošs lielākajai daļai cilvēku, tomēr ar to nevajadzētu pārspīlēt - pietiek ar vienu līdz divām tasītēm dienā.
Ingvera dzēriens ir vienkāršs, bet efektīvs veids, kā stiprināt organismu un saglabāt možu garu vēsajos rudens vakaros. Tas apvieno gardu garšu, sildošu efektu un veselības ieguvumus. Turklāt - pagatavot to iespējams mājās dažu minūšu laikā, izmantojot tikai pāris dabiskas sastāvdaļas.