Šīs medus - citrona - ingvera konfektes ir viegli pagatavojamas un palīdzēs iekaisušam kaklam, pateicoties tajās esošajām dabīgajām sastāvdaļām.
Visas sastāvdaļas ievieto nelielā katlā.
Katlu lēnām silda uz mērenas uguns un ļauj, lai visas sastāvdaļas sakūst kopā.
Kad medus sāk burbuļot, noņem katlu no uguns un maisi līdz burbuļi/putas noplok. Liec katlu atpakaļ uz uguns.
Ik pēc 2,5 līdz 3 minūtēm procesu atkārto - noņem kaltu no uguns un15 sekundes maisi katlā esošo mikstūru.
Mikstūrai jābūt karstai, bet jāuzmanās, lai tā nepiedeg.
Katlā esošā mikstūra sāks mainīt krāsu (kļūs tumšāka).
Pēc aptuveni trim minūtēm mikstūru salej silikona formās vai ar karoti izveido piles uz cepampapīra un ļauj atdzist. Uz 20 minūtēm ieliec konfektes saldētavā.
To konsistence kūstot būs nedaudz ķepīga (līdzīgi kā īrisa konfektēm), tāpēc uzmanīgi ar to košļāšanu.
Lai konfektes nebūtu tik lipīgas, tās var apbērt ar pūdercukuru.