Populārākās Ziemassvētku sezonas garšvielas ir kanēlis, vaniļas cukurs, karstvīna un piparkūku garšviela, kardamons, safrāns un krustnagliņas, liecina "Santa Maria" apkopotā informācija.
Īpaši labi sildoši ēdieni noder gan pie vakariņu galda aukstākā laikā, gan rīkojot pavasara talkas un pirmos piknikus. Šāda veida ēdienus viegli var pagatavot, izmantojot kādu no piecām sildošajām garšvielām – melnos piparus, Teličeri piparus, ingveru, kariju vai kardamonu, pieredzē dalās AS "Santa Maria" sabiedriskās ēdināšanas daļas vadītāja Sanda Stalbova.
Šī diēta ir ārkārtīgi vienkārša un palīdz zaudēt teju 3 kilogramus 7 dienās. Viss, kas jāatceras-rūpīgi jāievēro dzērienā noteikto proporciju daudzums.
Latvijas iedzīvotāji ir diezgan konservatīvi garšvielu izvēlē un izvēlas ierastas un pārbaudītas garšas. Populārākās garšvielas ir citronskābe, pipari (maltie un graudu) un lauru lapas, tā liecina Rimi Latvija pārdošanas rādītāji. Visretāk iedzīvotāji izvēlas iegādāties eksotiskās un mazāk pazīstamās garšvielas, piemēram, Pimento piparus, maisījumu jūras veltēm vai Indijas ķimenes.
Tuvojoties Ziemassvētkiem un Jaunajam gadam, kad svētku galdā tiks celti mājās gatavoti cepeši, salāti un citi gardumi, "Maxima" "Meistara Markas" aptaujā noskaidrots, ka 43% aptaujāto vislabprātāk ēdienu garšu pastiprina ar melnajiem pipariem, 37% mājas virtuvē pie ēdiena visvairāk iecienījuši sāli, savukārt 27% aptaujāto - saldo vaniļu.
Vajadzētu reiz saņemties un, veikalā izvēloties pārtikas produktus, atlicināt brīdi, lai izlasītu, kas rakstīts uz iesaiņojuma. Gadās, ka sākot lasīt šo informāciju, roka pati sniedzas, lai noliktu atpakaļ plauktā no skata tik kārdinošo fasēto kūpinājumu, desu vai paciņu ar našķiem.