Garšviela, kas var palīdzēt samazināt cukura daudzumu asinīs

© unsplash.com

Saskaņā ar jaunu pētījumu kanēlim var būt svarīga loma glikozes līmeņa regulēšanā asinīs, raksta “Parade”.

Zinātnieki analizēja vairākus pētījumus par kanēļa priekšrocībām un nonāca pie secinājuma, ka tas var "ievērojami" samazināt cukura līmeni tukšā dūšā.

Zinātnieki ir identificējuši kanēli kā "noderīgu līdzekli" diabēta ārstēšanai, jo tas spēj uzlabot vielmaiņu, regulēt glikozes līmeni asinīs un lipīdu profilus, īpaši cilvēkiem ar 2. tipa cukura diabētu un policistisko olnīcu sindromu.

Ir arī pierādījumi, ka šī garšviela ir noderīga tādu slimību ārstēšana kā hiperglikēmija un 2. tipa cukura diabēts, hipertensija un augsts holesterīna līmenis.

unsplash.com

Tomēr jāņem vērā arī nopietns brīdinājums - kanēlis var izraisīt diezgan nepatīkamas un potenciāli bīstamas blakusparādības.

Pirmkārt, ir zināms, ka kanēlis negatīvi ietekmē trombocītu darbību, kas izraisa sieviešu menstruālo ciklu traucējumus, izraisot to agrāk, ilgāku un daudz smagāku periodu. Kanēlis satur arī kumarīnu, kas ir dabisks savienojums, kas darbojas kā asins šķidrinātājs.

unsplash.com

Tā pārmērīgai lietošanai var būt plašs blakusparādību klāsts, un, kā atzīmēja pētnieki, tas rada ievērojamu risku ikvienam, kurš lieto antikoagulantus un/vai antitrombocītu līdzekļus.

Pētnieki arī atzīmēja, ka viņu "klīniskajā pieredzē kanēļa ikdienas lietošana var izraisīt deguna asiņošanu".

Dzīvesstils

Vai mēdz būt, ka centies ievērot “visus likumus”, kad jādodas pie miera, taču tas vienalga nesniedz enerģiju nākamajā rītā? Iemesls var slēpties tavā hronotipā - dabiskajā miega–celšanās ritmā, kas nosaka, kad jūties vismožākais un kad visvairāk noguris. Jauni pētījumi pierāda, ka pielāgot miega laiku savam hronotipam var būt krietni vērtīgāk nekā sekot vispārinātiem ieteikumiem, raksta “Tom's Guide”.

Svarīgākais