Lieliska veselīga un sātīga piedeva pusdienām vai vakariņām. Ja vēlaties ēdienam mazāk kaloriju, daļu kartupeļu nomainiet ar vieglākiem dārzeņiem – gurķiem vai avokado. Lai iegūtu stiprāku garšu, var pievienot svaigus zaļos sīpolus vai pētersīļus.
SASTĀVDAĻAS
1 kārba (apmēram 180 g) tunča konservi
150 g zaļās pupiņas (var konservētās)
150 g ķiršu tomāti
4 olas
2 vidēji vārīti kartupeļi
70 g olīvas bez kauliņiem
salātu lapas - pasniegšanai
sāls, pipari - pēc garšas
2 ēd.k. olīveļļa
1 ēd.k. citronu sula
PAGATAVOŠANA
1.Atver tunča bundžu, notecina šķidrumu un ar dakšiņu sadrupina zivi;
2.Pupiņas uz 2 minūtēm mērcē verdošā ūdenī, pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un nokāš;
3.Nomazgā tomātus un pārgriež ķiršu tomātus uz pusēm;
4.Olas cieti novāra (apmēram 10 minūtes pēc ūdens uzvārīšanās), atdzesē zem tekoša ūdens, nomizo un pārgriež uz pusēm;
5.Vārītus kartupeļus sagriež mazās šķēlītēs un olīvas gredzenos;
6.Lielā bļodā apvieno visas sagatavotās sastāvdaļas: tunci, pupiņas, tomātus, olas, kartupeļus, salātus un olīvas. Pievieno olīveļļu un citronu sulu. Sāls un pipari pēc garšas. Viegli samaisa. Pasniedz ar salātu lapām.