Vai ceptiem kartupeļiem noderētu nedaudz asākas garšas? Šī saldskābā un pikantā garšviela piešķir enerģisku un aromātisku sparu jebkuram kartupeļu ēdienam vai receptei.
Labākie papildinājumi ēdienkartes klāstam parasti nāk no lietām, kas jau stāv pieliekamajā — kombinācijām, kas nekad nav mēģinātas, līdz kādu dienu tās vienkārši... sakrīt. Asās medus (medus ar čili) sinepes pilnībā ietilpst šajā kategorijā.
Tā ir garšviela ar sparu, kas piešķir dimensiju, neprasot pilnīgu receptes pārveidošanu. Turklāt tā arī atrisina bieži sastopamu kļūmi: nepietiekamu garšvielu daudzumu, kas ir viena no kļūdām, ko pieļauj, gatavojot gan saldos, gan parastos kartupeļus, raksta thetakeout.com.
Uzlejiet siltajiem kartupeļiem asā medus sinepju maisījumu, un viss ēdiens pamostas. Skābums, saldums un asums caurvij sakņaugu mājīgo, maigo noskaņu. Sinepes piešķir asumu, kas var būt riekstains, augļains vai abi, savukārt asais medus piešķir saldenu, pikantu pieskārienu.

Kopā tie rada kontrastu, nevis vēl vairāk salduma pievieno kartupelim. Ar nelielu kontrastu, asumu un garšu var pārvērst vienkāršu piedevu par unikālu un izdomas bagātu gardumu.

Lai pagatavotu asās medus sinepes, sāciet ar vienkāršu trīs sastāvdaļu medus sinepju recepti, izmantojot vienādās daļās sinepes, majonēzi un aso medu. Ja nav asā medus, līdzīgu saldskābo efektu rada nedaudz iecienītākās asās mērces; vai arī varat pagatavot savu aso medu tieši tādu, kādu vēlaties, vārot uz lēnas uguns medu ar čili pipariem.
Kad mērce pagatavota, to var viegli pievienot visu veidu kartupeļiem. Pusdienās ieberiet tos bļodā ar vistu, zaļumiem un fetas sieru; vai arī izvēlieties to pašu saldskābo garšu — pat bez sinepēm — ar ceptiem kartupeļiem, kas pārlieti ar aso medu, krēmīga siera gabaliņu un pekanriekstiem. Ja nu gadījumā interesē, tad asā medus, sinepju un saldo kartupeļu kombinācija sader ar gandrīz jebko.
Vairāk receptes no kartupeļiem lasiet šeit.