RECEPTE: Jauns skanējums - grūbu zupa

© Scanpix

Viss jaunais ir labi aizmirsts vecais.

SA­STĀV­DA­ĻAS: 75 g ga­ba­li­ņos sa­griez­tas žā­vē­tas cūk­ga­ļas, smal­ki sa­ka­pāts sī­pols, 2 smal­ki sa­ka­pā­tas ķip­lo­ka dai­vi­ņas, 1 ēdam­ka­ro­te smal­ki sa­ka­pā­ta ma­jo­rā­na, 6 sa­plu­ci­nā­tas svai­ga ba­zi­li­ka la­pas, 2 no­mi­zo­ti un sa­ka­pā­ti to­mā­ti, 4 ēdam­ka­ro­tes olīv­eļ­ļas, 2 l auk­sta ūdens, 450 g grū­bu, sāls, svai­gi mal­ti mel­nie pi­pa­ri, 6 ēdam­ka­ro­tes svai­gi rī­vē­ta Pa­rmas sie­ra.

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: lie­lā pan­nā sa­kar­sē 1 ēdam­ka­ro­ti eļ­ļas, pie­vie­no žā­vē­to cūk­ga­ļu, sī­po­lus, ķip­lo­kus, pē­ter­sī­ļus, ma­jo­rā­nu, ba­zi­li­ku un sau­tē 4 līdz 5 mi­nū­tes. Pie­vie­no to­mā­tus, pie­lej ūde­ni un uz­vā­ra. Pie­ber grū­bas, pie­vie­no sā­li un pi­pa­rus. Bie­ži ap­mai­sot, vā­ra 30 mi­nū­tes, ka­mēr grū­bas ir mīk­stas. Pār­kai­sa ar sie­ru un ap­sla­ka ar at­li­ku­šo eļ­ļu. Pa­sniedz kar­stu.        

Latvijā

“Polija un Latvija apzinās, ka Eiropai ir jāstrādā pie konkurētspējas veicināšanas, inovācijām un birokrātijas mazināšanas un nākamo pusgadu šiem jautājumiem pievērsīs pastiprinātu uzmanību. Mēs varam strādāt kopā un pastiprināt jau līdz šim veiksmīgo sadarbību,” par secinājumiem pēc divu dienu vizītes Polijā norāda ekonomikas ministrs Viktors Valainis. Polija nākamos sešus mēnešus būs prezidējošā valsts ES Padomē.

Svarīgākais