Garšvielas

7.nov 2021
Krievijas uztura speciāliste Tatjana Dika mudina cilvēkus savā uzturā iekļaut kanēli, kurkumu, timiānu, salviju un oregano. Par to ziņo RIA Novosti.
27.mar 2021
Visas garšvielas, ko modernajā pasaulē pazīst kā krāsainus pulverīšus putekļu smalkumā, sākumā ir augi – vienkāršas dabas veltes, kas, pareizi lietojot, var radīt maģisku efektu. Ēdienam pievieno gan garšvielas – sasmalcinātas augu sēklas, saknes, augļus vai mizas, gan garšaugus – ziedus un lapas. Garšvielas var pilnībā izmainīt ēdienu, radot dažādām pasaules virtuvēm raksturīgās garšas un aromātus. Kā ikdienā dažādot savu ēdienkarti ar garšvielu palīdzību, stāsta Rimi Gardēdis, pasaules garšu eksperts Mārtiņš Sirmais.
24.apr 2020
Kad ikdienā gatavotais ēdiens nedaudz apnicis, vērts izmēģināt Garšas skolas ieteikumus, variējot produktu un garšvielu izvēli, pieredzē dalās Santa Maria pārstāve Inga Auziņa.
6.apr 2020
Šobrīd kā vēl nekad ir svarīgi parūpēties par savu veselību un pavasaris ir lielisks laiks , lai to ļautu paveikt dažādiem garšaugiem. Uzzini, kurš garšaugs palīdzēs pret galvas sāpēm un depresiju, bet kurš stiprinās imūnsistēmu un atvieglos sāpes. "Brightside" atklāj garšaugu vērtīgās īpašības.
21.dec 2019
Britu pētījums atklājis, ka cilvēki, kuri gandrīz katru dienu uzturā lieto asus ēdienus, dzīvo ilgāk, nekā tie, kuri asus ēdienus ēd retāk, vēsta "The Healthy".
1.dec 2019
Garšvielu pievienošana ēdienam ne tikai papildina tā garšu un smaržu, bet arī palīdz dziedēt organismu. To veicina garšvielās atrodamās aktīvās vielas, kam var būt dažāda iedarbība, piemēram, antibakteriāla vai gremošanu veicinoša. Šobrīd veikalos pieejama plaša garšvielu izvēle no visas pasaules un nevajadzētu baidīties tās izmantot ēdienkartē, jo, pareizi uzglabātas, garšvielas savas vērtīgās īpašības nezaudē. Ziemā organisms īpaši novērtēs sildošās un pat karsējošās garšvielas. Gada farmaceite 2019 Laila Zālīte stāsta, kā garšvielas var uzlabot veselību, kā tās pareizi pievienot un kādiem ēdieniem tās vislabāk piestāvēs.
22.jūl 2019
Paprika ir populāra virtuvē, pateicoties tās garšai un krāsām. Tomēr paprikai piemīt arī daudz pozitīvo īpašību, kas labi ietekmē mūsu veselību. Kā vēsta "NDTV Food", tā ne tikai normalizē asinsspiedienu, bet arī palīdz dzīt brūcēm, uzlabo ādas stāvokli, veicina matu augšanu, gādā par labu miegu un rūpējas par mūsu sirdi.
14.dec 2018
Populārākās Ziemassvētku sezonas garšvielas ir kanēlis, vaniļas cukurs, karstvīna un piparkūku garšviela, kardamons, safrāns un krustnagliņas, liecina "Santa Maria" apkopotā informācija.
11.mar 2018
Īpaši labi sildoši ēdieni noder gan pie vakariņu galda aukstākā laikā, gan rīkojot pavasara talkas un pirmos piknikus. Šāda veida ēdienus viegli var pagatavot, izmantojot kādu no piecām sildošajām garšvielām – melnos piparus, Teličeri piparus, ingveru, kariju vai kardamonu, pieredzē dalās AS "Santa Maria" sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
29.sep 2015
Šī diēta ir ārkārtīgi vienkārša un palīdz zaudēt teju 3 kilogramus 7 dienās. Viss, kas jāatceras-rūpīgi jāievēro dzērienā noteikto proporciju daudzums.
2.mai 2015
Latvijas iedzīvotāji ir diezgan konservatīvi garšvielu izvēlē un izvēlas ierastas un pārbaudītas garšas. Populārākās garšvielas ir citronskābe, pipari (maltie un graudu) un lauru lapas, tā liecina Rimi Latvija pārdošanas rādītāji. Visretāk iedzīvotāji izvēlas iegādāties eksotiskās un mazāk pazīstamās garšvielas, piemēram, Pimento piparus, maisījumu jūras veltēm vai Indijas ķimenes.
photo_camera
3.aug 2013
Kad dzīvosim krāsainā rudenī vai baudīsim ziemas baltumu un saltumu, vien atmiņas, smaržas un garšas būs tās, kas atgādinās par aizgājušo vasaru.
1.jan 2013
Tuvojoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam, kad svētku galdā tiks celti mājās gatavoti cepeši, salāti un citi gardumi, "Maxima" "Meistara Markas" aptaujā noskaidrots, ka 43% aptaujāto vislabprātāk ēdienu garšu pastiprina ar melnajiem pipariem, 37% mājas virtuvē pie ēdiena visvairāk iecienījuši sāli, savukārt 27% aptaujāto - saldo vaniļu.
13.mar 2010
Vajadzētu reiz saņemties un, veikalā izvēloties pārtikas produktus, atlicināt brīdi, lai izlasītu, kas rakstīts uz iesaiņojuma. Gadās, ka sākot lasīt šo informāciju, roka pati sniedzas, lai noliktu atpakaļ plauktā no skata tik kārdinošo fasēto kūpinājumu, desu vai paciņu ar našķiem.