ēdiens

1.apr 2014
Vienkārša variācija par smalku ēdienu. Receptes iesaka restorāna HE’s šefpavārs Henrihs Erhards.
5.feb 2014
Četru mēnešu laikā Japāņu pētnieki ir atklājuši, ka cilvēki tur burgerus pilnīgi nepareizi un ir atraduši ideālo roku pozīciju uz tā.
6.jan 2014
Bran­gām pus­die­nām vai sā­tī­gām va­ka­ri­ņām vi­sai kup­lai ēdā­ju sai­mei – pie­tiks vis­iem, bet vai kas pa­liks pār­i? Diez vai!
5.jan 2014
Kār­di­nošs pie­dā­vā­jums tiem, kas skai­ta ka­lo­ri­jas un cen­šas ēst ve­se­lī­gi – te ga­ļu pat ar ugu­ni ne­sa­mek­lēt!
2.jan 2014
Mūs­die­nās ēdie­nu pa­ga­ta­vo­ša­nas vei­du iz­vē­le ir sa­lī­dzi­no­ši pla­ša. Ru­nā­jot par sau­tē­ju­miem vai sa­ce­pu­miem, ga­ta­vo­jam tos elek­tris­kās vai gā­zes plīts ce­peš­krās­nī, ar mal­ku ku­ri­nā­mas krāsns ce­peš­krās­nī, mikro­viļ­ņu krās­nī vai uz gri­la, bet ag­rāk šā­du ēdie­nu ga­ta­vo­ja gal­ve­no­kārt mā­la vai ču­gu­na po­dā un tā bi­ja vie­nī­gā ie­spē­ja tikt pie kar­stas un gar­das ēd­ma­ņas. Arī šo­dien jā­at­zīst – po­di­ņā ga­ta­vots ēdiens ir īpa­ši aro­mā­tisks un su­līgs. Un vēl – po­dā pa­ga­ta­vo­tas mal­tī­tes bau­dī­ša­na vien­mēr aso­ci­ējas ar iz­teik­tu ģi­me­nis­ku­mu, jo kad gan vēl ģi­me­nei sa­nākt vien­ko­pus, ja ne pie gal­da!
1.jan 2014
Sa­stāv­da­ļas: 3 no­ga­ta­vo­ju­šās hur­mas, 350 ml 35% sal­dā krē­ju­ma, 3 ēdam­ka­ro­tes auzu pār­slu, 2 ēdam­ka­ro­tes man­de­ļu pār­slu, 6 tēj­ka­ro­tes vīn­ogu deg­vī­na, 3 tēj­ka­ro­tes brū­nā cu­ku­ra, 2 tēj­ka­ro­tes šķid­ra me­dus, ce­tur­tda­ļa tēj­ka­ro­tes jū­ras sāls.
7.okt 2013
ASV, Pensilvānijā policija arestējusi trīs cietuma apsargus, kuri vairāku mēnešu garumā spīdzinājuši, kā arī necienīgi izturējušies pret ieslodzītajiem apmaiņā pret ēdienu, raksta Fox News.
23.feb 2013
Jauniešiem Latvijā ir visai vājas prasmes ēst gatavošanā - katram ceturtajam jeb 25% jauniešu trūkst iemaņu gatavošanā, savukārt aptuveni trešā daļa jauniešu maltīti sev varētu sarūpēt tikai ar kāda pieaugušā palīdzību, secināts Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo veiktajā pētījumā.
5.nov 2012
Latvijas iedzīvotāju iecienītākās zivis, kas tiek lietotas uzturā, ir lasis, tuncis, karpa un skumbrija, savukārt no jūras veltēm - garneles, kalmāri un mīdijas, liecina "Maxima" veiktā Latvijas iedzīvotāju aptauja. Turklāt aptaujātie respondenti izrādījušies gana veselīga uztura piekritēji, jo norādījuši, ka zivis uzturā lieto vismaz reizi nedēļā.
10.okt 2012
Vairāk nekā puse jeb 62% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka ēd neveselīgi, liecina Lielbritānijas un Nīderlandes plaša patēriņa preču ražošanas uzņēmuma "Unilever" un Latvijas Diētu ārstu asociācijas veiktā aptauja par sirds veselību.
14.jun 2012
Piektdien, 15.jūnijā pulksten 18.00, Rīgā, tirdzniecības centrā Spice ikviens varēs mieloties ar 100 metrus garu desu, kas ir garākā Baltijā. Tā būs pagatavota pēc tradicionālās Vāczemes Bratwurst receptes ar īpaši no Vācijas vestām garšvielām.
21.sep 2011
Cīsiņi un sardeles tomēr būs pieļaujamas skolu ēdienkartēs, taču ar nosacījumu – ne biežāk kā reizi divās nedēļās, kā arī gaļa cīsiņā vai sardelē nedrīkst būt mazāk par 70 procentiem, Neatkarīgajai atzina Veselības ministrijas Veselības veicināšanas nodaļas vadītāja Ilze Straume.
14.aug 2011
Latvijas iedzīvotāji nevienu kāzu galdu nespēj iedomāties bez svētku tortes, - to kā obligātu kāzu galda komponentu atzīmējuši 96% respondentu, 73% aptaujāto uzskata, ka kāzu galdu nav iedomājams arī bez karbonādes un vārītiem kartupeļiem, bet vēl tikpat respondentu min augļus, kuriem arī esot jābūt uz katra kāzu galda, liecina veikalu tīkla "Maxima" veiktās aptaujas rezultāti.
19.jan 2011
Tiek uzskatīts, ka kārdinoša ēdiena smarža rosina apetīti. Taču ilgstoša kāda ēdiena aromāta ieelpošana varot palīdzēt notievēt, jo arī smarža spējot radīt sāta sajūtu un vienlaikus mazināt apetīti, neļaujot pārēsties, – pie šāda secinājuma nonākuši Čikāgas universitātes zinātnieki.
31.okt 2010
Nākamajā gadā Rīgas pašvaldība plāno ierīkot kopā sešas bezmaksas siltā ēdiena izdales vietas mazturīgajiem pilsētas iedzīvotājiem, liecina Rīgas domes Labklājības departamenta sagatavotie dokumenti.
19.okt 2010
Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja šodien akceptēja 66 000 latu piešķiršanu divu jaunu bezmaksas siltā ēdiena izdales vietu ierīkošanai pilsētas mazturīgajiem iedzīvotājiem, informēja pašvaldības sabiedrisko attiecību speciālisti.
12.jan 2010
Interese par ēstgatavošanu un ēdiena dabu Vides filmu studijas režisoram Uģim Oltem esot jau kopš bērna kājas. Tiesa, tas, ko viņš ēdis un pratis taisīt tad un tagad, esot kā diena pret nakti. Ceļojot un filmējot ārvalstīs, Uģis gluži kā sūklis uzsūc informāciju par dzīves kulināro pusi.
2.jan 2010
"Īstās" rudzu maizes klaips ir populārs ciemakukulis, braucot pie tautiešiem svešās zemēs. Arī tie, kas pēc ilgākas prombūtnes atgriežas mājās, bieži stāsta, ka tieši kārtīgas rudzu maizes trūkumu jutuši visvairāk.
21.nov 2009
Ja mūsu vēderi mācētu runāt, iespējams, tie iesauktos: "Beidziet šmaukties!" Tas nozīmētu vien to, ka reizēm runātais nesakrīt ar darīto un otrādi. Kā tas attiecināms uz sulām?
17.nov 2009
Amerikāņu virtuve neizceļas ar īpašu veselīgumu, tomēr arī ASV ir ko piedāvāt gardēžiem. Īpaši tāpēc, ka amerikāņu virtuves spilgtākā īpašība ir tās kulturālā dažādība, kas atspoguļo visu dažādo amerikāņu pilsoņu tautību pārstāvju gaumi.