Rudens un ziema nav iedomājami bez sildošas krēmzupas. Tas ir ēdiens, kas sniedz gan mieru, gan siltumu – ideāla vakariņu izvēle pēc garas dienas. Lai krēmzupa izdotos perfekta – ne pārāk šķidra, ne bieza, ar sabalansētu garšu –, pietiek ievērot dažus vienkāršus principus, raksta “bbcgoodfood.com”.
Svarīgākais - proporcijas
Lai zupa būtu krēmīga, bet ne smagnēja, izmanto aptuveni šādu attiecību:
Šī formula darbojas gandrīz jebkurai krēmzupai - no burkāniem līdz kabačiem vai ziedkāpostiem.
Garšas pamats
Labs sākums - viegli apcept sīpolu un ķiploku pirms dārzeņu pievienošanas. Tas piešķir dziļumu un saldumu.
Ja vēlies īpaši bagātīgu garšu, vari pievienot nelielu selerijas kātu, pastinaku vai mazliet ingvera.
Garšvielu līdzsvars
Garšvielas ir krēmzupas dvēsele.
Konsistence
Zupu vislabāk sablendēt pakāpeniski, pievienojot šķidrumu pēc nepieciešamības. Ja vēlies īpaši maigu tekstūru - pēc blendēšanas izkās caur sietu.
Ja vēlies biezāku rezultātu, vari pievienot vārītu kartupeli, ziedkāpostu vai pat auzu pārslas vai citus graudaugus.
Papildu garšas pieskāriens
Krēmzupai patīk kompānija - karote skābā krējuma, pāris pilieni olīveļļas, grauzdētas sēklas vai grauzdiņi padarīs to restorāna cienīgu.
Ideāla krēmzupa nav precīza recepte, bet drīzāk sajūtu formula - dārzeņi, siltums un neliela fantāzija. Kad to reiz atradīsi, tavas vakariņas kļūs par mierpilnu rituālu, kas sasildīs gan ķermeni, gan prātu.