Sātīgi salāti ar tunci, kartupeļiem un olām

© Foto: pixabay.com

Lieliska veselīga un sātīga piedeva pusdienām vai vakariņām. Ja vēlaties ēdienam mazāk kaloriju, daļu kartupeļu nomainiet ar vieglākiem dārzeņiem – gurķiem vai avokado. Lai iegūtu   stiprāku garšu, var pievienot svaigus zaļos sīpolus vai pētersīļus.

SASTĀVDAĻAS

1 kārba (apmēram 180 g) tunča konservi

150 g zaļās pupiņas (var konservētās)

150 g ķiršu tomāti

4 olas

2 vidēji vārīti kartupeļi

70 g olīvas bez kauliņiem

salātu lapas - pasniegšanai

sāls, pipari - pēc garšas

2 ēd.k. olīveļļa

1 ēd.k. citronu sula

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Atver tunča bundžu, notecina šķidrumu un ar dakšiņu sadrupina zivi;

2.Pupiņas uz 2 minūtēm mērcē verdošā ūdenī, pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un nokāš;

3.Nomazgā tomātus un pārgriež ķiršu tomātus uz pusēm;

4.Olas cieti novāra (apmēram 10 minūtes pēc ūdens uzvārīšanās), atdzesē zem tekoša ūdens, nomizo un pārgriež uz pusēm;

5.Vārītus kartupeļus sagriež mazās šķēlītēs un olīvas gredzenos;

6.Lielā bļodā apvieno visas sagatavotās sastāvdaļas: tunci, pupiņas, tomātus, olas, kartupeļus, salātus un olīvas. Pievieno olīveļļu un citronu sulu. Sāls un pipari pēc garšas. Viegli samaisa. Pasniedz ar salātu lapām.

Dzīvesstils

Lieliska veselīga un sātīga piedeva pusdienām vai vakariņām. Ja vēlaties ēdienam mazāk kaloriju, daļu kartupeļu nomainiet ar vieglākiem dārzeņiem – gurķiem vai avokado. Lai iegūtu   stiprāku garšu, var pievienot svaigus zaļos sīpolus vai pētersīļus.