Sātīgi salāti ar tunci, kartupeļiem un olām

© Foto: pixabay.com

Lieliska veselīga un sātīga piedeva pusdienām vai vakariņām. Ja vēlaties ēdienam mazāk kaloriju, daļu kartupeļu nomainiet ar vieglākiem dārzeņiem – gurķiem vai avokado. Lai iegūtu   stiprāku garšu, var pievienot svaigus zaļos sīpolus vai pētersīļus.

SASTĀVDAĻAS

1 kārba (apmēram 180 g) tunča konservi

150 g zaļās pupiņas (var konservētās)

150 g ķiršu tomāti

4 olas

2 vidēji vārīti kartupeļi

70 g olīvas bez kauliņiem

salātu lapas - pasniegšanai

sāls, pipari - pēc garšas

2 ēd.k. olīveļļa

1 ēd.k. citronu sula

Foto: pixabay.com

PAGATAVOŠANA

1.Atver tunča bundžu, notecina šķidrumu un ar dakšiņu sadrupina zivi;

2.Pupiņas uz 2 minūtēm mērcē verdošā ūdenī, pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un nokāš;

3.Nomazgā tomātus un pārgriež ķiršu tomātus uz pusēm;

4.Olas cieti novāra (apmēram 10 minūtes pēc ūdens uzvārīšanās), atdzesē zem tekoša ūdens, nomizo un pārgriež uz pusēm;

5.Vārītus kartupeļus sagriež mazās šķēlītēs un olīvas gredzenos;

6.Lielā bļodā apvieno visas sagatavotās sastāvdaļas: tunci, pupiņas, tomātus, olas, kartupeļus, salātus un olīvas. Pievieno olīveļļu un citronu sulu. Sāls un pipari pēc garšas. Viegli samaisa. Pasniedz ar salātu lapām.

Svarīgākais