Proporciju un garšvielu noslēpumi, lai pagatavotu krēmzupu

© pexels.com

Rudens un ziema nav iedomājami bez sildošas krēmzupas. Tas ir ēdiens, kas sniedz gan mieru, gan siltumu – ideāla vakariņu izvēle pēc garas dienas. Lai krēmzupa izdotos perfekta – ne pārāk šķidra, ne bieza, ar sabalansētu garšu –, pietiek ievērot dažus vienkāršus principus, raksta “bbcgoodfood.com”.

Svarīgākais - proporcijas

Lai zupa būtu krēmīga, bet ne smagnēja, izmanto aptuveni šādu attiecību:

  • 600-700 g dārzeņu,
  • 700 ml šķidruma (buljons, ūdens vai augu piens),
  • 1-2 ēdamkarotes taukvielu (olīveļļa, sviests vai kokosriekstu eļļa).

Šī formula darbojas gandrīz jebkurai krēmzupai - no burkāniem līdz kabačiem vai ziedkāpostiem.

pexels.com

Garšas pamats

Labs sākums - viegli apcept sīpolu un ķiploku pirms dārzeņu pievienošanas. Tas piešķir dziļumu un saldumu.

Ja vēlies īpaši bagātīgu garšu, vari pievienot nelielu selerijas kātu, pastinaku vai mazliet ingvera.

Garšvielu līdzsvars

Garšvielas ir krēmzupas dvēsele.

  • Siltas garšvielas: muskatrieksts, kurkuma, karijs vai ķimenes - lieliski rudens dārzeņiem.
  • Svaigums: pētersīļi, baziliks vai koriandrs - pievieno pašās beigās.
  • Caurspīdīgām zupām labāk der sāls un pipari, bet krēmzupām - garšvielu kombinācijas ar maigu siltumu.

pexels.com

Konsistence

Zupu vislabāk sablendēt pakāpeniski, pievienojot šķidrumu pēc nepieciešamības. Ja vēlies īpaši maigu tekstūru - pēc blendēšanas izkās caur sietu.

Ja vēlies biezāku rezultātu, vari pievienot vārītu kartupeli, ziedkāpostu vai pat auzu pārslas vai citus graudaugus.

Papildu garšas pieskāriens

Krēmzupai patīk kompānija - karote skābā krējuma, pāris pilieni olīveļļas, grauzdētas sēklas vai grauzdiņi padarīs to restorāna cienīgu.

Ideāla krēmzupa nav precīza recepte, bet drīzāk sajūtu formula - dārzeņi, siltums un neliela fantāzija. Kad to reiz atradīsi, tavas vakariņas kļūs par mierpilnu rituālu, kas sasildīs gan ķermeni, gan prātu.