Vienkārša sastāvdaļa var pilnībā pārveidot pamata, iecienītāko tunča salātu recepti, īpašs ir šis spilgtais, aromātiskais un gardais garšvielu maisījums.
Tunča salāti ir iecienīta maltīte visu pareizo iemeslu dēļ — tie ir ātri, barojoši, viegli pagatavojami un ļoti daudzpusīgi. Tunča salātiem var pievienot daudz sastāvdaļu, lai piešķirtu nedaudz kraukšķīguma vai pastiprinātu garšu. Bet, ja ir beigušās idejas un vēlaties izmēģināt kaut ko jaunu, ir kāds garšvielu maisījums, kas tunča salātus pacels jaunā līmenī: za'atar, vēsta thetakeout.com.
Šis Tuvo Austrumu garšvielu maisījums parasti sastāv no garšaugiem, sumaka, sāls un grauzdētām sezama sēklām, lai gan precīzs maisījums dažādās valstīs atšķiras. Piemēram, Palestīnā galvenais žāvētais garšaugs parasti ir meža timiāns, savukārt Sīrijā za'atar var saturēt oregano un majorānu.
Ja esat to jau iepriekš nogaršojuši, zināt, ka za'atar ir aizraujoša garšaugu, riekstu un pikantu garšu kombinācija, kas lieliski uzlabos tunča salātus. Sumaka citrusaugļu aromāts palīdz izcelt tunča un jebkuru krēmīgu sastāvdaļu, piemēram, majonēzes, bagātību.
Turklāt za'atar ir vienkāršs veids, kā pievienot salātiem nelielu tekstūras kontrastu, pateicoties kraukšķīgajām sezama sēklām. Pievienojiet pāris ēdamkarotes za'atar uz vienu tunča konservu, un piešķirsiet šim klasiskajam ēdienam unikālu noti.
Lai pagatavotu garšīgus tunča salātus, ir dažas sastāvdaļas, kas lieliski sader ar za'atar. Lieliski dārzeņi ir sagriezti gurķi vai sasmalcināti tomāti. Gurķis piešķir atsvaidzinošu garšu, kas līdzsvaro tunča bagātību un za'atar zemes garšu.
Savukārt tomāti piešķir dabisku saldumu un vieglu skābumu, kas pastiprina za'atar citrusaugļu notis.
Svaigi garšaugi, piemēram, pētersīļi vai dilles, ir brīnišķīgi papildinājumi, jo tie vēl vairāk izceļ šā garšvielu maisījuma garšaugu notis un piešķir tunča salātiem vēl spilgtāku garšu.
Grieķu jogurts arī lieliski sader ar za'atar, jo tā skābums un krēmīgums labi sader ar šo garšvielu. Jogurtu var aizstāt ar majonēzi, jo tai ir ideāla tekstūra, lai salātus sasaistītu kopā. Ja vēlaties divkāršot Tuvo Austrumu garšas, turku zirņi ir lielisks papildinājums.
Tie papildina za'atar riekstu garšu un piešķir sātīgāku kumosu. Visbeidzot, lai iegūtu umami garšu, tunča salātiem pievienojiet kaperus - to skābums šajā ēdienā iederas lieliski. Pievienojot za'atar un pareizās papildinošās sastāvdaļas, tunča salāti nebūs nekas garlaicīgs.