RUDENS RECEPTES: Tomātu tarte ar krēmsieru

© Leonīds Gusevs

Iepazīstam interesantas variācijas par tomātu tēmu.

NEPIECIEŠAMS:

250 g kārtainās mīklas

3 olas

1 kārbiņa klasiskā krēmsiera

50 g cietā siera

2–3 ķiploka daiviņas

tomāti

baziliks, dilles, pētersīļi

sāls

malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA:

1. Cepamo veidni ietauko un izkaisa ar miltiem. Mīklu izrullē, ieklāj veidnē, vienmērīgi izlīdzina un ar dakšu sadursta.

2. Krēmsieru liek bļodā, pievieno olas, rīvētu cieto sieru un sasmalcinātus ķiplokus.

3. Visu samaisa viendabīgā masā, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Masu lej uz kārtainās mīklas un izlīdzina.

4. Tomātus sagriež šķēlēs, izkārto pa visu tarti, pāri pārber sakapātus zaļumus.

5. Liek sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā un cep aptuveni 30–40 minūtes, līdz tartes virskārtiņa kļūst zeltaina un siera – olu masa sarecējusi.

6. Siltu pasniedz kopā ar lapu salātiem vai ēd aukstu gluži kā picu.