Ievārījums ir lielisks gardums, ar ko palutinām sevi garajos ziemas vakaros. Taču ievārījumu var gatavot ne tikai no ogām un augļiem, bet izmēģināt arī dažas neierastākas kombinācijas. Kāpēc gan nepamēģināt ievārījumu no bietēm un riekstim, vai no ķirbja un ingvera, vai varbūt labāk patiks burkāna un kardamona savienojums?! Izmēģini šīs neparastās receptes.
Līdz ar citiem gardiem un interesantiem pašmāju produktiem izstādes Riga Food 2017 Latvijas novadu hallē vēl šodien, rīt un parīt var iepazīt un novērtēt Ikšķiles mājražotāja Jāņa Smeltera piedāvāto dzērienu Ingverine. Kā jau noprotams pēc nosaukuma, galvenā sastāvdaļa, kas piešķir dzērienam gan garšu, gan veselīgumu, ir ingvers – viena no pasaulē populārākajām garšsaknēm, ko nu jau labi iepazinuši arī Latvijas iedzīvotāji.
Vasarā pošoties tuvākā vai tālākā ceļojumā, līdzi jāņem labs noskaņojums. Gan no savas, gan no citu cilvēku pieredzes zinām, ka viss nekad nenotiek precīzi tā, kā iecerēts.
Ingveram piemīt ārkārtīgi plašs ārstniecisko īpašību saraksts. Tas ne vien stiprina imunitāti un ir efektīvs pie saaukstēšanās slimību simptomiem, bet arī samazina holesterīna līmeni, stimulē vairogdziedzera darbību, normalizē asinsspiedienu un paātrina vielmaiņas procesus.
Ziemā iztikt bez ingvera nu nekādi. Ingvers izceļ un padara izteiksmīgu citu ēdiena sastāvdaļu garšas nianses, turklāt tas ēdienu ļauj ilgāk saglabāt svaigu un aromātisku.
Uvojas laiks, kad gribas, lai mājās smaržotu pēc mandarīniem, piparkūku un karstvīna garšvielām, un arī gaļas vai dārzeņu ēdienus nereti vēlamies pikantākus nekā vasarā.