Ko nevajadzētu pievienot kafijai - barista nosauc 12 nesaderīgas garšas

© unsplash.com

Kafijai ir daudz brīnišķīgu piedevu - garšvielas, sīrupi un pat garšaugi. Tomēr ir daudzas izplatītas garšas, kuras nevajadzētu pievienot savai kafijai, pat ja tā šķiet laba ideja, stāsta barista Sofija Beamsa izdevuma “TastingTable”, nosaucit 12 kafijas piedevas, kuras lielākajai daļai cilvēku, visticamāk, nepatiks.

Piparmētra

Lai gan daudziem kafijas dzērieniem ir pievienots piparmētru piegarša, parasta melnā kafija parasti negaršo īpaši labi ar šo piedevu - piparmētra var būtiski mainīt jūsu kafijas maisījuma garšu. Sofija iesaka - ja ļoti vēlies savai kafijai pievienot piparmētru, izmantojiet to tikai aukstā veidā, lai atvēsinošā sajūta nepārspēj dabiskās garšas.

Pexels.com

Citrons

Pēc Sofijas teiktā, citronu sulas dabiskais skābums parasti nav labi savienojams ar lielāko daļu kafijas. Tā garša ne tikai pārņems jūsu garšas kārpiņas un neļaus jūsu mēlei saprast visas kafijas maisījuma garšas notis, bet arī, iespējams, atklāsiet, ka citrons galu galā padarīs jūsu kafijas maisījuma maigo skābumu pārāk spēcīgu.

Apelsīns

Šajā gadījumā Sofija runā nevis par aromatizētājiem vai miziņu, bet gan tieši apelsīnu sulu. Iemesls joprojām ir tas pats - palielināts skābums.

"Kafijai pievienojot apelsīnu sulu, tas rada īpaši skābu garšas profilu, kas noņem visas smalkās, niansētās kafijas pupiņu garšas. Tas padarīs jūsu kafijas skābās notis skarbas un rūgtas un pilnībā mainīs jūsu kafijas garšas profilu,” viņa skaidro.

Pexels.com

Greipfrūts

Greipfrūtu gandrīz nekad neizmanto kafijas pasaulē, jo tas ir pārāk rūgts, lai to savienotu ar kafiju, un tas piešķir dzērienam ārkārtīgi skarbu, nepārspējamu garšu, kas padara skābus pat labākos kafijas maisījumus.

Ābols

Ābola garša ir pārāk asa un skāba, lai labi saderētu ar lielāko daļu kafijas, saka bijusī barista. Dzērienos ar ābolu garšu parasti izmanto sīrupus vai aromatizētājus, nevis augļus.

"Ja sajaucat tīrus ābolu augļus vai sulu un kafiju, jūs, iespējams, atklāsit, ka abi garšo daudz asāk, nekā ēdot atsevišķi," viņa skaidro.

Pexels.com

Kadiķis

Tādas garšas kā ozols, kūpināta koksne un zemes notis var būt patiesi garšīgas kafijā. No otras puses, kadiķos ir pārāk daudz priežu notis, lai tas labi saderētu ar kafiju, saka Sofija.

Kadiķis ir pārāk stiprs un skarbs jebkura veida kafijai - tas pārspēs visas jūsu dzēriena garšas notis.

Pexels.com

Banāns

Banānu garšas saldumam ir ļoti izteikta pēcgarša - pat ja dzerat kafiju uz augļu bāzes, jūs, iespējams, atklāsit, ka banānu garšas profils nav labi saderīgs ar augļu notīm, neatkarīgi no tā, vai tās ir ogas vai citrusaugļi, saka Sofija.

Pexels.com

Ingvers

Ja pievienosiet ingveru savai kafijai, jūs sajutīsiet tikai garšvielu un palaidīsiet garām visas pārējās garšas notis, kas parasti būtu jūsu dzērienā.

Stēvija

Tas ir alternatīvs saldinātājs ar ļoti specifisku garšu. Pirmkārt, tā saldums ir tik spēcīgs, ka tas var pārspēt citas jūsu kafijas garšas. Saldinātāja ārstnieciskā garša var arī mainīt veidu, kā jūs uztverat kafijas maisījuma garšu. Dažiem stēvija pat var padarīt kafiju rūgtu.

Pexels.com

Olīveļļa

Ja neskaita acīmredzamo tekstūras kontrastu, proti, olīveļļa atdalās kafijā, liekot tai uzpeldēt virspusē, olīveļļas un kafijas garša ir patiesi neaizmirstama, un ne labā nozīmē, saka Sofija. Olīveļļa ir pārāk zāļaina, lai tā varētu pozitīvi ietekmēt jūsu kafiju. Dažām olīveļļām var būt arī rūgta garša, kas būs pretrunā ar kafijas garšu.

Mellenes

Atšķirībā no citām ogām, mellenēm ir skābāka, unikāla garša, kas parasti neatbilst kafijas skābumam. Jūs varat atklāt, ka mellenes padara jūsu kafiju skābu.

unsplash.com

Pētersīļi

Rozmarīns, baziliks un pat timiāns ir garšaugi, kurus daudzi cilvēki labprāt pievieno savai kafijai - tie piešķir smalku, svaigu garšu, nepārspējot zemes kafijas notis.

Tomēr asāki augi parasti nav piemēroti savienošanai ar kafiju. Pētersīļi ir lielisks piemērs, jo ​​tiem ir tik asa un rūgta garša, ka tos ir gandrīz neiespējami savienot ar kafiju.

Dzīvesstils

Šrilankā mirušās 53 gadus vecās krievietes Olgas Perminovas draugi viņas nāvi nodēvējuši par "ļaunu likteņa joku". Par to raksta RIA Novosti. Tūriste no Saratovas traģiski gāja bojā Šrilankā, kad mēģināja uzņemt selfiju, izliecoties no vilciena. Traģēdija notika populārajā Podi Menike tūrisma maršrutā, kas pazīstams ar gleznainām ainavām un slaveno deviņu arku tiltu.