RECEPTE: Sie­ra kū­ka ar per­si­kiem no "vecās labās" Selgas

© Le­onīds GU­SEVS, spe­ci­āli Mā­jai

Labam noskaņojumam un garšas kārpiņu iepriecināšanai piedāvājam gardu recepti.

SA­STĀV­DA­ĻAS:

Pa­mat­nei: 100 g Sel­gas ce­pu­mu ar ti­ra­mi­su gar­šu

   50 g smal­ci­nā­tu riek­stu

   30 g svies­ta

   2 ēd. k. su­las (jeb­ku­ras – pēc pa­ti­kas)

Pil­dī­ju­mam: 3 olas

      100 g cu­ku­ra

      400 g Phi­la­del­phi­a krēm­sie­ra

      250 g biez­pie­na

      1 pa­ci­ņa va­ni­ļas pu­di­ņa pul­ve­ra

      1 ēd. k. man­nas

      šķip­sni­ņa sāls

      viens 800 g trauks cu­kur­sī­ru­pā kon­ser­vē­tu per­si­ku

      pū­der­cu­kurs pār­kai­sī­ša­nai

PA­GA­TA­VO­ŠA­NA: ce­pu­mus sa­berž, sa­mī­ca ko­pā ar mīk­stu svies­tu, riek­stiem un su­lu. Ma­su ie­klāj ar fo­li­ju iz­klā­tā un ie­tau­ko­tā tor­tes veid­nē, cie­ši pie­spiež, no­lī­dzi­na. Olas sa­pu­to ar pus­i pa­re­dzē­tā cu­ku­ra dau­dzu­ma, pie­vie­no sā­li. Ja biez­piens grau­dains, to ie­priekš iz­berž caur sie­tu, sa­jauc ar krēm­sie­ru un at­li­ku­šo cu­ku­ru. Ie­mai­sa olas, va­ni­ļas pu­di­ņa pul­ve­ri un man­nu. Da­ļu ma­sas liek veid­nē virs ie­klā­tās pa­mat­nes. Vir­sū liek no sī­ru­pa iz­ņem­tas un no­su­si­nā­tas per­si­ku pus­ītes (der arī svai­gi per­si­ki). Vi­su pār­klāj ar pā­rē­jo krēm­sie­ra ma­su un no­lī­dzi­na.

Kū­ku liek ie­priekš sa­kar­sē­tā krās­nī un 160 grā­du tem­pe­ra­tū­rā cep ap­tu­ve­ni pus­ot­ras stun­das, līdz kū­kas virs­pu­se kļūst zel­tai­ni brū­na. At­dze­sē, iz­ņem no veid­nes, pār­kai­sa ar pū­der­cu­ku­ru un griež ga­ba­los.

Latvijā

Vācijas interneta tirdzniecības uzņēmums "Zalando" trešdien paziņoja, ka grasās iegādāties konkurentu "About You" par 1,1 miljardu eiro, lai radītu Eiropas platformu, kas spētu labāk konkurēt ar Ķīnas interneta tirdzniecības milžiem.