RECEPTE ITĀĻU NOSKAŅĀS: Brusketas ar tomātiem un baziliku

© Leonīds Gusevs

Tiem, kuriem garšo tomāti, vienmēr būs interesanti uzzināt jaunas variācijas par labi zināmām tēmām.

SASTĀVDAĻAS:

7 tomāti

3 ķiploka daiviņas

olīveļļa

1 tējkarote balzametiķa

baziliks

1 franču bagete vai itāļu ciabata

sāls

pipari

PAGATAVOŠANA:

1. Tomātus karstā ūdenī noplaucē, novelk tiem mizu, sagriež mazos gabaliņos.

2. Sagrieztajiem tomātu gabaliņiem pieliek ēdamkaroti olīveļļas, balzametiķi, sāli un piparus, sasmalcinātas bazilika lapas, samaisa.

3. Maizi sagriež šķēlēs, apgrauzdē cepeškrāsnī. Karstu maizi ierīvē ar ķiploka daiviņu, kārtīgi apslaka ar olīveļļu, uzliek tomātus.

4. Maizi un tomātus var sagatavot un pasniegt atsevišķi. Pirms maltītes katrs pats uzliek tomātus uz maizes šķēles – svarīgi, lai kraukšķīgā maizīte no tomātiem nesamirkst.